Gloria Kotnik je pred dnevi morala zaradi bolezni izpustiti tekmo v Scoulu v Švici, a se je hitro in uspešno vrnila v svetovni pokal. Foto: Instagram/@gloriakotnik
Gloria Kotnik je pred dnevi morala zaradi bolezni izpustiti tekmo v Scoulu v Švici, a se je hitro in uspešno vrnila v svetovni pokal. Foto: Instagram/@gloriakotnik

Slovenski par se je v predtekmovanju boril z drugo ekipo Ukrajine (Mihajlo Haruk in Anamari Danha) in jo premagal kar za 2,6 sekunde.

V osmini finala sta se Košir in Kotnik nato pomerila s prvo ekipo ZDA (Cody Winters in Iris Pflum). Moški del je bil zelo izenačen, v ženskem pa je Kotnik deklasirala Američanko in v cilj prišla s prednostjo 67 stotink sekunde.

V četrtfinalu pa sta morala Slovenca priznati premoč Nemcema Stefanu Baumeistru in Ramoni Hofmeister. Njuna prednost je na koncu znašala 1,21 sekunde. Prav nemška naveza je na koncu osvojila tretje mesto.

Zmaga za prvo avstrijsko dvojico

Za zmago na prvi od kar petih tekem mešanih dvojic v zimi 2023/24 sta se pomerili Italija 3 in Avstrija 1. V velikem finalu sta slavila Andreas Prommegger in Sabine Schoeffmann s prednostjo 21 stotink pred italijanskim parom Daniele Bagozza-Lucia Dalmasso. Štirinajsta zmaga avstrijskih mešanih dvojic na 23 tekmah v svetovnem pokalu.

Košir: "Naslednjič še korak naprej"

"Glede na to, da imava oba v Bad Gasteinu najboljši posamični dosežek, sva si rekla, da morava Američana premagati, čeprav po mojem mnenju na slabši progi, predvsem v zgornjem delu. K sreči sva bila spodaj oba odlična in izpolnila cilj. Proti Nemcema pa ni več šlo, upava, da bova na naslednji tekmi tekmi storila še korak naprej," je po tekmi dejal Košir.

V torek je bil na sporedu paralelni slalom, na katerem je Gloria Kotnik osvojila peto mesto, Žan Košir pa deseto.

Sorodna novica Gloria Kotnik po zdravstvenih težavah do uvrstitve sezone