Matjaž Kek v pogovoru z Anžetom Bašljem za TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Matjaž Kek v pogovoru z Anžetom Bašljem za TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Pozneje je v pogovoru za TV Slovenija vendarle dodal: "V Hajfi smo se zelo dobro in hitro postavili po robu agresivnemu uvodu Izraelcev. Avstrijci bodo morali na glavo, s tem pa se bo odpiral prostor za nas. Tekmece poznam dovolj, a razmišljamo predvsem o sebi."

Slovenci so ob 19.00 preizkusili zelenico stadiona ob Vrbskem jezeru, pred treningom pa je bil medijem poleg Keka na voljo še kapetan Bojan Jokić. "Čaka nas težka tekma. Avstrija ima zelo kakovostno ekipo z izjemnimi posamezniki in dobrim selektorjem. So favoriti, veliko slovenskih navijačev pa bo dodaten zagon za nas, da pokažemo všečno igro in osvojimo točko ali vse tri," je povedal Kranjčan.

Jokić: Na visok pritisk smo navajeni
"Avstrijci igrajo zelo dober nogomet, praktično vse naprej, tekmeca prisilijo v napake, ker izvajajo visok pritisk. A na to smo navajeni. Dobro smo jih analizirali. Odgovorili bomo tako, da se bomo strnjeno postavili v obrambi in iskali hitre prehode naprej,"
je odgovoril na vprašanje, kakšno igro lahko pričakujemo.

Lanski poraz s 3:0 v Celovcu po njegovem mnenju ne bi smel preveč vplivati na tokratni dvoboj: "Takrat je bila prijateljska tekma, zdaj bo drugačna tekma. Imamo novega selektorja, tudi nekateri igralci so drugi. Nekaj je odvisno tudi od dnevne forme, a gre za kvalifikacijsko tekmo, na kateri je poseben, dodaten naboj. Mislim, da bo razplet čisto drugačen."

Odločitev o Verbiču na dan tekme
Kek se še ni dokončno odločil, ali bo igral tudi Benjamin Verbič, ki je imel pred kratkim operacijo gležnja, na treninge pa se je vrnil šele pred dnevi. "Verbič ni bil pošteno na igrišču dva meseca, bomo videli, kako bo danes na treningu in jutri. Ponavljam pa, da za takšno tekmo pridejo v poštev le 120-odstotno pripravljeni igralci. Poškodbe nam malo jemljejo ritem, v katerem sem upal, da bomo. A tudi to je sestavni del našega poklica. Krhin je avt. Treninge pa smo oddelali v odličnih razmerah."

Za konec je dodal še: "Zavedamo se, kako težka tekma je pred nami in položaja, v katerem sta obe ekipi. Razmišljamo o sebi, želja je seveda pozitiven rezultat. Avstrijsko reprezentanco, njihovega selektorja in igralce zelo spoštujem. Že zdaj v tretjem krogu razmišljati, da je to odločilna tekma ali ne, je sicer po mojem mnenju prehitro. Je pa jasno, da oboji potrebujemo točke. Brez točke so domačini vsekakor pod določenim pritiskom. Nič manj pa mi."

Skoraj osem let že slovenska reprezentanca ni igrala kvalifikacijske tekme proti kateri izmed svojih sosed, nazadnje je bila septembra 2011 v Firencah tekmec Italija. Tedaj je Kek zadnjič sedel na slovenski klopi v gosteh v svojem prvem mandatu.

3. krog, petek ob 20.45:
AVSTRIJA - SLOVENIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.
SEVERNA MAKEDONIJA - POLJSKA
LATVIJA - IZRAEL


4. krog, ponedeljek ob 20.45:
LATVIJA - SLOVENIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.
POLJSKA - IZRAEL
SEVERNA MAKEDONIJA - AVSTRIJA

Lestvica:                            
POLJSKA             2  2 0 0  3:0  6 
IZRAEL              2  1 1 0  5:3  4 
SEVERNA MAKEDONIJA  2  1 1 0  4:2  4 
SLOVENIJA           2  0 2 0  2:2  2 
AVSTRIJA            2  0 0 2  2:5  0 
LATVIJA             2  0 0 2  1:5  0 
Kek: Avstrijci so še brez točke in pod pritiskom
Jokić: Avstrijci čakajo na naše napake, a smo jih dobro analizirali