Foto:
Foto:
Alessandro Del Piero se vrača v vrhunsko formo.
Potop Reala v La Coruni se je začel v 9. minuti, ko je z glavo zadel Alberto Luque.
Miguel Angel Mista je osrečil novega trenerja Valencie Antonia Lopeza.
Sebastian Deisler je Bayernu prinesel tri točke na gostovanju v Freiburgu.
Prvi gol za Werder je z glavo dosegel Valerian Ismael.
Manchester United tokrat ni blestel, rešil jih je Wayne Ronney z dvema mojstrskima goloma.
Arsene Wenger je bil zelo nezadovoljen s predstavo nogometašev Arsenala v Southamptonu.
Honorato Ederson je z izjemnim golom skoraj s polovice igrišča prinesel zmago Nici.

Nogometaši Interja so v 26. krogu italijanskega prvenstva doživeli prvi poraz letos. V mestnem derbiju jih je ugnal Milan z 1:0.

Inter je bil neporažen 38 tekem, v srečanje z rdeče-črnimi pa je šel z mislimi na zmago, ki bi mu še ohranjala nekaj možnosti v boju za naslov prvaka. Varovanci trenerja Roberta Mancinija so v povprečni tekmi z malo priložnostmi imeli več od igre, pokopal pa jih je gol Kakaja v 74. minuti, ko je Brazilca zadela žoga po strelu Gennara Gattusa z roba kazenskega prostora. Milan je v 90 minutah le dvakrat streljal v okvir vrat.

Črno-modri so imeli najlepšo priložnost ob izteku 1. dela, ko se je po "bombi" Juana Sebastiana Verona izkazal Dida.

Del Piero se vrača v formo
Juventus je s 3:0 ugnal Sieno in obdržal priključek na vrhu lestvice Serie A. Po zelo slabem jesenskem delu prvenstva se očitno prebuja Alessandro Del Piero, ki je zadel dvakrat. Tretji gol za Staro damo je prispeval Emerson. Roma nadaljuje slabe predstave na gostovanjih. V Palermu so po slabi igri klonili z 0:2. Gostitelji so zmagali z zadetkoma Franca Brienze in Luce Tonija. Palermo ima na 6. mestu štiri točke več od Rome. Še večje presenečenje je Sampdoria, ki je na odličnem 3. mestu. Max Tonetto je v 76. minuti prinesel vse tri točke ekipi iz Genove.

Španija: Real povsem brez moči v La Coruni
Real iz Madrida je v 25. krogu španskega prvenstva doživel drugi zaporedni poraz. Deportivo je brez večjih težav ugnal galaktike (2:0), ki so nastopili brez Ronalda, Raula in Ivana Helguere. Po podaji Sergia z desne strani je Alberto Luque v 9. minuti skočil višje od Walterja Samuela in z glavo premagal še nemočnega Ikerja Casillasa. Gostitelji so izkoristili veliko zmedo v obrambi Reala štiri minute kasneje. Visok predložek pred vrata je poslal Victor, Francisco Pavon pa je z glavo lobal lastnega vratarja in z avtogolom poskrbel za navdušenje na Riazorju. Če bi bil Diego Tristan v malce boljši formi, bi Real domov odšel s precej višjim porazom. Deportivo ni na domačem igrišču z Realom izgubil že dolgih 13 let.

Numancia presenetila Barco
Zadnjeuvrščena Numancia je z odlično igro prišla do točke proti vodilni Barceloni (1:1). V 1. polčasu so gostitelji povsem prevladovali in v 44. minuti povedli z golom Juana Luisa Juanluja, ki je s škarijcami poslal žogo med nogami vratarja Victorja Valdesa. V 47. minuti je po kotu Xavija izenačil Rafael Marquez.

Malaga je v Osasuni povsem nadigrala domačo ekipo (1:6). Dva gola je zabil Joao Fernando Baiano. Zaragoza je zaustavila pohod Villareala (1:0), edini zadetek je v 39. minuti dosegel David Villa. Nov trener Valencie Antonio Lopez je debitiral z zmago nad Betisom z 2:1. Zmagoviti zadetek je prispeval Miguel Angel Mista v 72. minuti. Valencia je na lestvici prehitela Betis in je sedaj na 4. mestu.

Nemčija: Minimalni zmagi vodilnih
Bayern in Schalke sta v 23. krogu Bundeslige precej težje od pričakovanj prišla do treh točk. Obe ekipi imata po 47 točk in obeta se napeto nadaljevanje prvenstva. Bavarci so v Freiburgu igrali precej slabše kot v torek proti Arsenalu (3:1). Edini zadetek na tekmi je dosegel Sebastian Deisler v 52. minuti. Izkoristil je podajo Roya Makaaya, se otresel branilca Andreasa Ibertsbergerja in z 20 metrov zadel v polno. Sredi tedna je predsednik Bayerna Franz Beckenbauer dejal, da bodo Deislerja posodili v drug klub, če mu trener Felix Magath ne bo dal priložnosti za igranje. Sebastian je ''Kaiserju'' odgovoril na veličasten način. Freiburg je v zadnjih minutah pritisnil, vendar do spremembe izida ni prišlo.

Schalke je po bolečem izpadu iz pokala Uefa (doma so izgubili s Šahtjorjem z 0:1) nadaljeval z dobrimi igrami v Bundesligi. Mike Hanke je v 65. minuti z glavo dosegel edini gol na tekmi proti Hannoverju. Gostje so imeli obilo smole. Dariusz Zuraw je pet minut pred koncem zadel vratnico.

Werder prihaja v München v odlični formi
Bayer in Stuttgart sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Deset minut pred koncem so ''lekarnarji'' povedli z golom Dimitarja Berbatova, a je izenačil Brazilec Cacau z bele točke v 89. minuti. Werder je spomladi v izvrstni formi, tokrat je zlahka odpravil Bochum s 4:0. Aleksander Knavs je odigral vseh 90 minut in ni mogel preprečiti visokega poraza. V soboto bo na olimpijskem stadionu v Münchnu derbi med Bayernom in Werderjem. 8. maja lani je Werder z zmago s 3:1 sredi Münchna prišel do naslova prvaka.

V torek in sredo bodo Nemci odigrali četrtfinale pokalnega tekmovanja. Tekmi Freiburg - Bayern in Schalke - Hannover bosta na sporedu še enkrat.

Anglija: Rooney oddržal rdeče vrage v igri
27. krog Premier lige ni bil popoln, saj je Chelsea v finalu ligaškega pokala s 3:2 ugnal Liverpool. Svojo prvenstveno tekmo bodo Londončani odigrali 15. marca proti West Bromwichu. Manchester United se je zmago z 2:1 nad Portsmouthom približal vodilnemu Chelseaju na 6 točk zaostanka. V 8. minuti je povratnik v začetno enajsterico Ruud van Nistelrooy z desne strani podal do Wayna Rooneya, ki je brez oklevanja žogo prvič poslal za hrbet vratarja Kostasa Chalkiasa. V 47. minuti je Gary O'Neil s pravim evrogom z 20 metrov izid izenačil. Devet minut je za odločitev ponovno poskrbel Rooney.

Nova neumnost Lehmanna
Arsenal je na gostovanju v Southamptonu razočaral (1:1). Fredrik Ljungberg je v zadnji minuti prvega dela topničarje popeljal v vodstvo. V 67. minuti je nezanesljivi vratar Jens Lehmann slabo posredoval pri kotu Jamieja Redknappa in Peter Crouch je z glavo izid poravnal. Arsenal sedaj zaostaja že štiri točke za Manchester Unitedom in ima vse manj možnosti za 2. mesto.

Everton po manjši krizi ponovno dobro igra in obeta se mu 4. mesto in kvalifikacije za Ligo prvakov. Leon Osman je zadel dvakrat za zmago nad Aston Villo s 3:1.

Francija: Lyon zmaguje, zasledovalci popuščajo
Lyon je potreboval vsega tri minute, da je strl odpor St. Etienna (3:2) in se še utrdil na 1. mestu lestvice francoskega prvenstva. V zadnji minuti 1. polčasa je zadel Sylvain Wiltord. V prvih dveh minutah nadaljevanja sta zmago potrdila še Florent Malouda in Pierre-Alain Frau. Gostje so sicer dosegli dva zadetka, vendar je Lilian Compan na 2:3 znižal šele v 89. minuti.

Nice je presenetljivo ugnala Monaco z 2:1. Florent Balmont je gostitelje popeljal v vodstvo v 13. minuti, vendar je v 59. minuti s škarijcami s 15 metrov izenačil David Gigliotti. Sedem minut kasneje je Honorato Ederson s 40 metrov lobal vratarja Monaca Fabiana Audarda.

Lille je gostil Rennes in iztržil le točko (0:0). Mile Ačimovič je odigral zadnjih 22 minut tekme. Marseille je na domačem Velodromu le remiziral z zadnjeuvrščenim Istresom (1:1). Lyon ima po 27. krogih že 8 točk prednosti pred Marseillom.