Tomaž Naglič je bil najvišje uvrščeni Slovenec v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Naglič je bil najvišje uvrščeni Slovenec v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Rezultati slovenskih skakalcev so bili za domačo skakalnico precej povprečni. Foto: www.alesfevzer.com
Naglič najboljši Slovenec na drugi tekmi v Kranju

Tretji je bil tokrat Avstrijec Stefan Huber, četrti na prvi tekmi, s skokoma 109 in 101 meter.

Za slovenski uspeh sta poskrbela Tomaž Naglič (106,5 in 104 m) in Timi Zajc (102,5 in 106 m) s petim in šestim mestom ter potrdila, da forma med slovenskimi reprezentanti zelo niha, saj je bil Naglič v soboto 30., Zajc pa je ostal celo brez finala.

"V soboto sem nastopil prvič v sezoni in nisem bil dovolj sproščen. Danes sem se sestavil in naredil dva dobra skoka. Na treningih sem kar dobre skoke že kazal, s čimer sem zadovoljen, s sproščenostjo pa bom tudi na tekmah pokazal svoje najbolje skoke," je ocenil mladi Zajc.

Semenič: Zadovoljen sem
Anže Lanišek
je bil 15., Anže Semenič 20., Domen Prevc 21., Tilen Bartol 25. in Bor Pavlovčič 30. A vsi v slovenskem taboru se strinjajo, da razloga za preplah ni, pa čeprav so bili rezultati za domačo skakalnico v Kranju zelo povprečni. "Zadovoljen sem, saj sem imel v preteklih letih večje težave na začetku sezone. Prišel sem preverit, kje smo. Z dobrim in slabim skokom sem zraven, kar je dobro," je dejal Semenič, v soboto s petim mestom najboljši Slovenec, ki je v pripravi na novo sezono že opravil okoli 140 skokov.

Bertonclja skrbi poškodba Petra Prevca
Miren ostaja tudi novi glavni trener Gorazd Bertoncelj, ki ekipo vodi dva meseca, saj poudarja, da je bilo narejenih precej novosti, zato je za visoka pričakovanja še prezgodaj. Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni v Wisli, kamor bo popeljal celotno ekipo A, ki je v formi, in Nagliča. Bertonclja bolj skrbi poškodba Petra Prevca, saj meni, da okrevanje njegovega gležnja poteka slabše, kot je kazalo pred tednom dni, in še vedno ni jasno, kdaj bo naš najboljši skakalec lahko resno začel delo. Ekipi pa se bodo poleti pridružili tudi izkušeni Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Jernej Damjan, ki v Kranju niso nastopili.

Naglič najboljši Slovenec na drugi tekmi v Kranju