Moussa Dembele je bil nerešljiva uganka za slovenske branilce. Foto: www.alesfevzer.com
Moussa Dembele je bil nerešljiva uganka za slovenske branilce. Foto: www.alesfevzer.com
Milan Tučić
Slovenija je (z edinim strelom v prvem polčasu) v 21. minuti povedla (zadel je Milan Tučić), a Francija je po zaslugi hat-tricka Dembeleja ob polčasu že vodila z 1:3. Foto: www.alesfevzer.com
Mladi Slovenci povedli, a zmagali so Francozi

Tudi brez Kyliana Mbappeja mlada francoska reprezentanca deluje premočno za tekmece v skupini 9, Slovenci pa so lahko veseli, da se Francozi niso še bolj znesli nad njimi in so v drugem polčasu malce umirili igro.

Začelo se je spodbudno, saj je v 21. minuti zadel Milan Tučić, kar je bila prva akcija slovenske izbrane vrste in edini strel v gol v prvem polčasu. Erik Gliha je z leve strani poslal lep predložek pred gol, na oddaljenejši vratnici je Kramariču v dvoboju s Hernandezom žogo uspelo podati pred gol, kjer je bil osamljen Tučić.

Francozov zadetek ni zmedel, še naprej so več napadali, kar se jim je obrestovalo v 34. minuti. Moussa Dembele, napadalec Celtica, je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je s prekrškom ustavil Žan Žužek. Dembele je zanesljivo unovčil enajstmetrovko.

V 37. minuti je Gal Primc zaradi prekrška nad Bambajem prestrogo dobil rdeči karton in Francija je popolnoma zagospodarila. V glavni vlogi je bil Dembele, ki mu je že do polčasa uspel hat-trick. Najprej je podajo pred gol ob strelu iz prve spremenil v zadetek, tik pred polčasom pa je sijajno meril s 17 metrov. O francoski premoči v prvem polčasu zgovorno pričajo številke. V posesti žoge je bilo 25:75, v strelih 1:10.

Selektor Primož Gliha tako kot v četrtek na tekmi s Črno goro v Novi Gorici v začetno postavo ni uvrstil Jana Mlakarja in Matica Vrbanca, ki sta priložnost spet dobila v drugem polčasu, a tokrat jima ni uspelo narediti presežka. Dogajanje je bilo v nadaljevanju mirno, Slovenci so redko prišli čez sredino igrišča, Francozi pa se niso preveč naprezali.

Martin Terrier, nogometaš Strasbourga, ki je s sedmimi zadetki trenutno prvi strelec kvalifikacij, je imel v 90. minuti izjemno priložnost, da Franciji pribori še izdatnejšo zmago, bil je sam pred Grego Sorčanom, a je s šestih metrov zadel prečko.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2019 (U-21)

SKUPINA 9, Domžale:
SLOVENIJA - FRANCIJA 1:3 (1:3)
Tučić 21.; Dembele 34./11-m, 41., 45.
RK: Primc 37./Slovenija
Slovenija: Sorčan, Arh Česen, Lipušček, Žužek, Gliha, Fatkić (46./Vrbanec), Pišek, Primc, Kuhar (67./Šušnjara), Kramarič, Tučić (46./Mlakar).

Francija: Bernardoni, Amian Adou, Diallo, Diakhaby, Ndombele (65./Ntcham), Tousart, M. Dembele (74./Mousset), Lopez (80./Aouar), Bamba, Hernandez, Terrier.
Sodnik: Marco Guida (Italija)

BOLGARIJA
- ČRNA GORA 3:1 (0:0)

Lestvica:
FRANCIJA            5  5 0 0 15:5  15
SLOVENIJA           5  3 1 1 10:6  10
KAZAHSTAN           5  1 3 1  8:8   6
BOLGARIJA           5  1 2 2  6:8   5
LUKSEMBURG          5  1 1 3  5:10  4
ČRNA GORA           5  0 1 4  4:11  1


Na EP 2019, ki bo v Italiji in San Marinu, se uvrstijo zmagovalci devetih skupin, štirje najboljši drugouvrščeni pa bodo igrali v dodatnih kvalifikacijah.

Mladi Slovenci povedli, a zmagali so Francozi