Goran Cvijanović je lani jeseni igral še za Gorico, nato pa se preselil v Kuvajt. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Cvijanović je lani jeseni igral še za Gorico, nato pa se preselil v Kuvajt. Foto: www.alesfevzer.com

Cvijanović, ki je v petek praznoval 30. rojstni dan, je bil nazadnje član kuvajtskega Al Arabija. V Celje se je preselil kot prost igralec.

"Zame je to nova izkušnja v moji karieri. Upam, da bo uspešna, tako kot je bilo v preteklosti, kjer sem bil vedno član klubov z dobrimi rezultati. Verjamem, da nam bo uspelo tudi v Celju, kjer se je sestavila dobra ekipa. Večino igralcev že poznam, nekatere iz mlajših reprezentančnih selekcij, nekateri pa so že bili moji soigralci v preteklosti. Mislim, da se bom hitro vklopil in da bomo dosegali dobre rezultate ter se uvrstili pri vrhu prve lige."

Cvijanović je nogometno pot začel pri Gorici, leta 2010 pa se je preselil v Maribor. V tem času je zbral širi nastope za slovensko reprezentanco. Pred dvema letoma je šel k Rijeki, se po eni sezoni vrnil v Gorico, pozimi pa je igral v Kuvajtu. Pred njim so se Celju pridružili še trije nekdanji igralci Maribora Elvedin Džinić, Amar Rahmanović in Dalibor Volaš.

Stevanović v Slaven Belupo
Dalibor Stevanović, ki je za slovensko reprezentanco odigral 21 tekem, bo kariero nadaljeval na Hrvaškem. Nekdanji vezist Olimpije, Domžal, Real Sociedada, Alavesa, Maccabija Petah Tikve, Vitesseja, Volina, Slaska, moskovskega Torpeda in Mordavie je podpisal enoletno pogodbo s Slavenom Belupom.