David Moyes se ni proslavil na klopi Manchester Uniteda. Foto: Reuters
David Moyes se ni proslavil na klopi Manchester Uniteda. Foto: Reuters

Kaplja čez rob je bil, kot kaže, nedeljski poraz na Goodison Parku, kjer je Moyes deloval 11 let kot trener Evertona. Liverpoolčani so bili boljši z 2:0, Manchester United, ki sicer brani naslov prvaka, pa je šele na sedmem mestu in se mu celo izmika nastop v Evropi v naslednji sezoni. V klubu za zdaj niso ne potrdili ne zanikali novice.

Moyes je pred letošnjo sezono sedel na klop slovitega moštva iz Old Trafforda. Zamenjal je rojaka Alexa Fergusona, ki je rdeče vrage vodil neverjetnih 27 let in z njimi osvojil kar 13 naslovov državnega prvaka ter dve Ligi prvakov. Ferguson je bil najuspešnejši trener v zgodovini kluba, njegov naslednik pa je zdaj podrl številne negativne rekorde. Na primer v letošnji sezoni je Manchester United izgubil večkrat kot pred tem v treh sezonah skupaj.

20-kratni angleški prvaki naj bi bili v poletnem prestopnem roku pripravljeni investirati okoli 180 milijonov evrov v obnovitev ekipe, ki ni več konkurenčna za vrh Premier lige. V vodstvu angleškega velikana se sprašujejo, če je 50-letni Moyes, ki je klub prevzel na priporočilo Fergusona, pravi, da se mu zaupa izgradnja nove ekipe in je sposoben že po enoletni odsotnosti pripeljati vrage znova v Ligo prvakov. Kot glavni zamenjavi Moyesa se omenjata Jürgen Klopp, ki se je v zadnjih letih izkazal na klopi Borussie, in uveljavljeni nizozemski strokovnjak Louis va Gaal, trenutni selektor tulipanov.