Foto:
Foto:
Marek Jankulovski (levo) je na začetku drugega polčasa z glavo žogo poslal v svojo mrežo in pomagal Milanu do zmage.
Gianfranco Zola je v 89. minuto nebeško skočil in ugnal Gianluigija Buffona.
V šesti minuti sodnikovega podaljška je Alberto Gilardino dosegel zmagoviti zadetek za Parmo.
Ronaldinho je izvajanje najstrožje kazni prepustil Eto'oju, ki je zadel vratnico.
Ronaldo se je spet vpisal med strelce.
Odločilni trenutek tekme na Craven Cotteageu. Papa Bouba Diop je z glavo v 91. minuti prinesel Fulhamu zmago.
Mojstrovina Juninha iz prostega strela je zlomila odpor Metza.
Enega izmed petih zadetkov Monaca je prispeval Javier Saviola.

V italijanski ligi je Milan v obračunu ekip z vrha lestvice premagal Udinese s 3:1 in zdaj za Juventusom zaostaja le še za dve točki. Stara dama je na Sardiniji proti Cagliariju iztržila le točko (1:1).

Chelsea ima v Angliji po porazu Arsenala na vrhu že 10 točk prednosti. V francoskem prvenstvu ima Lyon še vedno šest točk več od Lilla.

Italija: Jankulovski pomagal Milanu
Šok na derbiju kroga v italijanskem prvenstvu se je na San Siru zgodil v 9. minuti, ko je Antonio Di Natale preigral Alessandra Nesto in z močnim strelom poslal žogo za hrbet vratarja Dide. V 31. minuti je Kaka odlično videl Ševčenka, ki ni bil v nedovoljenem položaju, in ukrajinski velemojster je v svojem slogu izid poravnal. Že pet minut pozneje je Kaka z glavo zadel vratnico. V nadaljevanju je Clarence Seedorf prodrl po desni strani in podal v sredino, kjer je Marek Jankulovski žogo z glavo poslal v lastno mrežo. V 55. minuti je Vincenzo Laquinta iz prostega strela zadel desno vratnico. Minuto pred koncem tekme je Andrej Ševčenko podal Do Kakaja, ki je prelisičil vratarja Morgana De Santctisa in potrdil zmago rdeče-črnih.

Zola zagrenil življenje Juventusu
Vodilna ekipa Serie A Juventus je imela zmago proti Cagliariju že v žepu. Minuto pred koncem tekme je Stephan Appiah izgubil žogo na sredini igrišča, v skoku za žogo v kazenskem prostoru pa je bil Gianfranco Zola višji od Jonathana Zebine. Veteran v vrstah Cagliarija je ukanil Gianluigija Buffona in poskrbel za veliko slavje na Sardiniji. Juventus je po zadetku Emersona z glavo v 55. minuti igral preveč zaprto, kar se mu je maščevalo.

Montella zadeva kot za stavo
Romi je v Veroni kazalo že zelo slabo. Chievo je po 20 minutah igre vodil že z 2:0, potem pa je na sceno stopil najboljši strelec Seire A Vincenzo Montella in z dvema zadetkoma (skupaj jih je letos zabil že 16) priboril Romi točko. V 52. minuti je Francesco Totti podal do Montelle, ki je s 13 metrov s škarijcami zadel za 2:2. Ta zadetek je bil eden izmed najlepših v letošnjem prvenstvu.

Toni pokopal Lazio
Lazio je v zadnjih dveh tekmah igral odlično. Po dveh odmevnih zmagah proti Romi (3:1) in Fiorentini (3:2) so sinjemodri tokrat klonili na domačem igrišču proti Palermu z 1:3. Lazio je povedel z zadetkom Fabia Bazzanija, ki je prišel iz Sampdorie, v Genovo pa je odšel Simone Inzaghi. Gostje so po zaostanku zaigrali precej bolje, junak preobrata je bil Luca Toni, ki je zadel dvakrat. Parma je v dramatičnem zaključku osvojila vse tri točke proti Lecceju (2:1). Odločilni gol je v 96. minuti dosegel Alberto Gilardino. Gostitelji so v prvem delu igre zastreljali dve najstrožji kazni.

Španija: Eto'o zadel za pomembno zmago Barcelone
Po debaklu prejšnji teden proti Real Sociedadu (0:3) je Barcelona nujno potrebovala tri točke na tekmi 19. kroga španskega prvenstva z Real Sociedadom. Že v 5. minuti je Luiz Alberto porinil Andresa Iniesto v kazenskem prostoru, in Katalonci so imeli priložnost za hitro vodstvo. Samuel Eto'o je prevzel odgovornost in zadel vratnico. V 27. minuti je nevaren strel Darka Kovačevića ustavil vratar Barcelone Victor Valdes. Gostje so ostali le z desetimi igralci na igrišču v 61. minuti. Xabi Prieto je podrl Silvinha in si prislužil še drugi rumeni karton. Eto'o je bil na najboljši poti, da postane tragični junak v 63. minuti, ko je preigral Luiza Alberta in spet zadel le v okvir vrat. Devet minut pred koncem je Kamerunec dokazal vse svoje mojstrstvo. Xavi je podal iz kota, Rafael Marquez je žogo podaljšal, Eto'o pa je žogo z glavo zabil v desni zgornji kot. V zadnjih petih minutah srečanja je turški reprezentant Nihat Kahveci zapravil dve lepi priložnosti za izenačenje.

Real zdaj sam na drugem mestu
Kraljevi klub iz Madrida je leto 2005 začel odlično. Tretjo zmago v zadnjih desetih dneh je Real dosegel proti Zaragozi (3:1). Gostje so se izkazali za neugodnega nasprotnika. Povedli so z zadetkom Davida Ville v 20. minuti, tik pred odmorom je izenačil Raul. V nadaljevanju je Alvaro Maior podrl Zinedina Zidana in si prislužil pot v slačilnico. V 55. minuti je bil Figo v prepovedanem položaju, ko je streljal na gol. Luis Garcia je žogo z golove črte odbil, a le do Ronalda, ki je zlahka zadel za 2:1. Čudežnega dečka je v 67. minuti zamenjal Michael Owen, ki je pet minut pred koncem dosegel še tretji zadetek za galaktike. Zadnjih 22 minut tekme je igral tudi Thomas Gravesen, ki je prišel sredi tedna iz Evertona.

Valencia je na gostovanju v Osasuni osvojila le točko (0:0) in zaostaja za Barcelono za 9 točk. Branilci naslova so imeli 23 minut igralca več, vendar tega niso znali izkoristiti. Espanol ostaja v vrhu, na težkem gostovanju v Bilbau so po hitrem zaostanku izvlekli neodločen izid (1:1). Deportivo tone vse nižje, tokrat je točko z nekdaj vročega Riazorja odnesla Numancia (1:1). Villareal je z zmago proti Levanteju (4:2) dokazal, da odlična predstava na tekmi z Barcelono ni bila naključna. Tudi tokrat je blestel Diego Forlan, ki se je dvakrat vpisal med strelce.

Anglija: Chelsea že 10 točk spredaj
V 23. krogu Premier lige je Chelsea storil pomemben korak k osvojitvi naslova državnega prvaka. Z zmago z 2:0 proti Tottenhamu so ušli Arsenalu že za 10 točk. Topničarji so klonili na gostovanju v Boltonu (0:1). V derbiju kroga je Manchester United premagal Liverpool z 1:0. Veliko napako vratarja Jerzyja Dudka je izkoristil Wayne Rooney. V nedeljo sta se Middlesbrough in Everton razšla brez zmagovalca (1:1). Na Craven Cottageu je Fulham precej srečno prišel do treh točk proti West Bromwichu (1:0). Senegalec Papa Bouba Diop je zadel z glavo v 91. minuti.

Lyon do zmage v zadnjih minutah
V 21. krogu francoskega prvenstva je vodilni Lyon strl odpor Metza šele v zadnjih šestih minutah tekme na stadionu Gerland. V 84. minuti je Brazilec Juninho Pernambucano mojstrsko izvedel prosti strel, dve minuti pred koncem pa je za končno odločitev poskrbel Bryan Bergougnoux. Lyon brez poraza ostaja na vrhu lestvice in je na najboljši poti do četrtega zaporednega naslova prvaka.

Monaco in Marseille v vse boljši formi
Tretjeuvrščeni Monaco je kar s 5:2 ugnal Caen. Dvakrat je v polno zadel Mohammed Kallon. Marseille je premagal Nice z 2:0. Peguy Luyindula je dvakrat zadel že v prve četrt ure srečanja na Velodromu. Istres je zmagal šele drugič v letošnjem prvenstvu. Rafik Saifi je v 21. minuti poskrbel za presenetljivo zmago zadnjeuvrščene ekipe v Lensu z 1:0. Paris SG se vse bolj izgublja v sivem povprečju. S Parka princev je točko odnesel Toulouse (0:0).

Prvi zasledovalec ostaja Lille
Lille (brez Mileta Ačimoviča) je zmagal na težkem gostovanju v Bordeauxu s 3:1. Mathieu Debuchy je že v 2. minuti ukanil vratarja Ulrica Rameja, izkoristil je lepo podajo Christopha Landrina. Isti igralec je bil v vlogi podajalca tudi v 43. minuti, ko je drugi zadetek za goste dosegel Philippe Brunel. Bordeaux je v drugem delu igral bolj podjetno, a več od častnega zadetka jim ni uspelo iztržiti.