Žan Kranjec je bil v Söldnu odličen. Kako bo tokrat? Foto: Reuters
Žan Kranjec je bil v Söldnu odličen. Kako bo tokrat? Foto: Reuters

"Štefan je v procesu rehabilitacije, zdravniki in fizioterapevti bodo povedali, kdaj se bo lahko vrnil. Bolečine ima takšne, da mu onemogočajo normalen trening. Poskusil je trenirati, a ni šlo, zato je šel domov. Močno upam, da bo do Alta Badie in Madonne saniral poškodbo," je sporočil glavni trener slovenske moške ekipe za tehnični disciplini Klemen Bergant.

"Dvornik bo nastopil v slalomu, ker se je sprostilo eno mesto. Trenira po klubskem programu, je naš naslednji tekmovalec za slalom po FIS-lestvici. V nedeljo bo njegova prva resna slalomska tekma v sezoni, bomo videli, upajmo, da bo lahko konkurenčno tekmoval," je dejal Bergant.

Dolgi premori Kranjca ne motijo
Na drugem veleslalomu v sezoni bo spet visoka mesta naskakoval Kranjec, ki je bil v Söldnu tretji. Od zadnjega moškega veleslaloma bo v soboto preteklo 49 dni, od zadnje tekme za Kranjca pa 28 dni. "Ti premori med tekmami so bili tudi v preteklih sezonah dolgi in njega to običajno ne zmoti. Po takšnih premorih načeloma dobro tekmuje," je dejal Bergant.

Kranjec bo edini Slovenec na veleslalomu. "Gre za globlje, strateško vprašanje, zakaj imamo na voljo tako malo tekmovalcev za starte v svetovnem pokalu. Kar se pa tiče Žana, zanj je čisto vseeno, ali je edini Slovenec na startu ali jih je deset. Tega je vajen, gre za individualni šport, on tekmuje najprej za sebe, mislim, da to zanj sploh ni stvar razmišljanja," je povedal Bergant.

Slalom so Slovenci trenirali v Val Senalesu, konec novembra so bili šest dni v Livignu, nato pet dni v Alta Badii, kjer bosta 19. in 20. decembra na sporedu dva moška veleslaloma.

Val d'Isere zameten s snegom
"V Val d'Iseru je ogromno snega. Včeraj ga je zapadlo še pol metra. Sneg čistijo s proge, za jutri napovedujejo novo pošiljko, od 30 do 40 cm, tako da imajo organizatorji pred sabo veliko dela. Napovedan je mraz, proga pod novim snegom je utrjena in upam na dobre pogoje," je sklenil Bergant.

Tako v soboto kot v nedeljo bo prva vožnja ob 9.30, finale pa ob 13.00. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.