Liverpool bo osvajal nove lovorike za ameriška lastnika. Foto: EPA
Liverpool bo osvajal nove lovorike za ameriška lastnika. Foto: EPA
Navijači redsov
Liverpool se ponaša z eno najzvestejših navijaških armad. Foto: EPA

Gillett (Montreal Canadiens) in Hicks (Dallas Stars) imata že v lasti klub v Ligi NHL, zdaj pa sta združila moči in sta najresnejša kandidata za prevzem 18-kratnega angleškega prvaka. To bo prvi primer, da bosta v enem športu tekmeca, v drugem pa bosta skupaj nastopala kot lastnika. Za prevzem naj bi se dogovorila ravno na All Star tekmi pretekli teden.

Šejki ostali praznih rok
Uradni prevzem naj bi se zgodil naslednji teden. Tako je dolgih nosov in brez posla ostal favorizirani konzorcij DIC iz Dubaja, ki se je z Angleži pogajal več kot pol leta. Po informacijah iz kluba naj bi s 155 milijoni izplačali dosedanje delničarje, z 80 milijoni bodo pokrili dolgove, preostanek pa se bo vložil v New Anfield Road, novi stadion rdečih ter seveda v nove nakupe zvezdnikov. Liverpool, ki je v državnem prvenstvu na tretjem mestu, v soboto čaka ogorčen mestni derbi z Evertonom. V zadnjem obdobju nogometaši iz mesta Beattlov navdušujejo z izvrstnimi predstavami.

Angleški nogomet na prodaj
Prodaja angleških klubov se tako nadaljuje, od velikih je v "otoških" rokah samo še Arsenal, ki pa dostikrat na igrišče pride brez enega Angleža v svojih vrstah. Vodilni Manchester United je v rokah Malcoma Glazerja, ki je lastnik Tampa Baya v ameriškem nogometu. Ambiciozni Chelsea se je uvrstil med velike ravno potem, ko je prešel v roke Rusa Romana Abramoviča, ki je šokiral nogometni svet z vrtoglavimi odškodninami, a se je v zadnjem času preusmeril v bolj organski razvoj modrih. V tujih rokah so tudi Aston Villa, Fulham, West Ham.

T. G.