Alberto Gilardino bo od zdaj tresel mreže na San Siru. Foto: EPA
Alberto Gilardino bo od zdaj tresel mreže na San Siru. Foto: EPA
Mohammed Sissoko
Mohammed Sissoko je nov član evropskih prvakov. Foto: EPA

Evropski in italijanski podprvaki bodo za 22-letnega napadalca plačali kar 30 milijonov evrov. Gilardino je v pretekli sezoni v Serie A zabil 23 golov. Zanj so se zanimali tudi italijanski prvak Juventus, pokalni zmagovalec Inter in angleški prvak Chelsea.

Nogometni velikan iz lombardijske prestolnice se je pred novo sezono okrepil že z drugim napadalcem. Iz Interja je prišel Christian Vieri, Hernan Crespo pa je iz Milana odšel k Chelseaju.

Povezava: Uradna stran Milana
Goor se seli k Anderlechtu
Belgijski nogometaš Bart Goor se vrača v domovino. 32-letni nogometaš bo namreč v prihodnji sezoni igral za Anderlecht.

Sissoko na Anfiledu
Nogometni reprezentant Malija Muhammed Sissoko, ki je do zdaj igral za Valencio, je nova okrepitev Liverpoola. Odškodnina za 20-letnega vezista je 8,1 milijona evrov, pogodbo pa naj bi podpisali po zdravniških pregledih. "Je zelo nadarjen, mlad igralec. Ima veliko energije, na igrišču ves časa gara. Tudi z žogo ni slab, tako da bo pomenil okrepitev zvezne vrste," je dejal trener evropskih prvakov Rafael Benitez.

Povezava: Uradna stran Liverpoola
Savičević ostaja na čelu
Nekdanjemu nogometašu Dejanu Savičeviću so na volilni skupščini nogometne zveze Črne gore podaljšali predsedniški mandat še za naslednja štiri leta.

Težave Torina in Messine
Italijanskima nogometnima prvoligašema Torinu in Messini zaradi neurejenih bilančnih poročil grozi, da ne bosta dobila licence za nastopanje v Serie A v sezoni 2005/06.