Neža Klančar je v Buenos Airesu osvojila še drugo bronasto medaljo. Slovenski mladi plavalci so na 3. mladinskih POI osvojili tri odličja in nastopili v petih finalih. Foto: Twitter
Neža Klančar je v Buenos Airesu osvojila še drugo bronasto medaljo. Slovenski mladi plavalci so na 3. mladinskih POI osvojili tri odličja in nastopili v petih finalih. Foto: Twitter

V finalu na 50 m prosto je vlogo favoritinje vnovič upravičila Čehinja Barbora Seemanova, srebro je osvojila Japonka Majuka Jamamoto, Klančarjeva pa si je bron razdelila s Kitajko Junšuan Jang. Nad novo kolajno je bila 18-letna Ljubljančanka navdušena, želela si je le še nekoliko boljši dosežek od izida 25,47, najbrž tudi od svojega slovenskega rekorda 25,35.

Že odplavala normo za članski SP
"Nisem si predstavljala, da bom tukaj osvojila dve kolajni. Želela sem si eno, osvojila sem dve, in čeprav čas ni povsem tak, kot sem ga načrtovala, je dosežek super. A to je 50 m prosto in tukaj je težko v vodi kaj spremeniti in dodati,"
je po tekmi povedala dobitnica dveh od šestih že osvojenih slovenskih kolajn v Argentini.

S tekmo je Klančarjeva sklenila tudi mladinsko kariero. "Na tekmi sem pokazala, kar znam, in dodala, kar lahko. Pomembno je tudi, da sem odplavala normo za člansko svetovno prvenstvo in mi tega prihodnje leto ne bo treba loviti," je po tekmi še povedala plavalka, ki bo šla tako razbremenjena v šolsko leto, v katerem jo na koncu čaka matura. Naslednji velik cilj zanjo bo svetovno prvenstvo v kratkih bazenih, ki bo decembra na Kitajskem.

Dve medalji tudi za tenisačico Kajo Juvan
Uspešne igre nadaljuje teniška igralka Kaja Juvan, ki bo v naslednjih dveh dneh na zmagovalni oder stopila dvakrat. Potem ko se je v finale igre dvojic skupaj s Poljakinjo Igo Swiatek uvrstila že v četrtek, je v petek dodala še finale med dvojicami. V tekmovanju mešanih dvojic v paru s Srbom Markom Miladinovićem je popoldne tekmovanje končala s srebrom. Z 2:6, 7:5 in 9:11 sta morala priznati premoč Francozoma Clari Burel in Hugoju Gastonu, ki sta bila v boju z zlatom bolj zbrana v skrajšanem tretjem nizu. Par Juvan/Swiatek se bo za zlato pomeril v soboto.

Veter odpihnil regate z Vodiškom
Nosilec slovenske zastave na odprtju 3. mladinskih poletnih olimpijskih iger Toni Vodišek je v kiteboardingu zaradi vremenskih razmer ostal brez načrtovanih treh regat in v skupnem seštevku ostaja na visokem 3. mestu.

Tekmovanja so začeli tudi slovenski atleti. Leja Glojnarič je v predtekmovanju skoka v višino preskočila 165 cm in zasedla 14. mesto, Tjaša Zajc v suvanju krogle 15. Z mešano ekipo Europe 5 se je še enkrat predstavila tudi namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk, ki je doživela nov poraz posamezno in ekipno.