Zvezdnik Denverja Nikola Jokić je v sredo dosegel že osmi trojni dvojček sezone in zares si je zaslužil nastop na tekmi zvezd v Charlottu. Foto: Reuters
Zvezdnik Denverja Nikola Jokić je v sredo dosegel že osmi trojni dvojček sezone in zares si je zaslužil nastop na tekmi zvezd v Charlottu. Foto: Reuters

15 glavnih trenerjev na Zahodu je glasovalo za sedem rezervistov na Zahodu, 15 trenerjev iz vzhodne konference pa za sedem rezervistov na Vzhodu. Trenerji seveda niso smeli glasovati za igralca iz svoje ekipe.

Russell Westbrook (Oklahoma City), Anthony Davis (New Orleans), Nikola Jokić (Denver), Damian Lillard (Portland), Klay Thompson (Golden State), LaMarcus Aldridge (San Antonio) in Karl Anthony Towns (Minnesota) so dobili največ glasov na Zahodu.

Oladipa bo zamenjal Russell
Rezervisti Vzhoda so Bradley Beal (Washington), Blake Griffin (Detroit), Kyle Lowry (Toronto), Khris Middleton (Milwaukee), Victor Oladipo (Indiana), Ben Simmons (Philadelphia) in Nikola Vučević (Orlando). Oladipo zagotovo ne bo igral, saj je zaradi poškodbe kolena že končal sezono. Zamenjal ga bo D'Angelo Russell (Brooklyn).

Lepo je bilo slišati, da sem bil v pogovorih za tekmo All Star. Ni se izšlo, morda pa se bo naslednje leto. Glasovi navijačev ne štejejo veliko, vseeno pa je bilo res neverjetno, kako veliko jih je glasovalo zame. To je najpomembnejše.

Luka Dončić

Dončić je v spletnem in mobilnem glasovanju prejel 4.242.980 glasov, kar ga je uvrščalo na skupno tretje mesto. Na Zahodu je zaostajal le za Jamesom, ki je zbral 4.620.809 glasov. Antetokounmpo je zbral največ glasov na Vzhodu (4.375.747).

Rezerviste Zahoda so izbirali Steve Kerr (Golden State), Michael Malone (Denver), Billy Donovan (Oklahoma City), Terry Stotts (Portland), Mike D'Antoni (Houston), Gregg Popovich (San Antonio), Quin Snyder (Utah), Doc Rivers (LA Clippers), Luke Walton (LA Lakers), Dave Joerger (Sacramento), Ryan Saunders (Minnesota), Rick Carlisle (Dallas), Alvin Gentry (New Orleans), J. B. Bickerstaff (Memphis) in Igor Kokoškov (Phoenix).

Prejšnji teden sta bili znani začetni peterki. Za Zahod bodo igrali LeBron James (LA Lakers), Kevin Durant (Golden State), Paul George (Oklahoma City), James Harden (Houston) in Stephen Curry (Golden State). Za Vzhod bodo poleg Giannisa Antetokounmpa (Milwaukee) igrali še Kawhi Leonard (Toronto), Joel Embiid (Philadelphia), Kyrie Irving (Boston) in Kemba Walker (Charlotte).

Nabor obeh kapetanov naslednji četrtek
Kapetan Zahoda bo James, ekipo Vzhoda pa bo vodil Antetokounmpo. 7. februarja bosta imela nabor igralcev. Najprej bosta določila začetni peterki svojih ekip, nato pa še rezerviste.

Silver določil Nowitzkega in Wada za 13. igralca obeh ekip
Dirk Nowitzki in Dwyane Wade bosta 13. igralca v ekipah Jamesa in Antetokounmpa. Tako je odločil komisar lige Adam Silver. "Dirk Nowitzki in Dwyane Wade utelešata najboljše v NBA - izjemne sposobnosti in profesionalizem, prav tako pa tudi predanost krepitvi skupnosti in rasti igre po svetu," je dejal Silver.

Saša Dončić: Luka rad malo "zašminkira", NBA mu je pisan na kožo

Dva dni bo v akciji v Charlottu
Dončić je bil po pričakovanju izbran na tekmo vzhajajočih zvezd Lige NBA, ki bo 15. februarja. Na tej tekmi igra 20 košarkarjev, ki so novinci ali igrajo drugo sezono v tej ligi. Razdeljeni bodo v selekciji ZDA in sveta. Za svet bodo igrali še lanski novinec leta Ben Simmons, OG Anunoby, DeAndre Ayton, Bogdan Bogdanović, Shai Gilgeous-Alexander, Rodions Kurucs, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman.

V soboto, 16. februarja, Dončića čaka še tekmovanje na spretnostnem poligonu.