Jurica Golemac je z Markom Jagodićem - Kuridžo sodeloval že pri Ciboni, ko je bil pomočnik Slavena Rimca. Foto: www.alesfevzer.com
Jurica Golemac je z Markom Jagodićem - Kuridžo sodeloval že pri Ciboni, ko je bil pomočnik Slavena Rimca. Foto: www.alesfevzer.com

Košarkar, ki ima tako hrvaški kot srbski potni list, se je na najvišjo raven prebil v zagrebški Ciboni, v zadnjih dveh sezonah pa igral za moštvo Telenet Oostende, s katerim je nedavno še drugič zapored osvojil naslov belgijskih prvakov, v obeh sezonah pa zaigral tudi v Fibini Ligi prvakov. 31-letni in 205 centimetrov visoki krilni center je tretji novinec "tigrov", ki okrepitve načrtujejo vsaj še na igralnih mestih centra in krila. Jagodić-Kuridža je s klubom podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve po uvodni sezoni.

Petrol Olimpija in 32-letni krilni center Dražen Bubnić sta se dogovorila za enoletno podaljšanje pogodbe. V minuli sezoni je v Lgi Nova KBM v povprečju dosegal 4,8 točke, 1,9 skoka ter 0,8 podaje na tekmo.

Člansko moštvo Sixta Primorske bo treniralo do četrtka, 21. junija, priprave za prihodnjo sezono pa nato začelo v ponedeljek, 13. avgusta. Strokovni štab bodo v prihodnji sezoni sestavljali glavni trener Jurica Golemac, pomočnika Andrej Žakelj in Jan Šentjurc ter trener za telesno pripravo Filip Ujaković.