Žoga je okrogla s03e13: Celjski jojo v črni luknji

Češki strateg Jiři Jarošik je želel spremeniti podobo moštva. 43-letnik je med zimskim odmorom zamenjal Dušana Kosića, iz ekipe, ki je bila zgrajena za moderno igro hitrih prehodov iz obrambe v napad, pa je skušal igrati na posest.

To mu ni uspelo, ugotavlja eden od gostov najnovejšega dela podkasta Žoga je okrogla Marko Cirman. "Ta španski nogomet se je spremenil v nogomet skrivanja po igrišču in alibi podaj, v bežanje od odgovornosti. Nekateri igralci, denimo Kuzmanović in Božić, ne znajo igrati na takšen način," poudarja radijski novinar iz Celja.

Jiři Jarošik se lahko upravičeno drži za glavo. Lanski prvak Celje je komajda osmi in je samo zaradi boljše razlike v golih pred devetim Aluminijem. Deveto mesto po koncu sezone pa pomeni dodatni boj za obstanek z drugovruščenim iz 2. SNL. Foto: www.alesfevzer.com
Jiři Jarošik se lahko upravičeno drži za glavo. Lanski prvak Celje je komajda osmi in je samo zaradi boljše razlike v golih pred devetim Aluminijem. Deveto mesto po koncu sezone pa pomeni dodatni boj za obstanek z drugovruščenim iz 2. SNL. Foto: www.alesfevzer.com

Panika v Celju
Odkar so postali prvaki, se Celjani niso izkazali na nogometni tržnici, za nameček pa so novinci v moštvu odvzeli mesto mladim celjskim upom, denimo Lanu Štravsu, ki je imel lani odlično sezono, pravi Cirman in dodaja, da je bila ena največjih napak, da je Celje Olimpiji prepustilo Nina Pungerška. Ne le, da so Celjani letos zbrali malo točk, tudi skromno igrajo. Pretekli teden so bili proti zadnji Gorici podrejeni na domačem igrišču. Komaj so sprožili strel proti vratom.

"Zdaj je pa panika. Ne vem, koliko kredita še ima Jarošik. Nikoli ni vodil prvaka, nikoli ni vodil ekipe, ki se je borila za obstanek. Nima izkušenj. Trener, ki na Češkem ni opravil nogometne osnovne šole, želi v Sloveniji opraviti maturo," trdi Cirman.

Bo prvemu naslovu takoj sledi prvi izpad?
Drugi gost oddaje, radijski nogometni novinar Jože Pepevnik, pravi, da so Celjani prehitro pozabili, kaj jim je prineslo stanovitnost, pa četudi na sredini lestvice v slovenski ligi, ta koncept pa so zavrgli in odšli v, kot kaže, napačno smer. Voditelj Luka Petrič je opazil, da bi bilo zelo nenavadno, da bi klub, ki je ob Mariboru edini, ki je do zdaj odigral vse sezone v prvi ligi, v svoji 29. osvojil naslov prvaka, v 30. pa izpadel v drugo ligo. Celjani so trenutno osmi na lestvici, zgolj razlika v zadetkih jih loči od devetega mesta, pred Goričani pa imajo osem točk naskoka.

Sorodna novica Ačimović s 15 igralci Prve lige po četrtfinale domačega EP-ja

Zakaj ni Mlakarja in je Sešek le rezervist?
Milenko Ačimović
je včeraj objavil seznam reprezentantov, ki bodo Slovenijo zastopali na domačem evropskem prvenstvu do 21. leta, na njem pa ni Jana Mlakarja. Le štirje igralci so v tej sezoni v prvi ligi dosegli več golov. Mlakar je bil nekoč kapetan ekipe, ne le v reprezentanci do 21. leta, pač pa tudi že prej v mlajših selekcijah. Jeseni je bil kot kapetan prvopodpisani pod pismom slovenskih mladih reprezentantov, ki so zaradi neustreznega odnosa selektorja Primoža Glihe, zahtevali njegov odstop.

"Ne morem se znebiti občutka, da gre pri Janu Mlakarju za nenogometne razloge. Nogometno se mi ne zdi logično, da ne sodi zraven. Navsezadnje ga tudi med rezerviste ni," trdi Pepevnik. Cirman in Petrič pa sta opazila, da na osnovnem seznamu ni Benjamina Šeška, ki bi s svojo višino, predvsem pa hitrostjo, lahko prav prišel v dvobojih, ko se bo Slovenija branila in bo v konici potrebovala nekoga, ki bi izkoristil prazen prostor v napadu. Šeško je med rezervisti reprezentance do 21. leta.

Po izpadu Ronaldovega Juventusa iz Lige prvakov
V oddaji pa tudi o Cristianu Ronaldu, ki je prišel k Juventusu, da bi Torinčane popeljal do evropskega naslova, po izpadu v četrtfinalu in dveh v osmini finala, pa je bil Portugalec označen za glavnega krivca novega spodrsljaja italijanskih prvakov v Evropi. Številni opozarjajo, da Ronaldo ne sodi v sistem, ki ga želi gojiti trener Andrea Pirlo, pri tem pa zasluži toliko kot naslednji štirje najbolje plačani igralci Juventusa skupaj. Prejšnji mesec je dopolnil 36 let. Juventusu ne kaže najbolje v domačem prvenstvu. Po devetih zaporednih naslovih je daleč za Interjem. Za vodilnim klubom zaostaja deset točk.