Celjski nogometaši po neuspehu v Prvi ligi sezono rešujejo v pokalu. Foto: www.alesfevzer.com
Celjski nogometaši po neuspehu v Prvi ligi sezono rešujejo v pokalu. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so se desetič uvrstili v finale, lovoriko pa so osvojili pred 16 leti. Za naslov se bodo z Olimpijo pomerili na koprski Bonifiki v torek, 25. maja. Zmaji, ki so se v finale prebili z zmago nad Domžalami (0:1), sicer prihajajo na stadion Z'dežele v nedeljo v Prvi ligi, kjer vodijo, Celje pa ima po lanskem naslovu državnega prvaka letos v prvenstvu precej več težav, saj je šele predzadnje.

Po spodbudnem začetku Kopra, ki je sicer s tremi lovorikami za Olimpijo in Mariborom tretja najuspešnejša ekipa tekmovanja – dve lepi priložnosti je zapravil Maks Barišić –, so gostitelji povedli v 20. minuti. Izjemno je med številnimi nasprotnimi nogometaši za hrbet gostujoče obrambe podal Žan Benedičič. Žogo je poslal po tleh po sredini. Ester Sokler jo je prepustil, iz igre sta tako izpadla Denis Cerovec in Maj Mittendorfer, Vrbanec, ki je zadel že za zadnjo celjsko prvenstveno zmago, pa je premagal Davida Adama.

Kmalu po golu še vratnica Celjanov

Tri minute pozneje je okvir vrat preprečil povišanje domače prednosti. Dušan Stojinović je po prodoru z desne strani poslal predložek. Žoga se je odbila od Žana Žužka, ki je skušal blokirati podajo, Sokler je bil v skoku prenizek, veselje pa je Celjanom preprečila vratnica. V drugem polčasu je bila celjska obramba zelo dobro organizirala in veliko priložnosti Koprčanom ni dopustila.

Matej Palčič je v 70. minuti prišel do strela z desne strani, a je meril mimo vrat, Matjaž Rozman pa je dobro posredoval po poskusu Žužka v 87. minuti. Tri zrele priložnosti so si na drugi strani priigrali gostitelji, toda Sokler in Filip Dangubić, ki ga je zamenjal v konici napada, sta bila neuspešna. Celjani in Koprčani se bodo v tej sezoni še srečali, namreč vrsta Rodolfa Vanolija v knežje mesto prihaja v zadnjem krogu Prve lige.

Vrbanec popeljal Celjane v jubilejni deseti pokalni finale

Polfinale:
CELJE – Koper 1:0 (1:0)
Vrbanec 20.

Celje: Rozman, Kerin, Zaletel, Stojinović, Kadušić, Benedičič, Vrbanec, Šporn, Božić (90./Rorič), Kuzmanović (88./Čalušić), Sokler (62./Dangubić).

Koper: Adam, Mittendorfer, Žužek, Cerovec (55./Mišić), Palčič, Dodlek, Viler (86./Spinelli), Caimacov, Guberac, Barišić, Mulahusejnović.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Odigrano v sredo:
Domžale – OLIMPIJA 0:1 (0:0)
Elšnik 70.

Finale bo v torek, 25. maja, v Kopru.