Takole je John Terry izbil žogo, ki je očitno s celotnim obsegom prečkala golovo črto. Foto: EPA
Takole je John Terry izbil žogo, ki je očitno s celotnim obsegom prečkala golovo črto. Foto: EPA

Seveda je v ospredju spet tehnologija na golovi črti, ki jo napovedujejo kmalu, a za Ukrajince prepozno. Ukrajina bi morala v 60. minuti izid izenačiti, toda sodniška piščalka je ostala nema, potem ko je John Terry žogo izbil iz gola. Dodatni sodnik je bil od golove črte odmaknjen le nekaj metrov. Glavni sodnik tekme je bil Madžar Viktor Kassai, pred prvenstvom glavni favorit za sojenje finala.

Napadalca Andrej Ševčenko in Andrej Voronin sta po tekmi napovedal slovo od reprezentance.

"Kaj naj rečem, Na igrišču je pet sodnikov, žoga pa je bila pol metra prek črte. Devič je dosegel zadetek in ne vem, zakaj ni bil priznan. Povejte mi, v čem je smisel petih sodnikov, če Carroll vseskozi igra s komolci, Terry pa dela prekrške s hrbta," je povedal Blohin, ki pa ni omenil, da je bil pred "fantomskim" zadetkom eden izmed njegovih igralcev v prepovedanem položaju.

Ironično, prav angleška nogometna zveza je tista, ki si najbolj prizadeva za uvedbo tehnologije na golovi črti. Njena uradna predstavitev bo 5. julija. Anglija je bila pred dvema letoma v osmini finala proti Nemčiji oškodovana za zadetek, potem ko se je strel Lamparda od prečke odbil v gol, a ga sodniki niso videli. Nemci so srečanje dobili s 4:1, a vprašanje je, kako bi se vse skupaj odvijalo, če bi bil Lampardov gol, ki bi prinesel izenačenje na 2:2, priznan.

Fifa preizkuša dva različna sistema, ki bi pomagala sodnikom. Prejšnji mesec so na prijateljski tekmi med Anglijo in Belgijo preizkusili tako imenovano "sokolje oko", sistem, ki ga poznamo iz tenisa. Podoben sistem "GoalRef" je bil na preizkušnji na dveh tekmah danske lige.