Goran Dragić je predstavil podrobnosti spektakularne poslovilne tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Dragić je predstavil podrobnosti spektakularne poslovilne tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Poslovilne tekme se bodo udeležili številni zvezdniki iz Evrope in Lige NBA. Izkupiček dogodka bosta prejeli botrstvo v športu (80 %) in fundacija Goranu Dragića (20 %). Slednja vsako leto pripravi košarkarski kamp in poskrbi za obnova enega igrišča. V letu 2024 bodo na novo uredili igrišče na Ptuju. Lani je Dragićeva fundacija tudi kupila vozičke za parakošarko. Prodaja vstopnic za avgustovski spektakel se bo začela v februarja, zastonj vstopnic pa ne bo, ker gre za dober namen, opozarjajo prireditelji.

Slovo v mestu, kjer je odrastel

"Ne vem, kdaj sem bil nazadnje v tem času doma. Se zelo veselim tega projekta, ki se bo odvil 23. in 24. avgusta. Želel sem si, da se ta tekma odigra v Ljubljani, kjer sem doma, kjer sem odrastel in zrastel iz fanta v košarkarja, ki je šel v svet in si ustvaril ime ter s ponosom ter veseljem predstavljal Slovenijo vse do naslova prvakov 2017," je pojasnil Goran Dragić.

"Najpomembneje je, da gre za dobrodelne namene. Da vrnem okolju, v katerem sem zrastel. Se že veselim spektakla," je poudaril novopečeni športni upokojenec. Na spektakel v ljubljanski dvorani Stožice bodo prišli trenutno najboljši evropski igralci iz Lige NBA, kot so Luka Dončić, Janis Andetokumbo in Nikola Jokić. Sam Dragić je razkril, da zagotovo pride Jimmy Butler in močna zasedba iz vodstva Miami Heata, prisotnih bo še nekaj legendarnih imen, kot na primer Steve Nash, Luis Scola, Marc Gasol, Kevin McHale, Jeff Hornacek ... Vseh zvezdnikov, ki mu bodo ob slovesu stali ob strani, 37-letni Ljubljančan še ni razkril.

Dragić bo na poslovilno tekmo avgusta v Stožice pripeljal številne košarkarske zvezdnike

"Želim, da zberemo čim več sredstev za dobrodelne namene in se imamo vsi udeleženci dobro. Vsem, ki bodo prišli na tekmo, bi rad predstavil lepo Slovenijo, do kod prihajam in kje sem zrastel. Od kje je tudi Luka. Predstavil jim bom Ljubljano in vse druge znamenitosti Slovenije. Rad bi, da preživijo kakovosten čas s svojimi družinami, da bodo, ko bomo čez nekaj let sedeli na kavi, rekli, da je bilo tu res lepo. Da imamo lep spomin na ta spektakel. Rad bi, da so vsi moji bližnji, prijatelji, soigralci in vsi, ki so mi nekaj pomenili v karieri, ob meni, ko zaključimo to poglavje," si želi za poslovilno tekmo.

Zavrnil evropske klube, upokojitev zaradi otrok

Na dobro obiskani novinarski konferenci je tudi razkril, da je imel kopico ponudb iz Evrope, zlasti najboljših evropskih klubov, kot so Milano, Real Madrid, Barcelona in Panathinaikos, tudi Olimpija, a je vse zavrnil.

"Nikoli si nisem želel vrniti v Evropo še za zadnjo sezono. Pogovarjal sem se samo z Miamijem, a niso izvedli menjave, niso naredili nekaterih kombinacij, imajo veliko igralcev. Ko sem bil doma v Miamiju in vsakodnevno treniral, je dozorela odločitev, da se upokojim. Predvsem zaradi mojih dveh otrok, ki sta v ZDA, in igranje v Evropi bi pomenilo, da bi bil še eno leto brez njih. Po poškodbi in izteku pogodbe sem se zavedel, koliko sem manjkal v njunem življenju, ko sem ves čas potoval. Izpuščal sem rojstne dneve ... Zdaj sem ju vsak dan peljal v šolo in na treninge. To je glavni razlog za upokojitev, hkrati pa tudi moje levo koleno ni v najboljšem stanju. Še vedno hočem teči z njima in se igrati," je Gogi potrdil, da razen igranja za Miami Heat realno ni bilo druge možnosti, da bi še podaljšal košarkarsko kariero.

Najprej družina, nato pa si želi kakšno funkcijo v Miamiju

Veteran Lige NBA in zlati kapetan ob naslovu 2017

37-letni Goran Dragić je zadnjo tekmo v Ligi NBA odigral konec aprila lani v dresu Milwaukeeja. Zmaj (The Dragon), kot mu rečejo v ZDA, je v Ligo NBA vstopil leta 2008. Bil je član ekip Phoenix Suns, Miami Heat, Houston Rocketsov, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks.

Največji uspeh v karieri je dosegel na EP 2017 v Carigradu, kjer je s Slovenijo osvojil zlato medaljo in bil najkoristnejši igralec (MVP) prvenstva. V Ligi NBA je odigral več kot tisoč tekem in dosegel 13.448 točk. V dresu Slovenije je zbral 90 nastopov.

Dragić se bo v pokoju lahko posvetil igranja pikada in namiznega tenisa