Lionel Messi je za člansko ekipo Barcelone igral na 778 tekmah v vseh tekmovanjih, dosegel je 672 zadetkov. Foto: EPA
Lionel Messi je za člansko ekipo Barcelone igral na 778 tekmah v vseh tekmovanjih, dosegel je 672 zadetkov. Foto: EPA

Namreč, El Mundo je v sredo objavil vrsto prošenj, ki jih je leta 2020 argentinski superzvezdnik poslal klubu v upanju na podaljšanje pogodbe, ko je nastopilo zadnje leto njegove veljavne pogodbe.

Leta 2021 je privolil v 50-odstotno znižanje plače, a si Barcelona ni mogla privoščiti, da bi ga registrirala za igranje v La Ligi. 10. avgusta 2021 je Barci dokončno pomahal v slovo in se pridružil Paris Saint-Germainu, kjer je do danes na 45 tekmah dosegel zanj zelo skromnih 17 zadetkov.

Objava Messijevih zahtev
Kot so razkrili v El Mundu, je Messi ob pogajanju za novo pogodbo želel odkupno klavzulo znatno zmanjšati na simboličnih 10 tisoč evrov. Obenem je želel jamstvo, da mu bo katalonski velikan izplačal odložene plače, in hkrati zagotovilo, da bodo provizije nakazali na račun brata Rodriga, ki opravlja delo njegovega agenta. Za nameček je želel še zasebno ložo na Camp Nouu za svojo družino in družino Luisa Suareza. El Mundo je še poročal, da je Messi želel triletno pogodbo do leta 2023 z bonusom ob podpisu v višini 10 milijonov evrov in enostransko možnost podaljšanja pogodbe do leta 2024. Že predtem je El Mundo razkril, da je bil zdajšnji napadalec PSG-ja pripravljen na 20-odstotno nižjo plačo, ki je že tedaj znašala okrog 70 milijonov evrov na leto, a tudi zagotovilo, da mu bodo razliko (z obrestmi) izplačali v naslednjih letih.

'Uporaba dokumentov je žaljenje kluba'
Katalonskemu klubu, ki po večletni krizi letos končno posluje z dobičkom (v novi sezoni napovedujejo celo trikrat višji dobiček), razkritje vseh podrobnosti ni niti najmanj všeč. "V zvezi s podatki, objavljenimi v El Mundu pod naslovom 'BarcaLeaks, tajni dosjeji kluba', Barcelona izraža ogorčenje zaradi namernih uhajanj informacij, ki so del pravnega postopka," so v klubu zapisali v sporočilu za javnost in nadaljevali: "Klub obžaluje, da se mediji hvalijo, da imajo dostop do ogromnega števila dokumentov in elektronske pošte, ki so del preiskave afere Barcagate." Sklenili so: "V vsakem primeru članek objavlja javne dokumente, ki nimajo nobene zveze s tekočim primerom, njihova uporaba pa je žaljenje kluba. Iz tega razloga in za zaščito pravic Barcelone klubska pravna služba proučuje pravne ukrepe, ki jih je treba sprejeti."