Drugoligaši bodo igrali le v nogometni ligi. Foto: Pixabay
Drugoligaši bodo igrali le v nogometni ligi. Foto: Pixabay

Pri NZS pojasnjujejo, da to pomeni nadaljevanje tekmovanj v prvi moški in ženski nogometni ligi, v prvi futsalski ligi ter tudi v moški drugi nogometni ligi. "Vsem športnikom, ki sodelujejo v omenjenih tekmovanjih, je dovoljen proces športne vadbe - treningi ekip so dovoljeni v skladu s 3. točko 3. člena odloka," pravijo pri NZS. Vse tekme bodo brez gledalcev in ob striktnem upoštevanju priporočil.

"Ostala tekmovanja pod okriljem NZS, tako v nogometu kot v futsalu, se prekinejo do nadaljnjega. Koledar vseh tekmovanj, ki so do nadaljnjega prekinjena, ter morebitne spremembe tekmovalnih sistemov bodo znani naknadno, in sicer po tem, ko bo znano, kdaj se tekmovanja lahko nadaljujejo," so zapisali pri NZS.

Odbojkarji prekinjajo prvenstvo
Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije je sprejelo odločitev, da z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 za obdobje 14 dni prekine vsa tekmovanja pod okriljem OZS.

Sorodna novica Dovoljena državna prvenstva v kolektivnih športih, v individualnih le največje prireditve

"Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo kljub možnosti, da bi na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti lahko nadaljevali s tekmovanji v prvi slovenski odbojkarski ligi, sprejeli odločitev, da za obdobje dveh tednov prekinemo vsa tekmovanja. Na OZS bomo skrbno spremljali situacijo in razmere v državi in odbojkarskih klubih ter na podlagi le-teh sprejemali nadaljnje odločitve, seveda v skladu z odloki Vlade Republike Slovenije ter navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za šolstvo, znanost in šport."

Rokometaši in košarkarji le v prvi ligi
Rokometna zveza Slovenije od četrtka zaustavlja vsa rokometna tekmovanja, izjemi sta le članska moška liga NLB in 1. A državna liga za ženske. Košarkarska zveza Slovenije je sporočila, da se bosta skladno z vladnim odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti nadaljevali le obe prvi ligi, 1. SKL za člane in 1. SKL za članice. Vsa druga članska tekmovanja so do nadaljnjega odložena.

Odpadel Šalamunov memorial
Širjenje virusa je vzrok odpovedi 53. Šalamunovega memoriala, ki bi moral biti konec tedna v Mariboru. Tradicionalno tekmovanje, ki bi letos za telovadce štelo tudi kot pokal Slovenije, je zaradi prevelikega organizacijskega izziva dokončno odpadlo.