Brane Florjanič je dobil največ glasov desetih klubov Prve lige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Brane Florjanič je dobil največ glasov desetih klubov Prve lige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Florjaniču nov mandat

Florjanič je dobil sedem glasov, Bučar pa tri. Za to funkcijo se je potegoval še Franci Zavrl, ki je v boju za predsedniški stolček izpadel v drugem krogu, ko se je neposredno pomeril z Bučarjem. V prvem krogu sta namreč oba prejela enako število glasov, medtem ko se je Florjanič neposredno uvrstil v "finale".

Prvi predsednik združenja, ki je bilo ustanovljeno 24. februarja 1994, je bil Ivan Zidar, vse od leta 1996 pa ga vodi Florjanič, ki ga zdaj čaka njegov peti štiriletni mandat. V svojem programu je izpostavil selitev Združenja klubov pod okrilje NZS-ja. Na MMC-jevo vprašanje, kaj bodo njegovi prvi koraki, če bo spet izvoljen, je Florjanič odgovoril:

"Počasi se bomo skupaj z zvezo pripravili, da NZS prevzame vodenje tekmovanja in da gre združenje pod isto streho. Delujemo v smeri racionalizacije dela. Z vodstvom nogometne zveze se dogovarjamo za trženje posameznih produktov, tudi produkta prve lige, ki ga je treba nadgraditi in tržiti naprej. To sem predsedniku Aleksandru Čeferinu predlagal že jeseni, zeleno luč za to pa so dali klubi. Produkt že imamo, in ne strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je treba produkt še ustvariti. Potekajo tudi pogovori o selitvi združenja v nove prostore nogometne zveze, v enem mesecu bo vse jasno."

Florjaniču nov mandat