Trevor Moore je dosegel dva gola in bil prva zvezda sobotne dopoldanske tekme v Los Angelesu. 28-letnik je sicer doma iz 70 km oddaljenega kraja Thousands Oaks in se je v NHL prebil pri Toronto, od leta 2020 pa igra v domači južni Kaliforniji. Foto: Reuters
Trevor Moore je dosegel dva gola in bil prva zvezda sobotne dopoldanske tekme v Los Angelesu. 28-letnik je sicer doma iz 70 km oddaljenega kraja Thousands Oaks in se je v NHL prebil pri Toronto, od leta 2020 pa igra v domači južni Kaliforniji. Foto: Reuters

Gostitelji so povedli v 16. minuti, ko je od daleč mojstrsko streljal Carl Grundstrom. Kralji so bili v prvi tretjini precej dejavnejši, saj je bilo razmerje v njihovo korist kar 8:1. V drugi tretjini so Canadiensi vzpostavili ravnotežje, a edini gol so spet iz nič dosegli Kingsi. Točno na sredini tekme je deseti gol sezone dosegel Trevor Moore, domačin iz bližnjega kraja Thousand Oaks.

Carl Grundstrom (obkrožen s soigralci iz tretjega napada) je z
Carl Grundstrom (obkrožen s soigralci iz tretjega napada) je z "bombo" načel mrežo Montréala in utrl pot do pete zaporedne zmage Kraljev nad Canadiensi. Foto: AP

Montréal prvič v 56 letih ostal brez gola v LA-ju

Po precej zaspanih dveh tretjinah so Kralji močneje pritisnili na goste, v 44. minuti je na 3:0 povišal četrti napad, natančen je bil Trevor Lewis. Kalifornijci so nadaljevali z nizom obetavnih napadov in po slalomu Kevina Fiale je drugič na tekmi zadel zdaj prvi golgeter LAK-a Moore. Na koncu je ob razmerju strelov v okvir vrat 30:18 drugi vratar Pheonix Copley ostal nepremagan, šele tretjič v NHL-karieri. Posledično je najuspešnejši klub v zgodovini NHL-a prvič v 56 letih gostovanj v Los Angelesu ostal brez doseženega gola!

"Trenutno igramo odlično kolektivno igro, tako moramo tudi nadaljevati," je ocenil vratar Copley, ki je pohvalil obrambno igro svoje ekipe: "Pred mano fantje igrajo odlično, kar mi je v veliko pomoč. Jaz pa dodatno treniram, da bi lahko prikazal najboljše predstave."

Anže Kopitar je končal sobotno matinejo brez nove točke, zlasti brez podaja, s čimer bi postavil nov klubski rekord po številu podaj. En strel v okvir vrat, en blokiran poskus in odvzet plošček ter 6 dobljenih sodniških metov od 13 v 20 izmenah za 18:31 igre, se glasi Kopitarjeva statistika na 19. tekmi sezone.

Kopitar je odigral 1311. tekmo rednega dela v dresu Kraljev, pri čemer je za Los Angeles dosegel 403 gole, prispeval 757 podaj in skupaj zbral 1160 točk. Foto: Reuters
Kopitar je odigral 1311. tekmo rednega dela v dresu Kraljev, pri čemer je za Los Angeles dosegel 403 gole, prispeval 757 podaj in skupaj zbral 1160 točk. Foto: Reuters

Mali bober blestel v 70. in 80. letih

In kakšen mejnik lovi Kopitar? Njegova podaja za 1:0 ob petkovi zmagi pri sosednjih Racmanih je bila namreč točno 757. podaja za zadetek soigralca v karieri slovenskega asa. S tem je Kopitar izenačil klubski rekord v podajah, ki ga drži Marcel Dionne. "Mali bober" je za Kralje igral med letoma 1975 in 1987, na 921 tekmah je dosegel 550 golov in prispeval 757 podaj za skupno 1307 točk, v karieri pa je kar osemkrat v sezoni presegel magično mejo stotih točk, posledično je njegova številka 16 v Los Angelesu upokojena.

Ob dvobojih klubov iz Los Angelesa in Montréala se hokejski spomin vedno znova vrača k velikemu finalu leta 1993, ko so Quebečani osvojili rekordni 24. Stanleyjev pokal, kar pa je njihov zadnji naslov in sočasno zadnje slavje za klube iz domovine hokeja v Ligi NHL.

Sorodna novica Anže Kopitar - kralj med Kralji

Za petami prvakov iz Vegasa

Kralji slavijo peto zaporedno zmago, ob tem so na domačem ledu prišli do tretjega uspeha v nizu, na lestvici Pacifika in Zahodne konference pa so se vodilnemu Vegasu približali zgolj na točko. Kopitarja in druščino v naslednjem tednu čakata zgolj dve domači tekmi: v noči na četrtek z Washingtonom in naslednjo nedeljo s Coloradom.

Rangersi nadigrali Bruinse

Na prvi sobotni tekmi so Rangersi v Madison Sqaure Gardnu s 7:4 porazili Bruinse. Vodilna ekipa lige je sredi New Yorka izničila zaostanek 0:2 in 2:3, a nato Boston ni več zmogel slediti naletom modrosrajčnikov, pri katerih je z dvema goloma in podajo izstopal Chris Kreider, po gol in podajo pa sta dodala Artemi Panarin in Jimmy Vesey, medtem ko je Jonathan Quick s 27 obrambami naredil razliko v drugi polovici tekme.


Tekme 25. novembra:

LOS ANGELES – MONTREAL
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Grundstrom 16., Moore 30., 54., Lewis 44.

NY RANGERS – BOSTON 7:4
NEW JERSEY - BUFFALO 7:2
PITTSBURGH - TORONTO 3:2
NY ISLANDERS - PHILADELPHIA * 0:1
* - kazenski streli
COLORADO - CALGARY 3:1
SAN JOSE - VANCOUVER 4:3
VEGAS - ARIZONA 0:2

Tekme 26. novembra:
DETROIT - MINNESOTA
CHICAGO - ST. LOUIS
CAROLINA - COLUMBUS
NASHVILLE - WINNIPEG
EDMONTON - ANAHEIM


LESTVICA - VZHODNA KONFERENCA

Atlantska skupina

Metropolitanska skupina

ZAHODNA KONFERENCA

Centralna skupina

Pacifiška skupina