Foto:
Foto:
Bryan Bergougnoux je z volejem načel mrežo Rennesa.
David Di Michele (desno) je dvakrat zadel v polno na San Siru.

Didier Drogba je v 29. minuti po prodoru lepo našel Franka Lamparda, ki je lepo ukanil Tima Howarda. Gary Neville je v 67. minuti z dolgo podajo zaposlil Ryana Giggsa, ki je z mojstrskim lobom matiral nemočnega Petra Cecha. Morebiten podaljšek (pravilo gola v gosteh v ligaškem pokalu velja šele po 120 minutah) je v 85. minuti razblinil Damien Duff. Prosti strel globoko s strani je zletel mimo vseh v desni zgornji kot. Rdeči vragi so v polfinalih domačih pokalov doživeli prvi poraz po 30 letih.

Chelsea se bo v finalu pomeril z Liverpoolom, ki je v drugem polfinalu še drugič premagal Watford z 1:0. Edini zadetek je dosegel Steven Gerrard v 77. minuti. Finale angleškega ligaškega pokala bo na sporedu 27. februarja na stadionu Millenium v Cardiffu.

Gol Ačimoviča ni bil dovolj
V 23. krogu francoskega prvenstva je vodilni Lyon premagal Rennes z 2:1. Oba zadetka so gostitelji dosegli v zadnjih trenutkih 1. polčasa. Najprej je z lepim volejem mrežo gostov načel Bryan Bergougnoux, potem pa je obrambi Rennesa pobegnil še Sidney Govou. Častni zadetek za Rennes je v sodnikovem podaljšku tekme zabil Olivier Monterrubio.

Lille je na gostovanju v Nici povedel s tretjim letošnjim golom Mileta Ačimoviča. Slovenski reprezentant je v 37. minuti realiziral najstrožjo kazen. Vratar Nice Damien Gregorini je v kazenskem prostoru podrl Johana Audela. Vse je že kazalo na uspeh Lilla. V 92. minuti je kapetan Nice Jose Cobos izid izenačil. Lille za Lyonom zdaj zaostaja za pet točk.

Marseille je po treh zaporednih zmagah klonil na domačem igrišču. Sochauxu je odnesel vse tri točke z vročega Velodroma prvič po letu 1986. Paris SG ne more iz krize, tokrat so varovanci trenerja Vahida Halilhodžića zapravili vodstvo z 2:0 proti zadnjeuvrščenemu Istresu.Tekma med Strasbourgom in Monacom je bila preložena zaradi zaledenelega igrišča.

Tesni zmagi Rome in Milana
Roma je že v nedeljo premagala Fiorentino v prvenstvu (2:1), tokrat si je priigrala prednost tudi v obračunu četrtfinala italijanskega pokala (1:0). Odločilni zadetek je dosegel Daniele De Roosi v 40. minuti. Milan je po zaostanku z 1:2 ugnal Udinese s 3:2. Dvakratni strelec za gostitelje je bil Massimo Ambrosini, za goste pa David Di Michele. Šest minut pred koncem tekme je zmago rdeče-črnim prinesel Serginho.

Benfica po enajstmetrovkah ugnala Sporting
V portugalskem pokalu sta se srečala Benfica in Sporting. Tekma se je po 90. minutah končala z izidom 2:2, Sporting je bil že zelo blizu zmage po zadetku Paita v 110. minuti, vendar je sedem minut pozneje izenačil Simao Sabrosa. V izvajanju strelov z bele točke so bili boljši bivši soigralci Zlatka Zahoviča, ki so zmagali s 7:6.