Srečko Katanec je bil do septembra selektor Združenih arabskih emiratov. Foto: EPA
Srečko Katanec je bil do septembra selektor Združenih arabskih emiratov. Foto: EPA

"Katanec je novi selektor. On je ambiciozen in samozavesten, to je odlična priložnost zanj," albanski mediji prenašajo besede neimenovanega uradnika albanske nogometne zveze.

Dogovor med Albanci in Katancem naj bi bil podpisan v prihodnjih dneh, letno pa naj bi nekdanji igralec Olimpije, Partizana, Stuttgarta in Sampdorie zaslužil 120 tisoč evrov. Mesto albanskega selektorja je izpraznjeno po neuspehu Albancev v kvalifikacijah za EP 2012, v katerih so na čelu s Hrvatom Josipom Kužejem v skupini 1 osvojili skromno 5. mesto z le sedmimi osvojenimi točkami.

Na sporedu dva obračuna s Slovenijo
Albanija
v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 igra v skupini E skupaj s Slovenijo, Norveško, Švico, Ciprom in Islandijo. Prvi obračun med "orli" in "trigiji" bo na sporedu 16. oktobra prihodnje leto v Albaniji, povratno srečanje pa bo šele 6. septembra 2013 v Sloveniji.

Katanec je največji trenerski uspeh doživel kot selektor Slovenije, s katero se je zapored uvrstil na Euro 2000 in SP 2002. Pozneje je bil na kratko trener Olimpiakosa, nato pa se je držal selektorskih služb. Tri leta je bil selektor Makedonije, nato pa je bil zadnji dve leti selektor Združenih arabskih emiratov, kjer je bil septembra odpuščen po porazu z Libanonom v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.