Manchester United je za Angela Di Mario plačal z naskokom rekordno odškodnino v zgodovino kluba, zdaj pa Argentinec že odhaja. Foto: Reuters
Manchester United je za Angela Di Mario plačal z naskokom rekordno odškodnino v zgodovino kluba, zdaj pa Argentinec že odhaja. Foto: Reuters

V torek je odličen argentinski nogometaš v Katarju že opravil zdravniški pregled, na katerem je dejal: "Vesel sem, da prihajam v Pariz. Gre za velik klub. Lani je prišel v četrtfinale Lige prvakov, tako da je moj cilj, da klubu pomagam, da pride v naslednjo fazo tekmovanja, kjer so se ustavili v zadnjih sezonah."

Di Maria je med rdeče vrage prišel lani iz Madrida, klub z Old Trafforda pa je Realu zanj odštel 85 milijonov evrov. V dresu Manchester Uniteda je v 32 tekmah dal le štiri gole. V francoski prestolnici naj bi Di Maria ostal štiri leta, na leto pa bo zaslužil okoli 11 milijonov evrov. 27-letni Argentinec je štiri leta igral za Real, kamor je prišel iz Benfice. S kraljevim klubom je osvojil tudi Ligo prvakov. Di Maria je tudi nosilec reprezentance, s katero je zaigral v finalu svetovnega prvenstva in Cope Americe.

Pedro med rdeče vrage, Džeko v Romo
Na Old Traffordu pa bo Di Mario zamenjal Pedro Rodriguez, ki bo iz Barcelone prišel za 32 milijonov evrov. Španski reprezentant v zadnji sezoni ob sijajnem triu Neymar-Lionel Messi-Luis Suarez v napadu ni dobil veliko priložnosti in zato se je na Kanarskih otokih rojeni napadalec odločil za odhod. Pedro je sicer že v mlajših selekcijah igral za Barco, s katero je trikrat postal evropski prvak. 28-letni Pedro je bil s Španijo tako svetovni kot evropski prvak. Barcelona, pri kateri je igral 11 let, želi, da se posel izpelje po torkovi tekmi evropskega superpokala proti Sevilli.

Manchester, a sinjemodri del, zapušča tudi Edin Džeko, ki se z Otoka seli v Italijo. Napadalec iz Bosne in Hercegovine bo okrepil Romo, ki bo Cityju odštela 20 milijonov evrov. V Anglijo je Džeko prišel leta 2011 iz Wolfsburga, prej pa je igral še na Češkem in za Željezničar. 29-letni napadalec v zadnji sezoni ni bil več član začetne postave Cityja, zdaj pa so sinjemodri pripeljali še Raheema Sterlinga.