Cristiano Ronaldo je drugič zapored postal najboljši nogometaš leta po izboru Fife. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je drugič zapored postal najboljši nogometaš leta po izboru Fife. Foto: EPA

Najboljše nogometaše v tem letu so standardno izbirali po en novinar iz vsake države, kapetan in selektor vsake reprezentance ter navijači. Katanec je največ točk (5) namenil C. Ronaldu, tri je podaril Lionelu Messiju, eno Neymarju. Kapetan Cesar je prav tako pet točk podaril C. Ronaldu, tri je namenil Gianluigiju Buffonu, eno Neymarju. Novinar Denis Sabadin je glasoval podobno kot Cesar, le da je eno točko namesto Neymarju namenil Luki Modriću.

32-letni Ronaldo je letos z madridskim Realom osvojil špansko prvenstvo in Ligo prvakov, v kateri je dosegel 12 zadetkov. Portugalec je s kraljevim klubom Ligo prvakov osvojil tretjič v zadnjih štirih letih. Prejel je 43,16 odstotka glasov, Messi je zasedel drugo mesto (19,25 %), tretji pa je bil Neymar (6,97 %).

Hrvaški selektor Ante Čačić je glasoval za C. Ronalda, Modrića in Messija, hrvaški kapetan Modrić pa za C. Ronalda, Messija in Tonija Kroosa. Kroos je glasove prejel tudi od nemškega selektorja Joachima Löwa (5 točk), tri točke je namenil Manuelu Neuerju, eno Neymarju.