Luka Modrić je konec maja na Stade de Franceu z madridskim Realom osvojil Ligo prvakov, zdaj pa se je veselil še zmage nad Francijo. Foto: EPA
Luka Modrić je konec maja na Stade de Franceu z madridskim Realom osvojil Ligo prvakov, zdaj pa se je veselil še zmage nad Francijo. Foto: EPA

Hrvaška je povedla že v peti minuti. Kot je izvedel Josip Brekalo, podal Luki Modriću, ki je poslal predložek pred vrata. Do žoge je prišel Karim Benzema, toda za njim je Anteja Budimirja pohodil Ibrahima Konate in Orel Grinfeld je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Modrić. Mike Maignan je bil sicer blizu, toda strel hrvaškega kapetana je bil dovolj močan, da je žoga končala za hrbtom vratarja Milana, ki je dobil prednost pred Hugom Llorisom.

Francija je bila v prvem delu najnevarnejša tik pred koncem polčasa, ko je dvakrat poskusil Lucas Digne. Najprej je streljal z razdalje, po kotu, ki je sledil, pa je poskusil še z diagonalnim strelom, a je bil v bloku uspešen Budimir. Svetovni prvaki so bili v drugem polčasu nevarnejši. Hitro je Aurelien Tchouameni z razdalje preizkusil Ivico Ivušića, ki pa je bil zanesljiv. Gostitelji so pritiskali, toda hrvaška obramba je delovala odlično. Kylian Mbappe je kmalu zatem podobno streljal z razdalje, a bil premalo natančen.

60. minuta je tekla, ko je superzvezdnik PSG-ja vtekal po podaji Christopherja Nkunkuja, toda Ivušić je bil znova na mestu. Na drugi strani je bilo najnevarneje po poskusih rezervistov Lovra Majerja in Nikole Vlašića, toda obakrat je uspešno posredoval Maignan. Ob izteku sodnikovega dodatka je Francija še dvakrat zapretila. Žoga je letela proti Karimu Benzemaju, Josip Šutalo je nekoliko nespretno posredoval, toda še enkrat je bil pripravljen Ivušić. Zatem je z glavo po predložku Kingsleyja Comana streljal Konate, a meril premalo natančno.

Veselje danskih nogometašev po tretji zmagi v letošnji Ligi narodov. Foto: EPA
Veselje danskih nogometašev po tretji zmagi v letošnji Ligi narodov. Foto: EPA

Vodstvo je v skupini zadržala Danska, ki je slavila tretjič na štirih tekmah. Na stadionu Parken v Københavnu je bila z 2:0 boljša od Avstrije. Povedla je v 21. minuti, ko je dolgo diagonalno žogo v napad poslal Joachim Andersen. Neuspešno je posredoval Kevin Danso, zamudil je nato še Christopher Trimmel, mimo katerega je stekel Joakim Maehle, ki je v sredini našel Jonasa Winda, ta pa je povedel gostitelje v vodstvo. 16 minut pozneje se je avstrijska mreža znova zatresla. Ob Andreasu Corneliusu se znova ni najbolje znašel Danso. Wind je lepo našel Andreasa Skova Olsena, ki je matiral Heinza Lindnerja.


LIGA A, skupina 1, 4. krog:
FRANCIJA – HRVAŠKA 0:1 (0:1)
Modrić 5./11-m

Francija: Maignan, Kounde (46./Pavard), Konate, Kimpembe, Digne, Guendouzi (80./Griezmann), Kamara (46./Tchouameni), Nkunku (72./Coman), Rabiot, Mbappe, Benzema.

Hrvaška: Ivušić, Stanišić, Erlić, Šutalo, Juranović, Brozović, Kovačić (90./Sučić), Modrić, Pašalić (65./Majer), Brekalo (72./Vlašić), Budimir (72./Kramarić).

Sodnik: Orel Grinfeld (Izrael)


DANSKA – AVSTRIJA 2:0 (2:0)
Wind 21., Skov Olsen 37.

Vrstni red: Danska 9, Hrvaška 7, Avstrija 4, Francija 2.


LIGA B, skupina 2, 4. krog:
ISLANDIJA – IZRAEL 2:2 (1:1)
Thorsteinsson 9., Helgason 60.; Gretarsson 35./ag, Peretz 66.

Vrstni red: Izrael 5, Islandija 3, Albanija 1.


LIGA C, skupina 3, 4. krog:
KAZAHSTAN – SLOVAŠKA 2:1 (2:0)
Vorogovski 18., Astanov 39.; Bero 51.
RK: Duda 87./Slovaška

AZERBAJDŽAN – BELORUSIJA 2:0 (0:0)
Emreli 76., Šejdajev 93.

Vrstni red: Kazahstan 7, Azerbajdžan 4, Slovaška 3, Belorusija 2.