Button in Brawn (Mercedes) se razhajata pri velikosti plačila za svetovnega prvaka. Foto: Reuters
Button in Brawn (Mercedes) se razhajata pri velikosti plačila za svetovnega prvaka. Foto: Reuters

Če gre verjeti pisanju novinarja britanskega časopisa Alana Henryja, ki ima dobre vire znotraj moštva iz Wokinga, se Button seli iz Brawn GP-ja (po novem Mercedes Grand Prix) za tri leta in šest milijonov funtov. Če bo do podpisa res prišlo, bo 29-letnik podvojil svojo dosedanjo plačo.

Prvi operater Brawn GP-ja Nick Fry je v ponedeljek izrazil upanje, da bo moštvo le uspelo doseči dogovor z Buttonom in ga zadržati v moštvu, hkrati pa dodal, da Mercedesov prevzem moštva ne pomeni, da bodo prvaku ponudili več denarja.

Dobra dva tedna po koncu zadnje dirke v letošnji sezoni formule ena je za naslednjo sezono na voljo še nekaj mest. Z Buttonovim morebitnim odhodom k McLarnu naj bi izpraznjeni sedež v Brawnu zasedel Nemec Nick Heidfeld, sedež pri svetovnih prvakih pa naj bi že imel zagotovljen Nico Rosberg. Brez sedeža v formuli ena bi tako utegnil ostati Kimi Räikkönen, svetovni prvak izpred dveh let s Ferrarijem. Finec je že večkrat dejal, da ga zanima samo sedež pri nekdanjih delodajalcih McLarnu.

Nemec Timo Glock, ki je ostal brez sedeža v Toyoti (japonsko moštvo se poslavlja od elitnega motošporta), bo v naslednjih dveh sezonah dirkal za novo moštvo Manor.