Goran Dragić sporoča Luki Dončiću naj bo glasnejši tudi v slačilnici. Foto: Fiba
Goran Dragić sporoča Luki Dončiću naj bo glasnejši tudi v slačilnici. Foto: Fiba

"Nisem rekel ne in nisem rekel da. Ne vem še. Vse je odvisno, v kakšnem stanju bo moje telo. Trenutno sem v nekakšni sivi coni. Reprezentanca pravkar igra kvalifikacije in najprej se moramo uvrstiti na svetovno prvenstvo. Potem bomo videli," je za spletno stran Fibe povedal Dragić, ki je uspešno odprl novo sezono pri Chicago Bullsih.

Slovenska reprezentanca ima v boju za tretje mesto, ki še vodi na SP, dve zmagi več od Izraela, a bo v nadaljevanju kvalifikacij igrala praktično brez vseh nosilcev igre. Tega se zaveda tudi Dragić: "Drugi igralci bodo morali opraviti res dobro delo na tekmah proti Nemčiji in Izraelu, da se kvalificiramo. Nato moramo biti zdravi in spet lačni uspeha."

36-letni Dragić je junija odigral poslovilno tekmo, a so ga nato soigralci in vodstvo KZS-ja prepričali, da je pomagal reprezentanci tudi na septembrskem evropskem prvenstvu. Branilci naslova so tekmovanje končali klavrno z izpadom v četrtfinalu proti Poljski.

Dragić je povedal, da ga je na evropsko prvenstvo gnala želja po medalji. "Hotel sem pomagati Luki in fantom. Cilja nismo uresničili, toda vse je dobro. Razumeti je treba, da mora športnik včasih tudi sprejeti napako in se iz nje nekaj naučiti. Upam, da bo bolje naslednje leto, če bomo šli na svetovno prvenstvo," je povedal Dragić.

Poraz proti Poljski ga še vedno peče. "Poraz je bil boleč, saj menim, da smo imeli ekipo za medaljo. A to je lepota turnirja. Moraš biti pripravljen in igrati dobro vsako tekmo. Če eno izgubiš, greš domov. To se je zgodilo nam," se je na evropsko prvenstvo ozrl Dragić.

Dragić je na koncu povedal, da bi moral Luka Dončić narediti še korak naprej v vodenju ekipe. "Luka je že vodja na igrišču, zdaj mora postati še vodja v slačilnici in govoriti malce več," je pogovor za Fibo končal MVP evropskega prvenstva 2017.

Svetovno prvenstvo bo od 25. avgusta do 10. septembra na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji.