Kultni trener Jürgen Klopp je množici navijačev predstavil pokal. Foto: EPA
Kultni trener Jürgen Klopp je množici navijačev predstavil pokal. Foto: EPA
Dortmund
V središču mesta je bila v nedeljo velika zabava. Foto: EPA

Borussia si je že pred dvema tednoma zagotovila sedmi naslov državnih prvakov. Trener Jürgen Klopp in člani moštva so navijače pozdravljali s prikolice tovornega vozila, ki je služil kot oder, množico pa so zabavali številni nemški glasbeniki. "O tem smo sanjali. Ko vidiš vse te obraze navijačev, to je preprosto neverjetno," je dejal "Kloppo", daleč najbolj priljubljen trener v Nemčiji.

Moštvo je "solatni krožnik" v zrak dvignilo po sobotni zadnji tekmi prvenstva, ko je s 3:1 ugnalo še Eintracht iz Frankfurta. Že včeraj je naslov bučno proslavljalo na tisoče navijačev, ki so se veselili vse do jutranjih ur.

Rekord Bundeslige po številu gledalcev
Tekme Bundeslige si je po podatkih organizatorjev ogledalo rekordno število gledalcev. Skupaj 306 tekem prvenstva si je na stadionih ogledalo 13.057.899 obiskovalcev, ki so tako izboljšali dozdajšnji rekord po številu gledalcev iz sezone 2008/09, ko si je tekme ogledalo 13.013.422 ljudi. Povprečno število gledalcev je bilo 42.673 na tekmo, Borussia iz Dortmunda in Bayern sta razprodala vse domače tekme.