Slavje nogometašev Cityja po uvrstitvi v finale. Foto: AP
Slavje nogometašev Cityja po uvrstitvi v finale. Foto: AP

Pogumen začetek gostov so sinjemodri hitro prekinili in povedli v 11. minuti z zadetkom Riyada Mahreza. Dolgo podajo v napad je poslal vratar Ederson, v akciji sta sodelovala še Aleksander Zinčenko in Kevin De Bruyne. Po strelu Belgijca se je žoga od Alessandra Florenzija odbila do Mahreza, ta pa je z desne strani zatresel mrežo.

V 17. minuti so bili Parižani blizu izenačenja, kapetanu Marquinhosu je po strelu z glavo veselje preprečila prečka. Do konca prvega polčasa gostom nikakor ni uspelo najti luknje v domači obrambi. Neymar ni imel svojega večera, na pomoč Kyliana Mbappeja pa sploh niso mogli računati, saj je zaradi poškodbe mečne mišice ostal na klopi.

Riyad Mahrez je v 11. minuti takole zadel za vodstvo Cityja z 1:0. Foto: AP
Riyad Mahrez je v 11. minuti takole zadel za vodstvo Cityja z 1:0. Foto: AP

Rdeči karton Di Marie

Francozi so pričakovano odločno začeli drugi polčas, a jim ni šlo po načrtih. Kmalu je njihov zaostanek postal prevelik. V 63. minuti je bil takoj po dveh menjavah v vrstah PSG-ja še enkrat strelec Mahrez, po protinapadu mu po podaji Phila Fodna iz bližine ni bilo težko podstaviti noge za vodstvo z 2:0.

Šest minut pozneje je pri gostih rdeči karton prejel Angel Di Maria, ki je ob stranski črti izgubil živce in grobo stopil na nogo Fernandinhu, z igralcem manj pa je bilo vseh upov Francozov konec.

Foden je bil v 77. minuti blizu povišanju na 3:0, a je zadel vratnico. V tej sezoni Lige prvakov so varovanci Pepa Guardiole dosegli 25 golov in prejeli le štiri.

City si je z 11. zmago (in enim remijem) tako zagotovil prvi nastop v finalu najelitnejšega evropskega tekmovanja. Do zdaj ima samo eno evropsko lovoriko, leta 1970 je slavil v Pokalu pokalnih zmagovalcev. Predlani je bil v četrtfinalu boljši Tottenham, lani pa Lyon. PSG je avgusta v finalu klonil pred Bayernom z 1:0.

Pred tekmo je v Manchestru močno deževalo, padala je tudi sodra, zato je bila zelenica v prvem polčasu precej bela. Foto: AP
Pred tekmo je v Manchestru močno deževalo, padala je tudi sodra, zato je bila zelenica v prvem polčasu precej bela. Foto: AP

Polfinale, povratni tekmi

MANCHESTER CITY - Paris SG 2:0 (1:0) 2:1
Mahrez 11., 63.
RK: Di Maria 69./PSG

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Zinčenko, Fernandinho, Gündogan, Bernardo Silva (82./Sterling), Foden (85./Agüero), Mahrez, De Bruyne (82./Jesus).

Paris SG: Navas, Florenzi (75./Dagba), Marquinhos, Kimpembe, Diallo (83./Bakker), Herrera (62./Draxler), Paredes (75./Pereira), Di Maria, Verratti, Neymar, Icardi (62./Kean).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Sreda ob 21.00:
CHELSEA - REAL MADRID 1:1

Verjetni postavi:

Chelsea: Mendy, Christensen, Thiago Silva, Rüdiger, Azpilicueta, Jorginho, Kante, Chilwell, Mount, Havertz, Pulišić.

Real Madrid: Courtois, Valverde, Ramos, Militao, Nacho, Casemiro, Kroos, Modrić, Asensio, Benzema, Vinicius.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo v soboto, 29. maja, v Carigradu.