Kevin Kampl je v letošnji sezoni za Osnabrück odigral 35 tekem. Dosegel je dva zadetka in ob tem zbral še šest podaj. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Kevin Kampl je v letošnji sezoni za Osnabrück odigral 35 tekem. Dosegel je dva zadetka in ob tem zbral še šest podaj. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Jasmin Kurtić in Andraž Struna
Novinca v članski reprezentanci sta tudi Jasmin Kurtić in Andraž Struna. Prvi bo z Varesejem igral v kvalifikacijah za uvrstitev v Serie A (tam bodo igrali še Sassuolo, Verona in Sampdoria), drugi pa je letos s Cracovio izpadel v drugo poljsko ligo. Kurtićeva prihodnost, ki je posojen igralec Palerma, za zdaj še ni znana, tudi Struna še ne ve natančno, kje bo igral v naslednji sezoni, čeprav ima s Krakovčani še dveletno pogodbo. "Normalno, da bi se dalo še veliko izboljšati, a za zdaj je pomembno, da čim več igram in si nabiram izkušnje," o svojih predstavah pravi 23-letni Pirančan. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Handanović: Prava klapa se zgradi na igrišču

21-letnik, ki je bil rojen slovenskim staršem v Solingenu v Vestfaliji, je pred leti zavrnil vabilo v nemško reprezentanco do 17 let in se v skladu z željo družine odločil za Slovenijo. Je eden najpomembnejših členov reprezentance U-21, ki je na dobri poti, da se uvrsti na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Izraelu. Prejšnji petek je dočakal tudi prvi vpoklic v člansko reprezentanco. 18. maj 2012 si bo Kampl gotovo zapomnil za dolgo, saj je na ta dan v Stuttgartu podpisal še štiriletno pogodbo s svojim novim klubom. Potem ko je zadnjo sezono igral v tretji ligi za Osnabrück, se zdaj seli stopničko višje v novega drugoligaša Aalen.

Aalen ima visoke načrte
"Stopam po poti, ki je bila moj cilj. Želel sem si dobro odigrati sezono v tretji ligi in potem oditi drugam. Zelo sem vesel, da grem lahko v drugo ligo in tudi tam pokažem, kaj znam. Dolgoročno pa je moj cilj, da zaigram v prvi ligi," je ob zboru reprezentance na Brdu povedal obetavni vezist. Po mnenju slovitega Kickerja je bil letos najboljši igralec Osnabrücka, ki je v tretji ligi zasedel sedmo mesto. Aalen je bil drugi. Klub iz majhnega mesta blizu Stuttgarta ima v drugi ligi visoke načrte, saj bo v novo ekipo vložil veliko denarja. Pod vodstvom bogatega predsednika Berndt-Ulricha Scholza (vodi podjetje, ki se ukvarja s predelavo kovin) si želi v naslednji sezoni uvrstitev med deset, čez dve ali tri leta pa morda celo v prvo ligo, tako kot je to pred leti uspelo Hoffenheimu.

Slovenski nogometaši od četrtka v Fulpmesu trenirajo v popolni postavi, potem ko so se jim po finalu pokala pridružili še trije člani Maribora. Vsi so zdravi, treninge pa imajo dvakrat dnevno. Veliko vadijo strele in podaje ob prekinitvah, vse je nekako že usmerjeno proti prvi kvalifikacijski tekmi proti Švici, ki bo septembra v Ljubljani. Sobotno prijateljsko tekmo iz Kufsteina proti Grčiji si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Studijski program se bo začel ob 20.00, tekma pa ob 20.30.

V Bayer se (za zdaj) ne bi želel vrniti
Kampl je sicer vzgojen pri nemškem velikanu Bayerju iz Leverkusna, kjer je igral od svojega sedmega leta. Februarja lani je za "farmacevte" celo odigral polovico drugega polčasa na tekmi Evropske lige proti Metalistu, ko ga je zdajšnji trener Bayerna Juup Heynckes poslal na igrišče namesto Simona Rolfesa. "Iz Bayerja so me po koncu letošnje sezone poklicali in vprašali, kaj bom naredil. Predstavil sem jim svoje načrte, v katerih za zdaj Bayerja pač ni. Ne bi se želel vrniti nazaj tja, ker bi tam znova sedel na klopi ali igral v drugi ekipi," je v odlični slovenščini s štajerskim naglasom pojasnil Kampl, ki ga bodo v soboto v Kufsteinu s tribun podpirali tudi mama, dekle in menedžer, medtem ko bo njegov največji navijač oče obisk Tirolske zaradi bolezni moral izpustiti.
V reprezentanci želi ostati dalj časa
"Igranje v članski reprezentanci je bil moj največji cilj, tako kot jaz je zelo vesela tudi vsa moja družina. Ko so me poklicali, najprej sploh nisem verjel, da je to res, čeprav sem vpoklic nekako pričakoval. Vedel sem, da če bom dobro igral v mladi reprezentanci in v klubu, bom mogoče enkrat dobil priložnost. Zdaj bom naredil vse, da bom ostal tu dalj časa," je še dodal nizkorasli, a dinamični nogometaš, ki ga prihodnji teden čakata še pomembni tekmi z reprezentanti do 21 let proti Malti in Finski. "Rene Krhin in Haris Vučkić sta zelo pomembna igralca, ki ju tokrat ne bo, ampak mislim, da ju lahko drugi igralci dobro nadomestijo. Moramo narediti vse, da zmagamo na teh dveh srečanjih in ostanemo na prvem mestu v skupini. Mislim, da nam bo to tudi uspelo."

Handanović: Prava klapa se zgradi na igrišču