Nogometaši Eintrachta se veselijo osvojitve nemškega pokala - prve po letu 1998. Foto: Reuters
Nogometaši Eintrachta se veselijo osvojitve nemškega pokala - prve po letu 1998. Foto: Reuters
Ante Rebić, veliki junak letošnjega finala nemškega pokala. Foto: Reuters
Joshua Kimmich in strelec Robert Lewandowski sta zrežirala izenačenje na 1:1. Foto: Reuters
Mrki pogledi nogometašev Bayerna po porazu proti Eintrachtu. Foto: Reuters

Junak finalnega obračuna je bil Ante Rebić. 24-letni hrvaški vezist, ki barve Eintrachta v letošnji sezoni brani kot posojen član Fiorentine, je dosegel dva zadetka, vključno z odločilnim osem minut pred koncem rednega dela srečanja.

Bayern je sicer prevladoval vso tekmo, varovanci Juppa Heynckesa – ta je Bayern vodil zadnjič v bogati trenerski karieri – so bili izjemno dejavni pred vrati nasprotnika, vendar na žalost njihovih navijačev tudi precej neučinkoviti.

Eintracht udrihal iz protinapadov
Prvi gol je padel v 11. minuti, ko je Rebić po globinski podaji Kevina-Princa Boatenga izkoristil napako Bavarcev na sredini igrišča in iz protinapada z roba kazenskega prostora hladnokrvno zadel za 1:1. Bayern, ki je na odmor odšel v zaostanku še na tretji zaporedni tekmi v vseh tekmovanjih, je izid izenačil v uvodnih minutah drugega polčasa, zadel pa je kdo drug kot – Robert Lewandowski. Izjemni poljski napadalec, najboljši strelec letošnje Bundeslige, je po podaji Joshue Kimmicha prehitel branilca in s strelom v levi vratarjev kot premagal nemočnega Lukasa Hradeckega. Bayern, ki je ves čas pritiskal na obrambo nasprotnika, je iskal zmagoviti zadetek, nato pa je kot strela z jasnega še drugič na tekmi udaril Rebić.

Gačinović postavil piko na i
Ta je izkoristil novo napako v bavarski igri, zdrvel je v napad, prehitel osrednja branilca in mirno zaključil za 2:1. V zaključku tekme je bilo zelo vroče, Bavarci so zahtevali 11-metrovko, ki pa je glavni sodnik Felix Zwayer po ogledu posnetka ni dosodil. Zelo sporna odločitev, saj je Boateng od zadaj zadel Javija Martineza v ahilovo tetivo. Končni izid je v 96. minuti s tekom čez celotno igrišče in strelom v prazno mrežo postavil rezervist Mijat Gačinović. Vratar Bayerna Sven Ulreich je bil v kazenskem prostoru Eintrachta po podaji iz kota.
Niko Kovač, ki bo od 1. julija naprej sedel na klopi Bayerna, se je na sanjski način poslovil od Eintrachta. Po koncu tekme si je ogledal posnetek prekrška na Martinezom in priznal, da je to bila enajstmetrovka.

Finale nemškega pokala, Berlin:
Bayern - EINTRACHT FRANKFURT 1:3 (0:1)
74.322; Lewandowski 53.; Rebić 11., 82., Gačinović 96.

Bayern: Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba, Martinez, Alcantara (64./Tolisso), Müller (70./Coman), James, Ribery (87./Wagner), Lewandowski.

Eintracht: Hradecky, Abraham, Hasebe, Salcedo, Da Costa, Wolf (60./Gačinović), De Guzman (74./Russ), Mascarell, Willems, Rebić (89./Haller), Boateng.

Sodnik: Felix Zwayer