V slovenski reprezentanci je ves čas mogoče opaziti pristen skupinski duh. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
V slovenski reprezentanci je ves čas mogoče opaziti pristen skupinski duh. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Slovenci nabrušeni nad Brazilce

Tega se dobro zaveda tudi Gašper Vidmar, ki ni bil pretirano presenečen, da so Južnoameričani v 3. krogu skupine B povsem do zadnje sekunde ogrožali favorizirano reprezentanco ZDA. "Brazilija ima odlične igralce, zato nisem zelo presenečen, da so Ameriki nudili tako kvaliteten odpor. Njihovi igralci igrajo tako v Ligi NBA kot v močnih evropskih klubih," meni 209 centimetrov visoki igralec.

Kaj pred tekmo z Brazilijo pričakuje Goran Dragič? MMC-jev intervju boste lahko prebrali v sredo.

"Odločalo se bo v zadnjih minutah"
Pravi preizkus čaka centrsko linijo, saj je Brazilija na tem položaju zelo močna. "Na centru imajo Splitterja, ki je bil dolgo časa najboljši center v Evroligi. Čaka nas težko delo, da ga ustavimo. Mislim, da se tekma ne bo odločila vse do zadnjih minut, seveda pa upam, da se bo na koncu tehtnica premaknila na našo stran," pravi igralec Fenerbahčeja.

Čez sezono pridobil samozavest
Vidmar je po treh tekmah nekoliko presenetljivo celo tretji strelec izbrane vrste. Kako sam komentira dobro formo? "Klubska sezona morda res ni bila najboljša, a sem, v celoti gledano, tako v Olimpiji kot Fenerbahčeju igral kar dosti, kar mi je vlilo veliko samozavesti pred svetovnim prvenstvom. Tu na vsaki tekmi dam vse od sebe, saj želim čim bolj pomagati ekipi," je 22-letnik še skromno dodal.

Iz Carigrada

Slovenci nabrušeni nad Brazilce