Slovenija in Japonska sta se nazadnje srečali na olimpijskih igrah v Tokiu pred dvema letoma. Foto: Reuters
Slovenija in Japonska sta se nazadnje srečali na olimpijskih igrah v Tokiu pred dvema letoma. Foto: Reuters

S tem so košarkarji končali načrt priprav, ki jih bodo začeli 17. julija. Na Japonsko, kjer bodo v Okinavi odigrali skupinski del in ob uspešnem razpletu tudi drugega, bodo predvidoma odpotovali 15. avgusta. V Tokiu bodo tako opravili zaključni del priprav. Japonci bodo potencialni tekmeci v drugem delu, saj bodo skupinski del prav tako igrali v Okinavi. Srečali se bodo z Avstralijo, Nemčijo in Finsko.

Slovenija bo pred četrtim nastopom na svetovnem prvenstvu odigrala sedem pripravljalnih tekem, na treh pa se bo predstavila domačim navdušencem. Za uvod se bodo Slovenci 25. julija v celjskem Zlatorogu srečali s Kitajci, 2. avgusta bodo v Stožicah gostili Grke ter se dva dni pozneje proti istim tekmecem pomerili še v Atenah.

Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice, kjer bo 8. avgusta igrala s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta, pomerili Slovenija in Španija, dan pozneje se bo izbrana vrsta pomerila še z ZDA.