Veselje nogometašev Olimpije po doseženem zmagovitem zadetku proti Domžalam. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje nogometašev Olimpije po doseženem zmagovitem zadetku proti Domžalam. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Ratnik. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Ratnik. Foto: www.alesfevzer.com

Zeleno-beli so bolje krenili v srečanje, hitro so zagospodarili na zelenici, v 13. minuti pa tudi povedli. Ivan Durdov je Raula Florucza našel na robu kazenskega prostora, od koder je Avstrijec z levico natančno sprožil diagonalni strel v malo mrežico vrat vratarja Lovra Štubljarja.

Olimpija je nadaljevala pritisk na nasprotnikova vrata, v 28. minuti je po ostrem predložku z leve nevarno z glavo sprožil še Durdov, a je žoga zletela mimo desne vratarjeve vratnice. Po dobre pol ure igre so gostitelji vodstvo navidez podvojili. Po Floruczovem predložku s prostega strela je z glavo iz bližine zadel Marcel Ratnik za svoj peti gol v sezoni, vendar je bil po pregledu VAR-a zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Domžalčani v prvem polčasu niso bili pretirano nevarni, še najbolj je v 31. minuti zapretil Edvin Krupić, ki je po predložku Amadeja Brecla iz neposredne bližine z glavo meril čez gol.

V nadaljevanju mreži obmirovali
V 49. minuti je Štubljar obranil nov poskus Durdova, tokrat precej z desne strani, pozneje še precej aktivnega Florucza, Posavec pa je po uri igre spet meril nenatančno. Pozneje prav posebnih nevarnosti na eni ali drugi strani ni bilo, če so Ljubljančani še sprožili kak nenevaren strel (v 93. minuti je Lukas Hempt v zadnjem trenutku blokiral strel Florucza), pa so bili gostje precej anemični, kar zadeva napad.

Marin se je huje poškodoval

Nogometaš Olimpije Antonio Marin je v zadnjih sekundah ponedeljkovega treninga na pomožnem igrišču v Stožicah začutil močne bolečine v desnem kolenu. Glasen krik strelca dveh zadetkov na sobotni tekmi proti Radomljam je vzbudil zaskrbljenost v taboru zmajev, zdravniški pregledi pa so potrdili najhuje: Marin ima strgano križno vez.

V svetu nogometa takšna poškodba predstavlja dolgotrajno odsotnost z zelenic, so še zapisali zmaji, večmesečna rehabilitacija pa bo obenem od igralca zahtevala ogromno potrpljenja. Datum nujno potrebne operacije za zdaj še ni znan. (sta)

Olimpija ugnala Domžale za poškodovanega Marina

Žlogar novi trener Mure
Znan je tudi novi trener Mure, to je postal nekdanji slovenski reprezentant Anton Žlogar. "Zagotovo so vtisi odlični. Prihajam v velik slovenski klub z bogato tradicijo in velikim številom navijačev. Mura je klub, ki je že osvajal lovorike, tudi zato se je bilo težko upreti njenemu klicu. Navijačem lahko obljubim, da bom dal v to delo celega sebe. Želim si, da ekipa doseže pozitivne rezultate, da dvignemo samozavest igralcev in še povečamo zanimanje za nogomet v Prekmurju," je povedal Žlogar na novinarski konferenci.

Nazadnje je bil selektor mladinske slovenske vrste, ima pa nekaj klubskih trenerskih izkušenj iz Krasa Repna, Brd in Triglava. Na klopi Mure je zamenjal Vladimirja Vermezovića.

Žlogar je kot nogometaš člansko kariero začel v Izoli, v Sloveniji pa je nato igral še za Primorje, Gorico in Olimpijo. Med slovensko nogometno elito je zbral točno 300 nastopov in ob tem prispeval 90 zadetkov.

Nato je sedem let preživel na Cipru, kjer je bil član Paralimnija, Anorthosisa Famaguste, Omonie iz Nikozije in Alkija Larnace. Pot ga je proti koncu kariere vodila še v Italijo, kjer je bil član Pordenoneja in Krasa, kjer je tudi končal kariero.

Zbral je tudi 39 nastopov za slovensko reprezentanco.

Prihod Antona Žlogarja je sledenje strategiji kluba, ki je povezana z delom z mladimi. Na tak način želimo še bolj povezati člansko moštvo in nogometno šolo, kjer uveljavljamo nogometaše, ki se razvijajo pri nas.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura

Robert Kuzmič, predsednik NŠ-ja Mura, pa je ob imenovanju novega trenerja povedal: "Prihod Antona Žlogarja je sledenje strategiji kluba, ki je povezana z delom z mladimi. Na tak način želimo še bolj povezati člansko moštvo in nogometno šolo, kjer uveljavljamo nogometaše, ki se razvijajo pri nas. Z nekaj izkušenejšimi nogometaši, ki so v pomoč pri afirmaciji mladih nogometašev, si želimo zgraditi uspešno in tekmovalno moštvo, ki bo krivuljo obrnilo navzgor." Mura bi sicer danes morala igrati tekmo 22. kroga v Kopru, a so jo preložili zaradi incidenta, ki se je zgodil v nedeljo na domači tekmi proti Mariboru. Termin tekme s Koprom bo znan naknadno, tako kot tudi usoda obračuna z Mariborom, ki je bil prekinjen v 58. minuti pri vodstvu vijoličastih z 2:0.

Žlogar postal novi trener Mure

22. KROG

OLIMPIJA – DOMŽALE 1:0 (1:0)
Florucz 13.


Četrtek ob 15.00:
CELJE – ROGAŠKA

Ob 17.30:
MARIBOR – BRAVO KOSTEL


Preloženo:
KOPER – MURA


Odigrano v torek:
KALCER RADOMLJE – ALUMINIJ 1:2 (0:1)
350; Kukovec 90.; Matić 28., 78.

Lestvica:                             
CELJE            21 16 3  2  47:14  51
OLIMPIJA         22 13 5  4  44:28  44
KOPER            21  9 6  6  33:27  33
BRAVO KOSTEL     21  9 6  6  30:27  33
MARIBOR          20  9 5  6  37:23  32
MURA             20  7 4  9  22:31  25
DOMZALE          22  7 2 13  31:36  23
ALUMINIJ         22  6 3 13  24:44  21
KALCER RADOMLJE  22  5 5 12  21:37  20
ROGAŠKA          21  4 3 14  21:43  15