Matt Higgins se je odlično znašel v napadu z Johnom Hughsom in Tomijem Mustonenom. Foto: Iztok Novak
Matt Higgins se je odlično znašel v napadu z Johnom Hughsom in Tomijem Mustonenom. Foto: Iztok Novak
Matt Higgins
"Higgi" je v nedeljo zvečer poskrbel za navdušenje na tribunah v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää se veseli izziva v Zagrebu. V Ligi NHL je igral za Winnipeg Jetse tudi pred 20.000 gledalci. Foto: MMC RTV SLO
Železarji iz Tivolija z zmago

Po derbiju so imeli zmaji zelo mešane občutke. Veseli so bili točke, seveda pa so si želeli obeh. Trener Hannu Järvenpää je srečanje vodil bolan, zdelala ga je vročina, po tekmi pa je bil kar zadovoljen s točko, saj se je že sprijaznil s porazom. Junak pri Ljubljančanih je bil vsekakor 33-letni Higgins, ki je s svojim 16. zadetkom v letošnji sezoni izsilil podaljšek. Kanadski napadalec je misli že usmeril k 42. krogu, ko bodo zeleno-beli gostovali v razprodani Areni v Zagrebu.


Prav nič vam ni šlo po načrtih od začetka tekme. Rešili ste veliko točko dve sekundi pred koncem.
Lepo je dobiti točko z golom dve sekundi pred koncem. Zelo smo si želeli zmage, zato smo malce razočarani. Treba je gledati s pozitivne strani, zelo blizu je bil najslabši scenarij, da bi ostali praznih rok. Na nekaterih tekmah gre vse narobe. Imeli smo veliko priložnosti v prvem "power playu". Če bi zadeli, bi se tekma lahko popolnoma spremenila. Vseskozi sem imel občutek, da nam nikakor ne uspe prevzeti pobude.

Ta tekma je bila res ključna. Ste bili pod prevelikim pritiskom? Ob zmagi nad Jeseničani bi razlika znašala osem točk in končnica bi bila skoraj že zagotovljena.
Želja je bila res velika. Nismo se sprostili na začetku, nič nam ni steklo po željah. Ko smo bili v zaostanku, se je vse skupaj le še poslabšalo. Tudi najlažje podaje so šle na palico nasprotnika.

V podaljšku smo pričakovali, da boste vendarle zaigrali bolje. Jeseničani so bili psihološko na tleh, prejeli so gol tik pred sireno. Ni vam steklo, tudi kazenske strele ste streljali slabo.
V podaljšku si nobena ekipa ni priigrala velikih priložnosti. Ves večer nam igra ni stekla in tudi v tistih petih minutah ni šlo po naših načrtih. Pri kazenskih strelih je vse mogoče, dosegli smo en gol, a to ni bilo dovolj.

Pred dvema tednoma ste Linz odpravili kar s 7:0. Sledil je enotedenski premor, nato pa ste izgubili vse štiri tekme. Kaj se je zgodilo?
Težko najdem vzroke. Hitro se bo treba pobrati, moramo se pogovoriti in že v torek prikazati popolnoma drugačno predstavo.

V Zagrebu vas čaka popolnoma novo doživetje. Ne igrate vsak dan pred 15.000 gledalci. Tekma bo zelo pomembna za končnico.
To bo res nekaj novega za vse nas. Obeta se glasna tekma, navijači v Zagrebu vedno pridejo v velikem številu. Upam, da bomo zaigrali precej bolje in zmagali.

V Areni je Medveščak izgubil prvi dve tekmi. KAC je slavil s 4:3 po kazenskih strelih, Dunaj pa kar s 6:2. Za vami zaostajajo le točko, zato se obeta hud boj. Pred tremi tedni ste v Zagrebu izgubili z 1:7.
Tega poraza nismo pozabili. Tokrat bomo pozornejši in ne bomo prejemali tako poceni zadetkov.

Vratar Jan Chabera se je znova izkazal z nekaj izjemnimi obrambami.
Brez njega ne bi osvojili niti točke proti Jesenicam. Večkrat nas je že rešil. Z vratarji res nimamo težav. Napadalci smo bili decembra v odlični formi, zdaj se nam je ustavilo. Kmalu se moramo vrniti v staro formo.

Končnica je velika želja. Po dveh sušnih sezonah vam tokrat kar dobro kaže. Do konca je še 13 krogov, vse je še mogoče.
To je naš veliki cilj. Ne smemo gledati preveč naprej. Zanimajo nas samo naše tekme. Če bomo zmagovali, nas izidi drugih tekem sploh ne bodo preveč zanimali.

42. krog, danes ob 19.15:
ACRONI JESENICE - LINZ

MEDVEŠČAK - TILIA OLIMPIJA

KAC CELOVEC - GRADEC

DUNAJ - VSV BELJAK

SALZBURG - SAPA FEHERVAR


Lestvica:
*
KAC CELOVEC 41 27 4 9 +27 58
DUNAJ 41 25 3 13 +38 53
SALZBURG 40 25 2 13 +27 52
BELJAK 41 24 2 15 +18 50
GRADEC 41 21 3 17 +6 45
LINZ 40 19 5 16 -7 43
TILIA OLIMPIJA 41 18 4 19 -27 40
MEDVEŠČAK 41 17 5 19 -1 39
ACRONI JESENICE 41 14 7 20 -32 35
SAPA FEHERVAR 41 14 5 22 -49 33

* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
strelih prinaša eno točko
Železarji iz Tivolija z zmago