Foto:
Foto:
Hernan Crespo ni blestel v Bergamu, vendar je Milan spet odnesel vse tri točke v zadnji minuti.
Fabio Cannavaro in Zlatan Ibrahimovic proslavljata prvi zadetek Juventusa.
Deco je bil tokrat v vlogi podajalca.
Amedeo Carboni je imel veliko dela z Ronaldom.
Michael Ballack je prinesel Bayernu veliko prestižno zmago nad Werderjem.
Roy Makaay bo Bayernu še kako manjkal na tekmah z Arsenalom in Schalkejem.
Ailton je glavni razlog, da Schalke diha Bayernu za ovratnik .
Mateja Kežman je dosegel drugi gol za Chelsea.
Ryan Giggs je bil zelo razočaran po remiju Manchester Uniteda proti Crystal Palaceu.
Thierry Henry je v zastrašujoči formi, tokrat je Portsmouthu zabil hat-trick.
Tudi Javier Saviola (levo) ni pomagal Monacu na tekmi z Metzom (0:0).

Katalonci so z golom prvega strelca lige Samuela Eto'oja v gosteh ugnali Osasuno z 1:0. Real iz Madrida je iz Valencie prinesel le točko (1:1). Razlika zdaj znaša 8 točk.

Chelsea je premagal Norwich s 3:1 in ima 8 točk več od Manchester Uniteda ter še tekmo manj. V Bundesligi in v Serie A je boj za prvaka še povsem odprt.

Italija: Milan ima neverjetno srečo
V 27. krogu Serie A je Milan znova prišel do popolnega izkupička šele v 94. minuti. Rdeče-črnim je to uspelo že na zadnjih dveh domačih tekmah proti Laziu (2:1) in Cagliariju (1:0). Tokrat so prvaki v Bergamu dolgo časa lomili odpor zadnjeuvrščene Atalante. Povedli so z golom Massima Ambrosinija, ki je zadel z glavo v 71. minuti. Nigerijec Stephen Makinwa je izenačil le dve minuti pozneje. Ko je že vse kazalo na delitev točk, je strel Filippa Inzaghija vratar Atalante Alex Calderoni odbil, žogo pa je za njegov hrbet pospravil Andrea Pirlo.

Velika zmaga Juventusa v Rimu
Trener Juventusa Fabio Capello se je prvič predstavil na Olimpicu, odkar je julija sedel na vročo klop stare dame. Capello je leta 2001 z Romo osvojil naslov prvaka, po lanski zmagi nad Juventusom s 4:0 je novinarjem dejal, da nikoli ne bo postal trener kluba iz Torina. Navijači Rome so ga pričakali z žvižgi, a je Fabio tokrat odnesel vse tri točke (1:2). V 11. minuti je strel Zlatana Ibrahimovica vratar Rome Ivan Pellizolli le odbil, Fabio Cannavaro pa je žogo brez težav poslal v mrežo. Roma je izenačila po lepi podaji Francesca Tottija do Antonia Cassana, ki je s strelom v bližnji kot prelisičil Gianluigija Buffona. V zadnji minuti prvega dela je Traianos Dellas zunaj kazenskega prostora podrl Marcela Zalayeto, vendar je sodnik Salvatore Racalbuto pokazal na belo točko. Alessandro Del Piero je poslal žogo pod prečko in prinesel zmago Juventusu.

Adriano je z golom z enajstmetrovke v 89. minuti zadel za zmago Interja nad Leccejem (2:1). Sampdoria še naprej drži visoko 3. mesto. Za poln izkupiček na tekmi s Chievom (1:0) je poskrbel Francesco Flachi v 81. minuti. Lazio še naprej igra slabo. Prvaki iz leta 2000 so izgubili v Messini z 0:1.

Španija: Eto'o spet rešil Barco
Po neodločenih izidih na zadnjih dveh tekmah z Numancio (1:1) in Espanjolom (0:0) je Barcelona v 27. krogu španskega prvenstva zmagala v Osasuni (0:1). Že v prvem delu igre na stadionu El Sadar so Katalonci zaigrali odločno. Vratar Osasune Juan Elia je odlično posredoval pri strelih Sameula Eto'oja, Ronaldinha in Juliana Bellettija. V 37. minuti je močan strel Andresa Inieste odbil v vratnico. Tri minute zatem je Deco lepo zaposlil Eto'oja, ki je s s svojim 18. zadetkom v letošnjem prvenstvu prinesel zlata vredne tri točke Barceloni.

Real vse dlje od naslova
Nogometaši Reala iz Madrida so po remiju na Mestalli z Valencio (1:1) vse dlje od tako želenega naslova prvaka. Barcelona ima pred galaktiki zdaj spet osem točk prednosti. Pablo Aimar je izkoristil podajo Miguela Angela Miste v 13. minuti, vendar je vodstvo domačih rajalo le do 27. minute, ko je zadel Ronaldo po podaji Gutija. Najlepšo priložnost za zmago Valencie je ime Aimar v sodnikovem podaljšku, ko je njegov strel z glavo že preletel Ikerja Cassilasa, a je pot žogi v mrežo preprečila prečka. Espanjol je zadržal visoko 3. mesto z zmago nad Levantejem (2:1). Diego Tristan je v 45. minuti udejanjil najstrožjo kazen za Deportivo, ki je premagal Malago z 1:0 in še ni opustil evropskih ambicij.

Nemčija: Bayern se je maščeval Werderju
Dolgo pričakovani obračun Bayerna in Werderja ni prinesel zanimive igre, lepih akcij ni bilo, Bavarci pa so srečno odnesli tri točke (1:0). Derbi 24. kroga Bundeslige je odločil Michael Ballack v 7. minuti. Kot je izvedel Torsten Frings, Ballack pa je skočil višje od vseh branilcev Werderja na bližnji vratnici in gostujoči vratar Andreas Reinke je bil povsem brez moči.

Gostitelji so s pametno igro branili vodstvo, medtem ko je Werder jalovo napadal. Še najlepšo priložnost za izenačenje je zapravil Petri Pasanen, ki je v 75. minuti z glavo ustrelil prek vrat. V 88. minuti se je na tla zgrudil zvezdnik Bayerna Roy Makaay, ki si je poškodoval stegensko mišico. Nizozemski stroj za gole bo manjkal na dveh ključnih tekmah, saj 18-kratni nemški prvaki v sredo gostujejo v Londonu pri Arsenalu, v nedeljo pa bo na vrsti še tekma s Schalkejem. Werder, ki je 8. maja lani sredi Münchna z zmago s 3:1 osvojil naslov državnega prvaka, zdaj za Bayernom zaostaja že za sedem točk.

Brazilca prinesla tri točke Schalkeju
Schalke je gostoval v Bochumu in zmagal gladko z 0:2. Zadela sta Brazilca Ailton in Lincoln. Schalke igra vse bolje, odkar je v izvrstni formi Ailton, ki se ni najbolje znašel na začetku jesenskega dela. Tokrat je v 30. minuti sprejel darilo branilca Bochuma Raimunda Kalle in žogo z volejem poslal pod prečko s 13 metrov.

Stuttgart se z zmago z 2:1 nad Arminio iz Bielefelda vrača v boj za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Po golu Zvonimirja Solda z glavo na začetku 2. polčasa je za odločitev poskrbel Cacau. Zadetek je padel na zelo čuden način, saj je igralec Arminie Roberto Pinto obležal v kazenskem prostoru gostiteljev, ki žoge niso poslali zunaj igrišča, ampak so nadaljevali igro in dosegli drugi zadetek. Belgijec Daniel van Buyten je s sijajnim udarcem z glavo v 40. minuti zagotovil Hamburgu tri točke proti Bayerju (1:0). HSV je tako še naprej na mestih, ki vodijo v Evropo.

Anglija: Velik korak Chelseaja proti naslovu prvaka
V 29. krogu Premier lige je Chelsea z zmago na gostovanju v Norwichu (1:3) še povečal prednost na lestvici. Joe Cole je nakazal potek tekme v 22. minuti, vendar so gostitelji izenačili z golom Leona MacKenzieja v 64. minuti. Po lepi podaji Darrena Huckberyja je MacKenzie z glavo ugnal Petra Cecha, ki ga v prvenstvu niso premagali že od 12. decemba (2:2 z Arsenalom). V zadnjih 20 minutah tekme je Chelsea rutinirano prišel do treh točk. Mateja Kežman je izkoristil podajo Franka Lamprda, Portugalec Ricardo Carvalho pa je zadel z glavo za končnih 1:3.

Van Nistelrooy še ni v formi
Rdeči vragi so po šestih zaporednih zmagah tokrat iztržili le točko proti Crystal Palaceu (0:0). Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson je pred torkovim srečanjem v Milanu odpočil Paula Scholesa, Cristiana Ronalda in Wayna Ronneyja, kar pa se mu je maščevalo. Vsi trije so vstopili šele v drugem delu, a niso več spremenili izida. Ruud van Nistelrooy še zdaleč ni v pravi formi po poškodbi. Nizozemec je zastreljal nekaj velikih priložnosti, izkazal pa se je tudi vratar Crystal Palacea Gabor Kiraly. Zaostanek Uniteda za Chelseajem je zdaj že velikih 8 točk, Londončani pa imajo še tekmo manj.

Šov Henryja na Highburyju
Po nekaj slabših predstavah se je prebudil Arsenal, ki je s tremi goli Thierryja Henryja ugnal Portsmouth s 3:0. Gostujoči napadalec Yakubu Aiyegbeni je imel veliko priložnost že na začetku srečanja, vendar je z glavo zatresel prečko. Kazen je prišla hitro, saj je na sceno stopil Henry in s tremi mojstrovinami napovedal, da se bodo topničarji bojevali za 2. mesto. S tako igro imajo še vedno lepe možnosti proti Bayernu v Ligi prvakov v sredo. Henry se je še utrdil na vrhu lestvice strelcev, mrežo nasprotnih ekip je zatresel že 22-krat.

V boju za 4. mesto sta Everton in Liverpool tokrat ostala praznih rok. Laurent Robert je z mojstrskim prostim strelom v 70. minuti prinesel Newcastlu zmago nad Liverpoolom. Everton je doma klonil proti Blackburnu z 0:1. V 71. minuti je svoj prvi gol v letošnji sezoni zabil Jonathan Stead.

Francija: Zasledovalci niso izkoristili spodrsljaja Lyona
Po sramotnem izpadu v osmini francoskega pokala proti Clermontu je vodilni Lyon izgubil še tekmo 28. kroga francoskega prvenstva v Caenu (0:1). Edini zadetek na tekmi je dosegel Sebastien Mazure v 71. minuti. To je bil šele drugi prvenstveni poraz Lyona, prvega je doživel januarja v Lillu.

Drugouvrščenemu Marseillu ni uspelo zmanjšati razlike, ki še vedno znaša osem točk. V St. Etiennu so nekdanji evropski prvaki klonili z 0:2. Lile je na gostovanju pri Bastii zapravil lepo priložnost, da se približa (1:3). Mathieu Debuchy je goste sicer popeljal v vodstvo v 19. minuti, vendar je Bastia odgovorila s tremi zadetki v 20 minutah. Youssef Hadji, Stephane Ziani in Romain Rocchi so poskrbeli, da Bastia še lahko upa na obstanek v prvi ligi. Velik spodrsljaj si je privoščil tudi Monaco, ki mu ni uspelo zatresti mreže Metza (0:0). Upe Auxerra po priklučku k vrhu je razblinil John Utaka, ki je zadel dvakrat za Lens.