Napadalec Olimpije Miha Beričič je bil izbran za najboljšega igralca tekme. Izkazal se je z golom in dvema podajama.
Napadalec Olimpije Miha Beričič je bil izbran za najboljšega igralca tekme. Izkazal se je z golom in dvema podajama.

Na uvodnih tekmah so bili Slovenci boljši od Hrvatov s 7:0 in Poljakov s 3:0. Tudi tokrat so imeli veliko premoč, razmerje v strelih na vrata je bilo 43:17. Vratar Lan Kavčič je prejel prva zadetka na tem prvenstvu, a zmaga ni bila ogrožena.

Kumanović presenetil slabo postavljenega vratarja Estonije
Lovro Kumanović, ki je oktobra dobil slovensko državljanstvo, je z diagonalnim strelom z desne strani presenetil vratarja Christopherja Rembettija. Čuvaj mreže Estonije je izjemno slabo posredoval. Anže Žeželj je v 8. minuti povišal na 2:0 To je bil njegov tretji zadetek na tem prvenstvu.

Kazen igre za Šlibarja ni bila usodna
V 16. minuti je bil zaradi naleta v glavo izključen Ožbe Šlibar. Prejel je disciplinsko kazen igre, risi pa so zdržali tudi pet minut z igralcem manj.

Potsinok prvi zatresel mrežo Slovenije na tem prvenstvu
Tudi v drugi tretjini so Slovenci zadeli dvakrat. Filip Sitar je bil v 33. minuti natančen ob prednosti igralca več z natančnim strelom pod prečko, Tjaš Lesničar je odlično stal pred vratarjem Rembettijem in mu oviral pogled. Napadalec Jesenic Lesničar je nato v 37. minuti v gneči pred vrati Estonije z bekhendom potisnil plošček med nogama Rembettija v mrežo.

Pol minute pred koncem druge tretjine je Maks Perčič izgubil plošček pred svojimi vrati, Marek Potsinok pa ga je potisnil v mrežo za znižanje na 4:1. To je bil prvi prejeti zadetek Slovenije na tem prvenstvu.

Beričič potrdil zmago
Dve minuti pred koncem tekme je Jegor Proskurin dosegel še drugi zadetek za Estonijo, ki je v zadnji minuti poskusila pritisniti s šestimi igralci in brez vratarja. Miha Beričič je s strelom v nebranjeno mrežo potrdil zmago Slovenije.

V petek zvečer prvi velik test proti Italiji
Naslednja tekma čaka Slovence proti Italiji v petek, zadnja pa v nedeljo proti Ukrajini. Najboljša reprezentanca blejskega tekmovanja si bo zagotovila nastop na SP-ju višje kakovostne ravni za naslednje leto.


3. krog:
Slovenija – Estonija
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Kumanović 4., Žeželj 8., Sitar 33., Lesničar 37., Beričič 60.; Potsinok 40., Proskurin 58.

Hrvaška – Poljska
** 5:4 (0:0, 1:2, 3:2)
** - po kazenskih strelih

Ukrajina – Italija
* 5:4 (1:1, 1:3, 2:0)
* - v podaljšku


Petek:
12.30 Poljska – Estonija
16.00 Ukrajina – Hrvaška
19.30 Italija – Slovenija

Nedelja:
12.30 Estonija – Hrvaška
16.00 Italija – Poljska
19.30 Slovenija – Ukrajina

Vrstni red: Slovenija 9, Ukrajina 8, Italija 7, Hrvaška 2, Poljska 1, Estonija 0 točk.