Filip Sitar, ki je dosegel dva zadetka, je bil izbran za najboljšega igralca tekme.
Filip Sitar, ki je dosegel dva zadetka, je bil izbran za najboljšega igralca tekme.

Slovenci so še vedno stoodstotni, saj so v četrtem krogu dosegli še četrto zmago. Pred tem so Estonijo premagali s 5:2, Hrvaško s 7:0 in Poljsko s 3:0.

Pred današnjim krogom je bilo jasno, da so teoretično v igri za prvo mesto, ki prinaša selitev v višji razred prihodnje leto, še tri ekipe. Ukrajina, Slovenija in tudi še Italija. Ta bi morala za ohranitev upov zmagati, Slovenija bi ostala v igri kljub morebitnemu porazu.

Kumanović načel mrežo Italije že po minuti in pol
Hitro se je pokazalo, da izbranci Mitje Šivica razmišljajo le o zmagi. Mrežo tekmecev je Lovro Kumanović načel že v 2. minuti. Napadalec Jesenic, ki ima vse pomembnejšo vlogo tudi v Alpski ligi, je iz bližine pospravil plošček pod prečko po podaji Tarika Mahmutovića izza vrat.

Filip Sitar je po četrt ure povišal na 2:0, potem ko je iz bližine potisnil plošček v mrežo.

Žeželj našel pravi odgovor po znižanju Italije
Italija je sicer zapretila z znižanjem na 1:2 na začetku druge tretjine. Po protinapadu je Alessandro Segafredo matiral Lana Kavčiča. Anže Žeželj je v 34. minuti znova povišal prednost Slovenije, ko se je odlično znašel v gneči pred vrati in plošček potisnil med nogama vratarja Edoarda Bertija v mrežo.

Sitar v prvi akciji zadnje tretjine potrdil zmago
V zadnji tretjini pa so Slovenci le še potrdili zmago, Sitar je dosegel še en gol v 13. sekundi zadnje tretjine po protinapadu in podaji Naceta Langusa. Končni izid je postavil Sever v 51. minuti.

Selektor Šivic zelo zadovoljen s predstavo
"Vsi smo se zavedali, da je to izjemno pomembna tekma. Že iz garderobe smo prišli z veliko energije. Igrali smo odločno in agresivno. Hitro smo povedli z 2:0. Po zadetku Italijanov nam je igra padla, a se nam je uspelo pobrati," je povedal Sitar.

Zadovoljen je bil tudi selektor Šivic: "To je bila zelo dobra predstava. Zelo odgovorno in odločno smo igrali, disciplina je bila prava. Igra z igralcem manj je bila odlična, dobro smo se pripravili in zasluženo smo osvojili vse tri točke."

Svetovno prvenstvo se bo končalo v nedeljo, ko bosta na zadnji tekmi turnirja ob 19.30 igrali Slovenija in Ukrajina. Reprezentanca, ki bo dobila medsebojni obračun, bo osvojila končno prvo mesto.


4. krog:
Italija – Slovenija
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Segafredo 22.; Kumanović 2., Sitar 15., 41., Žeželj 34., Sever 51.

Poljska – Estonija
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Ukrajina – Hrvaška
5:2 (1:0, 0:2, 4:0)


5. krog, nedelja:
12.30 Estonija – Hrvaška
16.00 Italija – Poljska
19.30 Slovenija – Ukrajina


Vrstni red: Slovenija 12, Ukrajina 11, Italija 7, Estonija 3, Hrvaška 2, Poljska 1.