Američani so po uvodni četrtini vajeti igre prevzeli povsem v svoje roke. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Američani so po uvodni četrtini vajeti igre prevzeli povsem v svoje roke. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič

Ante Tomić, ki je pri porazu proti Američanom s 106:78 dosegel 12 točk, meni: "Težko je kaj svetovati, lahko malo več tvegajo in poskušajo z meti iz razdalje. Sami smo imeli težavo, ker nismo vedeli, kaj naj pričakujemo. V prvem polčasu smo se še dobro držali, z igro smo bolj zadovoljni kot z rezultatom."

Še dovolj prostora za napredek
Enako število točk je na drugi strani dosegel tudi Chauncey Billups, ki samozavestno napoveduje: "To ni bilo vse, česar smo zmožni. Vsi se hočemo še učiti in napredovati kot ekipa. Naš prvi izziv je igrati dobro ekipno košarko, nato bo vse prišlo samo od sebe."

Več kot le "B-ekipa"
Dobro razpoložen je bil tudi prvi ameriški zvezdnik Kevin Durant: "Ljudje tukaj nas niso najbolje sprejeli. Vsi mislijo, da smo neka B-ekipa, rezervna ekipa, ki si ne zasluži igranja na tem tekmovanju. S to zmago smo pokazali, da mislimo povsem drugače."

Manjši, a hitrejši
Eric Gordon
je zadel štiri trojke in bil s 16 točkami prvi strelec zmagovalne ekipe. "Ljudje pravijo, da smo premladi in premajhni, ampak mislim, da smo krasna ekipa. Ker smo nekoliko nižji, igramo veliko hitrejšo in bolj atraktivno košarko," je povedal košarkar LA Clippersov.

Iz Carigrada,