Nogomet

Poudarki

  • Pregled reprezentančne poti Kevina Kampla
Kevin Kampl
Kevin Kampl je bil 9. oktobra 1990 kot najmlajši izmed petih otrok rojen slovenskim staršem v Solingenu v Vestfaliji. Njegov oče Jože je bil v mladosti vratar mariborskega Železničarja. Kevin je kot mladenič zavrnil vabilo v nemško reprezentanco do 17 let in se v skladu z željo družine odločil za Slovenijo. Vzgojen je bil pri nemškem velikanu Bayerju iz Leverkusna, kjer je igral od svojega sedmega leta. Leta 2006 je bil enkrat vpoklican že v slovensko reprezentanco U-16, ko je bil njen selektor Matjaž Kek. V Nemčiji ga je odkril Miloš Rus. Čez nekaj let se je po priporočilu Branka Horjaka nato nanj znova spomnil Tomaž Kavčič v reprezentanci U-21. Tako kot Kavčičeva se je, kot kaže, tudi njegova reprezentančna zgodba to jesen končala. Foto: www.alesfevzer.com
       Tedaj je bil selektor ekipe do 15 let Matjaž Kek, ki me je povabil na pripravljalno tekmo in po njej obljubil, da me bo poklical na naslednjo preizkušnjo, a je postal selektor članov. Za naslednjo akcijo je bilo nekaj narobe z vabilom, saj sem ga dobil prepozno, ko je bila ekipa že zbrana, zato je prišlo do spora. Štiri leta ni bilo nobenega glasu iz Slovenije, nato pa me je znova poklical selektor ekipe do 21 let Tomaž Kavčič.       
 Kampl o začetnih nogometnih stikih s Slovenijo pred več kot desetletjem (iz intervjuja za Dnevnik leta 2011)
Kevin Kampl
Kampl ob prvem prihodu na zbor članske reprezentance 20. maja 2012. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
VIDEO
Benedejčič se zaveda, da...
VIDEO
Kampl za Slovenijo odigra...
VIDEO
Benedejčič: Skušali bomo...

Dodaj v

Ko "vidimo se spet novembra" zamenja "zbogom, Slovenija"

V zadnjih treh letih sodeloval na manj kot tretjini tekem
9. november 2018 ob 06:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Z dokončno košarico Kevina Kampla slovenski reprezentanci se je končalo burno šestinpolletno obdobje njegovega sodelovanja v njej. Odkar je bil maja 2012 prvič vpoklican, je Slovenija odigrala 56 tekem, Kampl natanko pol manj - 28.

"Igranje v članski reprezentanci je bil moj največji cilj, tako kot jaz je zelo vesela tudi vsa moja družina. Ko so me poklicali, najprej sploh nisem verjel, da je to res, čeprav sem vpoklic nekako pričakoval. Vedel sem, da če bom dobro igral v mladi reprezentanci in v klubu, bom mogoče enkrat dobil priložnost. Zdaj bom naredil vse, da bom ostal tu dalj časa," nam je povedal Kampl, ko je prvič prišel na zbor članske izbrane vrste na Brdo pri Kranju.

Bilo je v nedeljo, 20. maja 2012, šest dni pred prijateljsko tekmo proti Grčiji v Kufsteinu. Kevin na Tirolskem še ni dobil priložnosti za igro, a kot je nato jeseni razložil v intervjuju za MMC, zaradi tega nikakor ni bil razočaran: "Prvič sem bil v reprezentanci, bilo je tudi 1:0 za Grke in so drugi šli na igrišče, zato ni bilo nič hudega. Srečen sem bil, da je Kurtić dosegel gol in smo iz Avstrije odšli zadovoljni."

"Vidim, da je gledalcem všeč, kako igram"
Po končanih kvalifikacijah mlade reprezentance za EP 2013, v katerih je bila Slovenija zelo blizu uvrstitvi na prvenstvo, je Kampl zablestel v dresu novega kluba Salzburga in za člansko reprezentanco pod vodstvom Slaviše Stojanovića debitiral 12. oktobra v Ljudskem vrtu ob zmagi z 2:1 nad Ciprom.

Njegov komentar po tekmi: "Lep občutek je bil, ko sem prišel na igrišče. Vidim, da je gledalcem všeč, kako igram. Upam, da jim bom lahko še velikokrat pokazal, kaj znam." Takrat 22-letni nogometaš iz Solingena je zaigral na levi strani vezne vrste, po njegovem vstopu na igrišče se je sistem Slovenije iz 4-4-2 spremenil v 4-2-3-1. "Najraje sicer igram v sredini, a tudi v klubu sem levo in mi gre dobro. Nimam težav z igranjem tam. Pomembno je, da sem debitiral, zelo sem srečen. Priznam, da je bilo danes malo več živčnosti, ker je bil to moj debi. To je nekaj velikega v karieri."

Prvi zadetek je želel doseči na domači tekmi
Srečko Katanec
je prvič lahko računal nanj na prijateljskem srečanju proti Turčiji v Bielefeldu maja 2013, 6. septembra pa je v Stožicah proti Albaniji na svoji šesti tekmi dosegel prvi zadetek in odločil zmagovalca (1:0).

Pomenljiv podatek je bil, da je Slovenija vse tri tekme, ki jih je do tedaj pod Katančevo taktirko odigrala brez Kampla (BiH, Islandija doma, Finska), izgubila, vse tri, na katerih je igral (Turčija, Islandija v gosteh, Albanija), pa dobila.

"To je zame dan, ki ga ne bom nikoli pozabil. Zelo sem srečen za gol, še bolj pa zato, ker smo zmagali. Mislim, da je to eden izmed najpomembnejših zadetkov v moji karieri. Želel sem si, da bi dosegel prvi zadetek na domači tekmi, in to se je tudi zgodilo. V ekipi je veliko dobrih karakterjev, veliko je zabave, vemo pa, da moramo biti tudi resni, in to tudi smo. Srečen sem, da lahko igram za to ekipo," je razložil novinarjem, zadetek pa posvetil bolnemu očetu in babici, ki je praznovala rojstni dan.

"Moštvo mora skupaj zrasti"
Drugi gol za Slovenijo je v statistiko vpisal marca 2015 ob zmagi s 6:0 nad San Marinom. Potem ko je septembra tistega leta reprezentanca v Bernu v zadnjih 15 minutah zapravila vodstvo z 2:0 in neposredno uvrstitev na EP 2016, je Kampl eno izmed svojih najboljših tekem v dresu s Triglavom na prsih odigral na povratnem dvoboju dodatnih kvalifikacij proti Ukrajini v Mariboru. "Kevin Kampl, s. p.," je neutrudnega povezovalca slovenske igre, ki je imel žogo veliko časa v svojih nogah, opisal novinarski kolega.

"Škoda, ker nam ni uspelo, toda dvigniti moramo glave in iti naprej. Dobro moramo začeti nove kvalifikacije, prepričan sem, da se lahko uvrstimo na svetovno prvenstvo. Mislim, da imamo igralce in tudi ekipo, ki lahko igra na takšen način, kot smo danes, ko smo poskušali imeti čim več časa žogo v svoji posesti. Moštvo mora skupaj zrasti," je tistega večera pozitivno gledal v prihodnost.

"Če bi me izžvižgali, bi odšel in se ne bi več vrnil"
V zadnjih treh letih smo ga zgolj še sedemkrat videli igrati za Slovenijo, ki je v tem času odigrala 22 tekem. Dalj časa sta imela s Katancem različen pogled na to, na katerem igralnem položaju bi lahko največ dal reprezentanci, vendar pravega spora po zagotovilih obeh sploh ni bilo. Oktobra 2016 pa se je začela njegova kalvarija, ko po razočaranju v Litvi (2:2) ni prišel na zbor pred tekmama proti Slovaški in Angliji.

Soigralci so s posebno izjavo obsodili njegovo potezo in to ga je, kot je dva tedna zatem pojasnil v pogovoru za EkipoSN, presenetilo in šokiralo: "Bilo je, kot bi me nekaj udarilo, kar premaknilo me je z mesta, kajti take obtožbe resnično nisem pričakoval. Vsi vedo, da sem vedno z vsem srcem igral za Slovenijo, zato me je zapis, da sem jo tokrat pustil na cedilu, prizadel."

Zanimivo je, da je dodal tudi naslednje: "Ne bi več igral za reprezentanco, katere navijači bi me po teh dogodkih sprejeli z žvižgi. Tudi če bi vse drugo rešil, prek tega ne bi mogel, to bi me preveč bolelo. Če me bodo označili za črno ovco in me izžvižgali, je to njihova prosta izbira, ki jo moram spoštovati. Bil bi grozno razočaran, a bi jo sprejel in brez razburjanja povlekel svoje poteze. Odšel bi in se ne bi več vrnil."

Na zadnjih devetih tekmah brez zmage!
Marca lani se je Kampl vendarle znova pridružil reprezentanci in igral v Glasgowu, a se je pozneje izkazalo, da je bila to njegova zadnja tekma pod Katančevim vodstvom, saj je odpovedal udeležbo na septembrskem zboru (uradno zaradi urejanja prestopa v Leipzig), za oktobrski tekmi pa ni prejel vpoklica.

Kazalo je, da se bodo s prihodom Tomaža Kavčiča, s katerim je uspešno sodeloval v mladi reprezentanci, strasti pomirile, toda stvari so se tudi tu zapletle. Nad čudno upokojitvijo Boštjana Cesarja že vse od marca bedi Kamplova senca, na Ciper septembra ni odpotoval zaradi poškodbe gležnja, prejšnji mesec pa se reprezentančne akcije ni udeležil zaradi bolezni.

"Vidimo se ponovno novembra," je takrat zapisal na Instagramu, toda vmes se je zgodila zamenjava selektorja, Kampl pa je konec prejšnjega tedna po imenovanju Igorja Benedejčiča Nogometno zvezo Slovenije obvestil, da ne namerava več igrati za izbrano vrsto.

Ob tem dodajmo, da Kampl na zadnjih devetih reprezentančnih tekmah (od zmage nad Estonijo septembra 2015) ni okusil slasti zmage (trije remiji in šest porazov!), medtem ko je Slovenija na preostalih 17 tekmah, ki jih je nemški Slovenec iz različnih vzrokov izpustil, iztržila sedem zmag, pet remijev in pet porazov.

Matej Rijavec
Prijavi napako
Komentarji
Nikec3
# 09.11.2018 ob 06:26
Žalostno, da smo prišli do točke, ko se vidi da je igranje za reprezentanco nekaterim v breme. Po drugo strani smo odslovili Cesarja, ki bi bil pripravljen igrat tudi z eno nogo.
Binder Dandet
# 09.11.2018 ob 06:23
In potem so eni po dragicu pljuvali, ki se je upokojil po osvojenem zlatu pri 31ih. Tale primadona pa brez reprezentancnih uspehov pri 28ih.
Lesinar
# 09.11.2018 ob 06:30
Dobro tale članek naj vam še bo, od zdaj naprej pa niti besede več o tej primadoni, ki bi pa ne bi, pa mogoče pa spet bi, pa bi počival pa ne bi,...pišite raje o tistih, ki z srcem pridejo igrat (vem malo jih je ampak dajmo se njim posvetit), te kur** palce pa odnesimo na smetišče, kamor tudi sodijo
Bovi
# 09.11.2018 ob 06:35
Zaradi nesposobnega vodstva na nogometni zvezi smo izgubili še enega dragocenega igralca. Sedaj pa s kom je nekaj zelo narobe??
artoum*2
# 09.11.2018 ob 06:44
nekaj mora biti hudo narobe, če kandidat za predsednika zveze (davčni svetovalec) reče , da se te igre ne misli več iti.
top golman tudi noče biti blizu. ( pa ne mi s kapetanom , problem je drugje)
slovo pa reče še eden boljših vezistov , ki jih je slovenija imela.
nomenestomen
# 09.11.2018 ob 06:28
Hvala in noben te ne bo pogrešal!
Zogi
# 09.11.2018 ob 07:30
nomenestomen: Hvala in noben te ne bo pogrešal!

Jaz ga bom!!! Ne bi pa pogrešal Mijatoviča in lobij v NZS.

IN kakšen je to ustroj nogometa pri nas? Kdo lahko v svetu kupi klub za 2€, in kje je lahko prišlek iz tujine predsednik NZS čeprav gre za NACIONALNO selekcijo? Kje na svetu?
Kalimero7
# 09.11.2018 ob 06:31
Dokler bo Radenko na čelu NZS, lahko, kot kaže, pozabimo na uspehe SLO nogometa.

Kar zadeva pa Kampla, pa menim, da je brez veze nekoga silit igrat za reprezentanco, če ima nacionalno zavest na ničli.
Sicer pa, kaj pa je Kampl tako hudega naredil, tudi ko je igral za reprezentanco?
Acta Sanctorum
# 09.11.2018 ob 06:39
Nogomet je bil, za razliko od kosarke, sport v katerem so bile odpovedi vedno prej izjema kot pravilo. Zal se tudi to spreminja. In kdo je kriv za to? Razvajena mularija! Ne mi rec denar, ker denarja je v nogometu ogromno ze 20+ let. Menedzerji, madovni mediji itd., ki te mlade fantice kujejo v zvezde in jim mesajo glave! Zalostno, da tu ni zraven dovolj pametnih starsev!
artoum*2
# 09.11.2018 ob 06:38
kar pluvajte po njem . mogoče vas bo imel zadosti in na slovensko zemljo niti stopil ne bo več. pri tem pa bo nemškim medijem povedal za vsa govna , ki se dogajajo v slovenskem nogometu in v sloveniji.
orodjar
# 09.11.2018 ob 07:49
Lahko se samo nasmehnem večini komentarjev. Tukaj in pri včerajšnjem članku. Vsem največjim Slovencem pa naslednji dve zadevi.

Na NZS so teden dni bili tiho kot miške glede Kampla. Zakaj? Zato da se na to kost vržejo "patriotski znalci nogometa". In ob tem spregledajo da je na klopi Katanec3.0, na igrišču pa je še vedno "menjava generacij" ala Jokič, René, ipd. Zdaj se pljuva po Kamplu, pozablja pa se na "vroče" igralce, kateri niso niti vpoklicani. In kruhoborski strici iz ozadja si manejo roke, saj so tako preusmerili pozornost javnosti s svoje nogometne nesposobnosti (kruhoborske sposobnosti) na Kevina.

Druga zadeva pa je klasična šentflorjanskost. "Igralci bi se morali trgati za grb in dres, vseeno kako vodstvo je..." Ja halooo, drage Slovenke in Slovenci. A se niste takih floskul zadosti naslišali v službah? A ni to podton vsakega župana? A nimamo zaradi takih premis nesposobneže v DZ, Vladi, sodstvu. Na agencijah, zavodih in generalštabu? Hlapec Jernej naj dela in dela. Vse za gospodarja. In bog ne daj da se vpraša za kakega gospodarja. To se ga ne tiče. Večina Slovencev so dobri in pošteni ljudje, a s tako miselnostjo dopuščamo da nas razni "kruhoborci" grdo izkoriščajo. Da nas "dol tučejo".

Mislim da Kamplu in ostalim ni lahko pri srcu. A odločili so se z glavo. In niso kot dnevno pretepena žena, kateri ji srce ne dopusti zapustiti moža.
Zogi
# 09.11.2018 ob 06:46
Reprezentance zame od Keka in ko je odšel Simič, praktično ni več. Ali je to storil zaradi mencanja s selektorjem in postavitvijo Benedejčiča?
Zame pravzaprav on in Oblak samo na sizuacijo NZS in poskušata narediti nekaj za SLO nogomet. Ker ostali samo gledajo, novinarji pa z rokavicami...
vonko
# 09.11.2018 ob 06:52
Ena frizura manj.
DLeagueStar
# 09.11.2018 ob 06:58
Rojen v Nemciji, vzgojen v Nemciji, naglas tako tezek, da komaj se prepoznas slovenscino.

Fante bi ob prvi priliki zaigral za Nemcijo, ce bi lahko. Hiter pregled njegovega instagrama ti hitro pove, da se bolj pocuti Nemca kot kaj drugega.
mangrooooo
# 09.11.2018 ob 07:51
Ko prvo, zapisal bom isto kot je brat Bostjana Cesarja, hvala bogu..
Bom na kratko zapisal kar ze itak vsi vejo, pa vendarle.
Da bi dobil selektorsko mesto, je Tomaz Kavcic lobiral in spletkaril na vse mogoce konce. Od tega, da je pomoc iskal pri Katancu in obljubil, da bo obdrzal njegovo ekipo, ce bo izbran, potem ni vzel nikogar, ampak pripeljal same mage trenerskega poklica (Englaro, Benedejcic, Mavric..), do ze znane zgodbe, da je lobiral pri igralcih in obljubil stirim kapetanski trak, ceprav je kasneje brez sramu zanikal vse to.

No izvirni greh Kavcica, ki kaze tudi na popolen kolaps in zmedo na zvezi, pa je bila odlocitev, ko se je bilo treba odlociti med Cesarjem in Kamplom. Ta nula trenerskega poklica je skozi zadnja vrata, kot kaksno smet nagnal legendarnega kapetana, ki ni izpustil ene tekme reprezentance, ki se je metal na zobe na vsaki tekmi, ki je edini odgovarjal novinarjem po vsaki tekmi, ki je bil lider in nesporni vodja te reprezentance, ki je bil pripravljen biti na klopi v tem ciklusu, samo da je zraven in pomaga mlajsim....

Torej, Kavcic je izbral Kampla, tega istega Kampla, ki je sedaj reprezentanci rekel ne, zdraharja, laznivca, osebo, cisto nasprotje od tega, kar je bil Cesar. Takoj je bilo vsem jasno, ki so blizu ekipe, da se bo stvar sesula, ker Kampla v reprezentanci ni maral prakticno nihce, Cesar pa je te fante drzal skupaj.

Da se je to sploh lahko zgodilo, pa je izkljucni krivec Mijatovic, clovek, ki o nogometu nima pojma o pojmu, cigar nogometna inteligenca ni znala prepoznati tega, kar se je kasneje zgodilo, ceprav je bilo to jasno tudi Mujotu, ki strize travo na Brdu, samo Mijatovicu ne.

Tako imamo sedaj sesuto reprezentanco, z gasilskim selektorjem, slabimi odnosi in kar je najhuje, se naprej z Mijatovicem na celu NZS.
burruchaga1986
# 09.11.2018 ob 07:06
DLeagueStar

# 09.11.2018 ob 06:58
Rojen v Nemciji, vzgojen v Nemciji, naglas tako tezek, da komaj se prepoznas slovenscino.

Fante bi ob prvi priliki zaigral za Nemcijo, ce bi lahko. Hiter pregled njegovega instagrama ti hitro pove, da se bolj pocuti Nemca kot kaj drugega.

In kdo smo mi, da bi sodili, ali je to prav ali ne???
Ilhan
# 09.11.2018 ob 07:35
kakšna ozkoglednost.
Kriv je Kampl ,kriv je Oblak, hkrati pa jamramo nad rezultati in načinom dela NZS.
Kdo je zdaj tu nor, če ti dva od treh najboljših odpovedujeta?? Tadva ali NZS?
Da sem jaz Kampk in Oblak, naredim isto. Ne bi dal niti kaplje znoja za to skorumpirano organizacijo, ki je pojem reprezentance uničila z svojimi mutnimi posli.
Bravo Kevin, edino pravilno!
buick
# 09.11.2018 ob 07:38
Mijatovič..odidi čimprej..vse se ti bo sesulo..
miro789
# 09.11.2018 ob 07:42
Kamp je edini, poleg Iličića, ki je znal kaj odigrati na sredini.
manuchao
# 09.11.2018 ob 07:15
če bi povlekli črto pod kamplovo (ne)igranje bi videli da nam je naredil več škode kot koristi.
Zogi
# 09.11.2018 ob 07:39
DLeagueStar: Fante bi ob prvi priliki zaigral za Nemcijo, ce bi lahko. Hiter pregled njegovega instagrama ti hitro pove, da se bolj pocuti Nemca kot kaj drugega.

Saj je bil povabljen v nemško reprezentanco do 17 let, pa jo je zaradi domoljublja do SLO zavrnil. Razmišljaj malo bolj kompleksno povezuj več dogodkov, preden kaj napišeš.
Če bi bila situacija v zvezi in z selektorjem OK, sem prepričan, da ne bi bilo problema, pa ne samo s Kamplom......
artoum*2
# 09.11.2018 ob 06:52
@Acta Sanctorum
................... Zalostno, da tu ni zraven dovolj pametnih starsev!

ti pod vprašaj postavljaš inteligenco staršev?
ejga , da niso tako pametni in vedo kaj se dogaja. in raje vidijo, da njihovi otroci ne igrajo za interesne skupine oz. lobije?
B in .
# 09.11.2018 ob 08:19
Vse sta že napisala orodjar in mangroooo.
Najlažje je s prstom pokazat direktno na akterje in to najboljše igralce reprezentance. Oblaka, Kampla, Iličiča ...
Nihče od teh se pa ne vpraša in ga ne zanima dovolj globoko, zakaj takšno razsulo.
To je podobno, kot da velika firma propade, gre v stečaj in vsi odgovornost preložijo na najboljše delavce, nihče pa ne pomisli na upravo, direktorja in nazdorni svet, da morda pri njih kaj smrdi.
Rezultate dela NZS-ja zadnjih 8 let in botrov iz ozadja imate jasne in na pladnju. Poglejte gibanje reprezentace na lestvici, konstanten padec in krivulja navzdol se do danes ni obrnila.
Ni igre, ni kemije, izginil je kult reprezentace, odpovedi in upokojitve najboljših igralcev in tudi kompromitirana liga.
Menjajo se selektorji, ki pa izhajajo vsi iz istega političnega in nogometnega gnezda. Stojanović je bil prej pomočnik Katanca, potem Katanec, Kavčič je prevzel funkcijo kot pomočnik Katanca, Benedejčič pa kot 2. pomočnik Kavčiča. Tekme se forsirajo v Jankovičeve Stožice, Čeferin odvetnik Jankovića, marioneta Mijatović pa njegov sonarodnjak in prijatelj.
Kot v politiki - vedno znova novi obrazi. Isti vodijo kolo, samo izpostavljeni delavci na pozicijah si izmenjujejo vloge.
Če ni zdrave osnove, ne more biti drugače.

Če bodo kdaj prišli časi, ko bodo na NZS-ju in botri NZS-ja želeli dobro in delali dobro slovenskemu nogometu, se bo tudi krivulja obrnla. Ali kot je rekel Kek: pošten odnos te v nogometu na dolgi rok vedno nagradi.
Horst
# 09.11.2018 ob 07:13
Rojen v Nemciji, vzgojen v Nemciji, naglas tako tezek, da komaj se prepoznas slovenscino.

in slovensko himno se je na učil v Nemčiji. Sicer pa nisem zasledil toliko mnenj o S.Handanoviču.Kaže ,da je Kampl kriv za stanje v slo.fuzbalu.
TellingTheTruth
# 09.11.2018 ob 08:16
Lahko ga pljuvate kakor hocete. Jaz vseno mislim da je v ozadju se kaj drugega kot "ego", "primadona", "sebicnost", "pomanjkanje nacionalne zavesti in ponosa".

Pa dajte no malo. Ukradli so nam NZS. Igralci odpovedujejo kot za salo. Ni Kampl ne prvi ne zadnji. Veliko ima dovolj tega mesanja cloveskih iztrebkov. Dovolj imajo nekorektnosti, in neresevanja problemov. V vsaki zdravi drzavi bi narod vodstvo ze davno odnesel. Pa kako ne vidite da je vodstvo zveze samo sebi namen, da lepo kasira. Pol nam pa nastavlja neke hude "strokovnjake", ki so pomocniki. Zdaj pa celo pomocniki pomocnikov.

Kako naj torej vrhunski igralec nogometa (pa ne mislim zgolj kampla, tudi druge) pogleda na situacijo, ko vidi da ni nobene resnosti in nobene perspektive. Zakaj za vraga naj bi se sel zajebavat proti enemu cipru pa riskirat poskodbo, ko ne bo nobenih sprememb saj se se naprej forsira dolocene "igrace".

Bi vi se naprej igrali rekreacijsko ligo, kjer vsi soigralci hodijo na tekme takrat ko jim pase, al pa uletavajo pijani kar je skrajno ne resno? Ne, ker se je brez veze s takimi zajebavat.

Skratka. Jaz dan Kamplu in Oblaku prav. Pa se komu drugemu. Zdaj pa medijski linc, ker je to lazje kot pa raziskovalno novinarstvo, da bi ugotovili kaj tako smrdi pri NZS, da se je vsak ki ima 5 cistih ogiba na 1000km.

Navijam za reprezentanco od kar pomnim. Nisem zamudil nobene tekme. Pa se mi je na domaci tekmi proti cipru prvic zgodilo da sem si zelel poraza. Da se koncno kaj spremeni.

Kaj bo potrebno da odleti Radelanic? Mora odpovedat se Krhin?

Konec razburjenja
Zogi
# 09.11.2018 ob 07:42
Ni Mijatović rekel, da bi odstopil, če bi to pomagalo SLO nogometu? No, zdaj ima priložnost! Ampak verjetno ne bo........
Drncl
# 09.11.2018 ob 07:06
Najbolje, če se to čimprej pusti in gre za nami. V vseh športih imamo dovolj takih primadon in naj priložnost dobijo tisti, ki si zares želijo igrati za reprezentanco. Mislim, da imamo dovolj takih.
artoum*2
# 09.11.2018 ob 06:47
vodstvo nogometne zveze bi morali voliti nogometaši 1 in 2 slo lige . potem bi se kaj premaknilo . sedajle smo v slepi ulici.
lookaaa
# 09.11.2018 ob 08:04
Dajmo si nalit cistega vina?
Zakaj je že odšel Handanovic?
Zakaj je bil v sporu ILIcic?
Zakaj venomer težave s Kamplom?
Zakaj ne igra Oblak?
In navsezadnje spori z Zahovičem...

Ne rečem, da so naši zvezdniki enostavni karakterji. A vseeno je čudno, da so se prav vsi našli v nekem sporu s selektorjem.
NZS je že dalj časa bolj namen sama sebi kot nogometašem.
In navsezadnje, zakaj bi igrali za neko skorumpirano reprezentanco, kjer se lahko le poškodujejo, uspeha pa itak ne bo, ker ni kohezije. Pa srce gor ali dol. Meni je čisto jasno, da iz urejenih razmer nocejo v nek kaos.
Medtem pa vecina naših najboljših v Evropi zadeva, so nosilci igre, asisstira, golmani vsi trije po vrsti branijo izvenserijsko... NZS nam je vkradla to generacijo. ZAL!!!!!!
komarDuh
# 09.11.2018 ob 07:56
Igranje za državo, grb, zastavo je čast ne dolžnost.
GeorgeB
# 09.11.2018 ob 10:51
Radenko Marionetić, grobar slovenskega nogometa... ODIDI!!!
Tripsi
# 09.11.2018 ob 10:18
Narobe svet! Ja Kampl je primadona brez primere, vendar zdaj ga bodo mediji prikazali kot glavnega krivca. Kaj pa Birsa, Oblak, Handanovič in še mogoče kdo. Zakaj ti ne želijo več igrati za reprezentanco? Mogoče ni več problem samo v individualistih ampak tej pokvarjeni zvezi. Eni tam sedijo že krepko čez 20 let in jim ne gre slabo. In kaj počne slovenski novinarski svet? Spravlja se na izpostavljene, selektorja in igralce... Prav opazno je, da je vodilne na zvezi povozil čas. Brez vizije brez "stroke", večina se jih je z nogometom ukvarjala zgolj amatersko, program, ki so ga izdali nazadnje je brez repa in glave. Kdor ga je prebral ve o čem govorim, je javno dostopen na spletu. Govori o razvoju mladih ipd.. nikjer pa ne piše jasno in glasno kako bodo to uresničili. Govorijo o izboljšanju infrastrukture, nikjer ne omenijo kako se bo to izvedlo, navsezadnje so potem občine in predvsem prizadevanja ljudi povezanih s posameznimi klubi tisti, ki dejansko kaj naredijo za infrastrukturo. Predvsem pa sramoti, da nimajo hrbtenice, Birsa odide kot eden večjih ki so igrali za reprezentanco skozi zadnja vrata brez adijo. Kapetana Cesarja so odžagali kar na hitro brez prave menjave zanj. Bil je eden redkih, ki bi na zbor prišel brez noge, pa pustimo njegove igralske kvalitete ob strani, vendar pa je bil vseeno borec na igrišču. Javni nastopi predsednika pa za bruhanje, brez konkretnih odgovorov s pokvarjeno Slovenščino. In vse to se počasi odraža na igrišču. Zaradi anarhistov po imenu Nk Maribor, ki so se uprli negativizmu slovenskega nogometa smo lahko vsaj nekaj let uživali v uspehih slovenskega nogometa, sedaj ko tudi oni nimajo tako blestečih sezon z nastopi v skupinskem delu evrpopskih tekmovanj pa je večja pozornost na reprezentanco, ki pa je pravi odraz sramote NZS.
Dokler bodo mediji javnost odvračali od dejanskih težav po imenu vodstvo NZS, bodo dobri rezultati reprezentance zgolj izjema.
krosnjar
# 09.11.2018 ob 09:27
NZS je nekakšno ogledali slovenske družbe. Uspelo jim je nagnati najboljše, ki izstopajo, da podpovprecnezi lahko ribarijo v kalnem. Obenem jih še okriviti za stanje.
O navezah Mijatović - Janković in raznih srbskih podzemljih pa raje ne bom. Tudi to je del slovenske družbe.
Volkosvinj
# 09.11.2018 ob 08:48
On je užaljena primadona? Vi, ki o njem pišete takšne neumnosti, ste prav to. Sram vas je lahko...ljudje s sliko Hajduk splita in Torcide komentirajo o slovenstu- pfuuuj na kvadrat.

Krivo je vodstvo NZS, da takšni igralci ne igrajo za državo, saj jih dobesedno odganjajo. Kdo je primerljivo kvaliteten na njegovem igralnem mestu? Da vas vidim strokovnjake...
slovannn
# 09.11.2018 ob 07:34
Naša NZ potrebuje katarzo. Nujno je potrebno izbrati novo vodstvo, ki bo imelo neki cilj in voljo za ureničitev tega. Igrajo nogometaši in ne nesposobni funkcionarji. Slovencev je tako malo in zato moramo izkoristiti vsakega igralca maksimalno ter ne se kar odrekat igralcem, ki igrajo v dobrih klubih. Ta trenutek imamo samo štiri relativno dobre igralce, a za reprezentanco igra samo eden in še ta naslednje tekme ne bo igral zaradi kartonov, pa tudi sicer ima probleme z zdravjem. Kampl hvala ti za vse, si pravi Slovenc, na žalost te mnogi v domovini niso cenili. Tudi na tem portalu te nekateri žalijo. Odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo.
mojo
# 09.11.2018 ob 07:15
Je enga Messija usekal: mal bi igral, mal ne, upokojitev, vrnitev :)
tyko
# 09.11.2018 ob 09:28
Vedno sem bil in sem še mnenja da je reprezentanca nad vsem! Da je to sveto, da se za to trga, da je to srce in vse.. res je.. ampak ali je kdo pomislil da ne Kampl ne Oblak ne bilokdo niso ''sami od sebe'' iz jasnega rekli - mene več ne bo! Kar nekateri košarkaši, recimo res da so... Ne moremo pa od igralcev pričakovat srca, trganja, tveganja in da bojo vse požiral in tvegal, če se vidi da je zveza izgubila kompas! Da so v igri samo privatni interesi, da je vse gnilo, da se za selektorje postavlja neke pajace, ki bodo nabirali izkušnje, se dokazovali,..kot da je to vrtec ne pa reprezentanca! Vsekakor ne zagovarjam igralcev, ampak treba jih je razumeti.. odzivali so se, prihajali..ampak videli da se zadeva ne izboljšuje - ampak je iz ciklusa v ciklus slabša! In sedaj izbira pajaca Bendejčiča za seketorja?!? Jasno da tudi njim ni v interu podpirati to gnilobo, odnos do igralcev, mafijska posla .. Seveda je tukaj velikaaa odgovornost medijev - ampak jasno, tudi oni so zgleda del tega ustroja in jim tak status kot kaže ustreza.. drugače si ne znam predstavljati tega, da se Radenka prebavlja.. vsaj 5 konkretnih razlogov je še bilo da se ga vsaj raztrgaaaa konkretno..pa se vedno konča pri nekih političnih vprašanjih.. tako kot je sedaj pri ministru ki gre iz kiksa v kiks, pa se o tem pač malo poroča.. drugega pa za 3 besede raztrgajo! Žal nam vsi te lobiji, ki upravljajo in naročujejo medije krojijo vsesplošno mnenje in posledično življenje.. mi pa tonemo v vse večjo in večjo gnilobo..
dunbar
# 09.11.2018 ob 08:02


# 09.11.2018 ob 07:06
Prijavi neprimerno vsebino DLeagueStar

# 09.11.2018 ob 06:58
Rojen v Nemciji, vzgojen v Nemciji, naglas tako tezek, da komaj se prepoznas slovenscino.

Fante bi ob prvi priliki zaigral za Nemcijo, ce bi lahko. Hiter pregled njegovega instagrama ti hitro pove, da se bolj pocuti Nemca kot kaj drugega.

In kdo smo mi, da bi sodili, ali je to prav ali ne???


Točno tako, kdo si ti, da boš odločal ali je kaj narobe, če se nekdo, ki se rodi in živi v drugem kulturnem okolju, počuti kot pripadnik tega okolja? Prav lepo pa se mi zdi, da sta starša Kevina vzgajal tudi kot slovenca in da solidno govori po naše
B in .
# 09.11.2018 ob 08:59
Ima kakšen novinar takšne lešnike da vpraša provokativno vprašanje.
Npr. predsednika Nogometne zveze Slovenije, za koga bi navijal na hipotetični kvalifikacijski tekmi med Slovenijo in Srbijo?
Mislim, da vsi vemo odgovor, če bi ta bil iskren. In že to je lep indikator kavbojskega stanja na NZS-ju in botrov, ki nastavljajo kadre.
SFRJJNA
# 09.11.2018 ob 08:53
Zahvala gre nesposobni NZS (za zadnjih 8 let), trenerji brez energije in možnosti, da kaj naredijo, vodstvo sama korupcija, tekme v prazni Ljubljani (zagotovljen neuspeh)...Sedaj ko bomo izpadli v najnižji rang bi morale leteti vse glave v krovniz nogometni in sodniški organizaciji. Predlagam, da kar pokličejo Saubermacher servis, da tale smrad odpelje na smetišče zgodovine v Avstrijo in predela vse v samo statične gledalce in posliušalce. Potem pa začnemo na novo, pred kvalifikacijami za EU prvenstvo! Sicer smo adijo še za en cikel...
donkey
# 09.11.2018 ob 07:54
Vsi vidimo, kako RESNIČNO nesposobni so VSI PO VRSI na NZS-ju, potem pa je problem v Kamplu in Oblaku?!? Res al kaj?!?
MajWill
# 09.11.2018 ob 10:34
Ce ima kdo visoko narodno zavest, so to zdomci! Kar poglejte izjave Kampla v preteklosti in pa npr izjave Vombergarja.
To, da tak nogometas potem rece zbogom reprezentanci, ko je star sele 28, ne pomeni nic drugega, kot da je nekaj huuudo narobe na NZS!
bikvol
# 09.11.2018 ob 10:15
pljuvate po Kamplu , ker je rojen v Nemčiji . Po krvi pa je Slolvenec , za razliko od tretjine reprezentance
peglezn
# 09.11.2018 ob 09:35
Zarečenega kruha se največ poje. Ko bo repka imela normalno vodstvo in jasno vizijo, bo drugače.

Tako glede Kampla, kot tudi Oblaka...
B in .
# 09.11.2018 ob 09:21
V družino, kjer vlada kaos, se nihče rad ne vrača.

Točno. Nizka morala, slabi odnosi, napetosti, vsak dela zase.
Rezultati so vidni. V politiki lahko manipuliraš statistiko in rezultate, v nogometu jih ne moreš.
Vse imaš pred sabo na pladnju kar si naredil.
Bravo NZS in botri. Uničili ste reprezentanco.
Sedaj je na vrsti liga, ki postaja mala atrakcija na azijskih ilegalnih stavnicah.
A je sposoben to kdo zaustavit?
nonparel
# 09.11.2018 ob 09:07
V družino, kjer vlada kaos, se nihče rad ne vrača.
Sibid
# 09.11.2018 ob 08:15
Šarlatanko Mijatovič, koliko razlogov še potrebuješ za odstop? Odstopi že!
Acta Sanctorum
# 09.11.2018 ob 08:02
Artoum, ilhan, orodjar in podobno misleči,

Ne igra se za nobene organizacije, lobije, ne igra se za selektorja, ne za predsednika NZS, igra se za SLOVENIJO.
Strinjam se, da če je narobe je treba na to opozoriti. Jasno in glasno. S čim je na to opozoril Kampl ali Oblak? S tem, da je zbežal od problema? Na glas je imel povedat, da je reprezentanca vodena s strani nesposobnežev, da je vrh NZSja skorumpiran in potem naj ga pa oni naženejo in ne kličejo več, ljudje se bodo pa na njegovo stran postavili!
Bit tiho in rečt, danes sem bolan, jutri sem poškodovan, sedaj pa ne bi več igral nakazuje zgolj na muhastega, razvajenega otročiča!
A ko je pa začenjal nogometno pot je bila pa reprezentanca vredu in ni bilo nič narobe z NZS in selektorjem?
Še enkrat: fantje se borijo za svojo domovino in ne vodstva. Je pa prav, da na nepravilnosti opozorjajo, ampak od znotraj, ne z bežanjem stran!
sumtb
# 09.11.2018 ob 10:22
Reprezentanco vodi pomocnik od pomocnika.
Nzs je prevzelo mocvirnisko podzemlje kateremu take odpovedi odgovarjajo, ker njihov primarni cilj je zepotrp pri provizijah.
V stozice prihajajo Andora, Malta in Gibraltar. Za Gibraltar se se ne ve ker lahko da gre v C grupo, vse je odvisno od lokalnega vodovodarja ki ne ve ce se bo streznil za naslenji derbi.
Stozice prazne razen tistih 4 tisoc zastonj razdeljenih kart.

Komu ali cemu bi Kampl v tej balkanski norisnici vztrajal ? Isto sledi Oblak pa se kdo ce ne pride do cistke v Nzs. Predlagam Cesarja za predsednika Nzs.
tomjaz11
# 09.11.2018 ob 10:17
Najprej Handanović, Birsa, Kampl, potem še dodamo Oblaka in Iličića. Drugače že Viole in GD dlje časa bojkotirajo tekme in od takrat, ko je bil Čeferin.
Kazalo