Andres Iniesta je tudi v zadnji sezoni osvojil dvojno krono z Barcelono. Foto: Reuters
Andres Iniesta je tudi v zadnji sezoni osvojil dvojno krono z Barcelono. Foto: Reuters

Lastnik Hiroši Mikitani se je slikal z zvezdnikom na letalu in objavil fotografijo na instagramu. 34-letni Iniesta je osvojil 22 lovorik z Barcelono, za člansko ekipo pa je odigral kar 674 tekem.

V nedeljo je v zadnjem krogu španskega prvenstva v 82. minuti zapustil zelenico Camp Noua. Sprehodil se je skozi špalir, čestital mu je tudi predsednik Španske nogometne zveze Luis Rubiales, ki je kapetanu Barcelone po koncu tekme podelil tudi pokal za naslov španskega prvaka.

Kobe je v japonskem prvenstvu na šestem mestu po 15 tekmah, lansko sezono pa je končal na devetem mestu. Iniesta bo združil moči z nekdanjim nemškim reprezentantom Lukasom Podolskim.

Takoj po podpisu pogodbe bo Iniesta odpotoval nazaj v Španijo na reprezentančne priprave pred svetovnim prvenstvom v Rusiji. Selektor Julen Lopetegui ga je uvrstil v kader za mundial, ki se začenja 14. junija. Iniesta je pred osmimi leti Španiji zagotovil edini naslov svetovnih prvakov, ko je zadel v podaljšku finalne tekme proti Nizozemski (1:0).