Krka je na osmih tekmah letošnje sezone jadranskega tekmovanja trikrat zmagala. Izplen bi bil verjetno boljši, če ne bi bilo toliko težav z boleznimi in poškodbami. Foto: Split/Ivica Cavka
Krka je na osmih tekmah letošnje sezone jadranskega tekmovanja trikrat zmagala. Izplen bi bil verjetno boljši, če ne bi bilo toliko težav z boleznimi in poškodbami. Foto: Split/Ivica Cavka

Krka v dvorani Leona Štuklja igra bistveno drugače kot na gostovanjih, kjer je izgubila vseh pet tekem. Partizan jo je nadigral celo za 47 točk, Cibona za 38, nazadnje pa jo je premagal še Split. Vrsta Daliborja Damjanovića je v nizu treh zaporednih porazov, saj jo je po obeh hrvaških klubih ugnal še Helios, kar je bil prvi novomeški poraz v tej sezoni državnega prvenstva. Proti Borcu – srečanje bo v soboto ob 19.00 – imajo tako slovenski pokalni prvaki lepo priložnost, da prekinejo negativni niz in ohranijo domač teren nedotakljiv.

Liga ABA na TV SLO 2 in MMC-ju

V 9. krogu Lige ABA bo Cedevita Olimpija v nedeljo ob 12.00 gostovala v Beogradu pri Megi. Tekmo boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Za Indiano je zaigral le na pripravljalnih tekmah, v rednem delu NBA-ja pa je stopil na parket v dresu Orlanda in Philadelphie. Foto: AP
Za Indiano je zaigral le na pripravljalnih tekmah, v rednem delu NBA-ja pa je stopil na parket v dresu Orlanda in Philadelphie. Foto: AP

"Trenutni položaj Borca na lestvici ni realen, saj igra dobro in ima dobro moštvo. Do zdaj je imel nekaj tesnih porazov, predvsem na domačem parketu. Dejstvo pa je, da v gosteh igra drugače. So zelo napadalni. Vsi igralci, razen centra Marinkovića, znajo zadevati za tri točke, in tu bo treba največ narediti v obrambi. V obrambi znajo igrati agresivno po celem terenu. Igramo doma, moramo biti hrabri, odločni in seveda igrati na zmago. Ne vem, v kakšni postavi bomo nastopali. Imamo novega igralca Thomasa. Pokušali ga bomo uvesti v trening, je pa odvisno od tega, kako se bo počutil, glede na to, da je šele pripotoval iz ZDA. Če nam bo lahko pomagal, bo seveda dobrodošlo. Od igralcev, ki bodo v postavi, pričakujem njihov maksimum, da poskusimo odigrati s čim manj napakami in s čim večjo koncentracijo. Volje in želje po zmagi nam ne bo primanjkovalo, tako kot nam ju ni niti v torkovi tekmi s Heliosom, ko smo se po zaostanku za 16 točk povsem vrnili, pa nam je potem žal zmanjkalo moči," je povedal Damjanović.

Izkušeno moštvo iz Čačka, za katerega igra lepo število znanih igralcev, kot so Ilija Đoković, Duda Sanadze, Sava Lešić, Marko Pecarski in Ivan Marinković ima po osmih krogih dve zmagi. Doma je premagal Mego, v gosteh pa Mornar. Izgubil je doma s Cedevito Olimpijo, Partizanom in Cibono, v gosteh pa z Igokeo, Zadrom in SC Derbyjem. Lani, ko se je Borac pridružil Ligi ABA, sta obe moštvi zmagali v gosteh. V Čačku je bilo 90:86 za Krko, v Novem mestu pa 94:74 za Borac.

Balažić: Verjamem, da bo Thomas hitro potrdil svojo kakovost

Krka ima še naprej težave z odsotnostmi igralcev. Počasi se na parket vrača Andrej Stavrov, ki je zelo dobro začel sezono, spodbudna novica pa je tudi, da poškodba centra Hasahna Frencha ni hujša in bo Damjanović lahko nanj računal že kmalu po premoru za reprezentančne kvalifikacije. Medtem se je Krka torej okrepila.

Sorodna novica Kakšen bo odziv po pošteni podgoriški zaušnici?

"Vesel sem, ker sem prišel v ekipo, v kateri vlada tako dobro ozračje. Moštvo ima dobro energijo in kemijo. Jasno mi je, da trdo delajo. Med igralci je tudi nekaj nesrečnih poškodb in bolezni, zato sem tu, da odigram po najboljših močeh," je ob prihodu v Novo mesto povedal Thomas. 28-letni krilni košarkar se je rodil v Memphisu v zvezni ameriški državi Tennessee. Sprva se je šolal na srednji šoli Melrose, potem pa med letoma 2011 in 2013 študiral na domači univerzi v Memphisu. Leta 2013 se je preizkusil v Ligi NBA, bil je član Atlante, Brooklyna, Orlanda, Philadelphie in Indiane, zaigral pa je zgolj na šestih tekmah v sezoni 2013/14.

Leta 2016 je prišel v Evropo, kjer je naprej igral v Italiji za Avellino, potem pa še za turški Banvit, nemški Medi Bayreuth, preizkusil pa se je tudi v Franciji, Mehiki in Kazahstanu, kjer je nazadnje igral za Astano. "Verjamem, da se bo hitro vključil in potrdil svojo kakovost," meni direktor kluba Jure Balažić.

Zmaji v Beogradu po četrto zmago zapored

Cedevita Olimpija bo v nedeljo ob 12.00 gostovala v Beogradu pri Megi. Tekma bo v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju. Zmaji bodo skušali popraviti slab vtis, ki so ga pustili v sredo v Evropskem pokalu, ko so visoko izgubili v Podgorici. Budućnost je bila boljša z 91:60. V ljubljanski igri je ogromno nihanj. Potem ko so dobro začeli Eurocup, so tedaj trikrat zapored klonili v Ligi ABA, zdaj ko so v jadranskem tekmovanju ujeli zmagoviti ritem in bodo v Hali sportova Ranka Žeravice naskakovali četrto zaporedno regionalno zmago, pa so v Evropi izgubili že trikrat v nizu.


9. krog:
ZADAR - IGOKEA
64:77 (16:12, 16:18, 17:25, 15:22)

Sobota ob 17.00:
CIBONA - FMP

Ob 19.00:
KRKA - BORAC

Ob 21.00:
PARTIZAN - BUDUĆNOST

Nedelja ob 12.00:
MEGA BASKET - CEDEVITA OLIMPIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 17.00:
MORNAR - SPLIT

Ponedeljek ob 17.00:
SC DERBY - CRVENA ZVEZDA

Lestvica:                              
PARTIZAN                8  7 1 +110 15 
CRVENA ZVEZDA           8  7 1  +99 15 
BUDUĆNOST               8  6 2  +53 14 
FMP                     8  6 2  +17 14 
CEDEVITA OLIMPIJA       8  5 3  +82 13 
CIBONA                  8  5 3  +32 13 
IGOKEA                  9  5 4  +11 13 
STUDENTSKI CENTAR DERBY 8  4 4  -34 12 
MEGA BASKET             8  3 5  -13 11 
KRKA                    8  3 5  -88 11 
BORAC                   8  2 6  -43 10 
ZADAR                   9  1 8  -67 10 
SPLIT                   8  2 6  -95 10 
MORNAR                  8  1 7  -64  9