Zadovoljstvo Saula Nigueza in Jana Oblaka po koncu tekme. Foto: Reuters
Zadovoljstvo Saula Nigueza in Jana Oblaka po koncu tekme. Foto: Reuters

Liverpool suvereno vodi v Premier ligi, kjer je zmagal na 25 od 26 tekem, v Ligi prvakov pa je v tej sezoni izgubil drugič, potem ko je v skupinskem delu v 1. krogu z 2:0 v gosteh klonil pred Napolijem.

Saul Niguez je že na začetku tekme iz bližine zadel z desnico po strelu iz kota. V drugem polčasu so imeli redsi nekaj priložnosti za izenačenje. Najlepši sta zapravila Mohamed Salah z glavo in kapetan Jordan Henderson, a je Jan Oblak ostal nepremagan. Obakrat je šla žoga mimo vrat.

Liverpool brez strela v okvir vrat
Atletico je prikazal sijajno obrambno predstavo, kakršne so bile njegov zaščitni znak pri uspehih v preteklih letih. Trizobi napad gostov Salah-Mane-Firmino je bil nemočen. Liverpool je imel kar 73 odstotkov časa žogo v svoji posesti, a ni sprožil niti enega strela v okvir vrat! Tudi domači so poleg zadetka streljali le še enkrat.

Sadio Mane je imel srečo, da ob koncu prvega polčasa v dvoboju s Šimetom Vrsaljkom ni prejel rdečega kartona, potem ko je že imel rumeni karton. V drugem polčasu ga je zamenjal Divock Origi.

Povratna tekma na Anfieldu bo 11. marca. V lanski sezoni je Liverpool v polfinalu proti Barceloni preobrnil zaostanek s 3:0 s prvega dvoboja. V finalu je nato prav na stadionu Atletica ugnal Tottenham in šestič postal evropski prvak.

V Madridu so bili gostitelji, ki so v španskem prvenstvu na četrtem mestu z velikim zaostankom za vodilnima Realom in Barcelono, oslabljeni, saj so manjkali branilec Kieran Trippier, vezist Hector Herrera in napadalec Joao Felix. Rekonvalescent po poškodbi Diego Costa je igral od 77. minute. Pri Liverpoolu niso mogli računati na poškodovana Xherdana Shaqirija in Nathaniela Clyna.

Erling Braut Haaland je dvakrat zatresel mrežo PSG-ja. Foto: Reuters
Erling Braut Haaland je dvakrat zatresel mrežo PSG-ja. Foto: Reuters

Mojstrovina Haalanda za slavje Borussie
V Dortmundu so vse tri zadetke videli v zadnjih 25 minutah. V 69. minuti je Erling Braut Haaland spretno pospravil v mrežo žogo za vodstvo Borussie z 1:0. Hitro je v 75. minuti izenačil Neymar. Že dve minuti pozneje pa spektakularni vložek 19-letnega Haalanda: izjemen silovit strel z roba kazenskega prostora z levico pod prečko za zmago gostiteljev.

Norvežan, ki je pozimi v Dortmund prišel iz Salzburga, je v Ligi prvakov na samo sedmih tekmah dosegel že deset zadetkov! Še noben najstnik ni v isti sezoni prišel do desetice. V nemškem prvenstvu se je na petih srečanjih med strelce vpisal osemkrat.

Obramba Borussie je z izjemo zadetka odlično ustavila Neymarja in Kyliana Mbappeja. Brazilcu je drugi gol preprečila vratnica. Francoski prvaki bodo na povratni tekmi zaradi kartonov pogrešali Marca Verrattija in Thomasa Meunierja. V preteklih treh sezonah so vselej izpadli v osmini finala.

Navijači so že nestrpno pričakovali nadaljevanje Lige prvakov. Foto: Reuters
Navijači so že nestrpno pričakovali nadaljevanje Lige prvakov. Foto: Reuters

Osmina finala, prve tekme

BORUSSIA DORTMUND - PARIS SG 2:1 (0:0)
Haaland 69., 77.; Neymar 75.

Borussia (D) vs Paris SG( id: 20347228 datum: 19.1.2020)

ATLETICO MADRID - LIVERPOOL 1:0 (1:0)
Saul Niguez 4.

Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Atletico Madrid vs Liverpool( id: 20347227 datum: 19.1.2020)

Povratni tekmi bosta 11. marca.


Sreda ob 21.00:
ATALANTA - VALENCIA
(Iličić)

"Prav je, da smo samozavestni, a evforija je lahko nevarna. Valencia je v skupinskem delu v gosteh premagala tako Ajax kot Chelsea," je pred sredinim dvobojem na San Siru dejal trener Atalante Gian Piero Gasperini. Nogometaši iz Bergama z Josipom Iličićem na čelu so se v soboto pred domačimi navijači veselili pomembne zmage nad Romo z 2:1.

V španskem prvenstvu je Valencia v letu 2020 obe tekmi v gosteh visoko izgubila (proti Mallorci s 4:1 in proti Getafeju s 3:0), je pa zato uspešnejša na domači zelenici, kjer je med drugim premagala Barcelono (2:0) in se v petek z 2:2 razšla z Atleticom. V gosteh je pred dvema tednoma klonila tudi v španskem pokalu, v Granadi je izgubila z 2:1.

TOTTENHAM - RB LEIPZIG (Kampl je poškodovan)

Pri Tottenhamu so se morali sprijazniti, da do konca sezone najbrž ne bodo več mogli računati na pomoč Heunga Mina Sona, ki si je v nedeljo na tekmi proti Aston Villi zlomil desno roko in bo moral na operacijo. Nogometaš iz Južne Koreje je v tej sezoni zbral že 14 zadetkov in osem podaj. To je nov hud udarec za Spurse, ki bodo do aprila tudi brez Harryja Kana.

Povratni tekmi bosta 10. marca.


Torek, 25. februarja, ob 21.00:
CHELSEA - BAYERN
NAPOLI - BARCELONA

Povratni tekmi bosta 18. marca.


Sreda, 26. februarja, ob 21.00:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY
LYON - JUVENTUS

Povratni tekmi bosta 17. marca.