Selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič je moral na petkovi kvalifikacijski tekmi proti Malti do zadnjega trepetati za zmago. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič je moral na petkovi kvalifikacijski tekmi proti Malti do zadnjega trepetati za zmago. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Srečna slovenska zmaga v Lendavi

Zmag, doseženih dobesedno v zadnji sekundi tekme, ne vidimo pogosto, varovanci selektorja mlade slovenske vrste Tomaža Kavčiča pa so z Malto dolgo izzivali in jim je na koncu tudi uspelo. Takšnih trenutkov ni na pretek. Najslikoviteje nam je po prihodu iz slačilnice vse skupaj opisal vratar Jan Oblak, ki je enostavno dejal, da je sreča tokrat pač izbrala slovensko vrsto.

Povsem druga zgodba kot novembra v Novi Gorici
Precej oslabljena zasedba mladih slovenskih upov je bila na zelenici daleč od predstave, ki smo jo spremljali novembra pred nabito polnimi tribunami v Novi Gorici. V Lendavi se je očitno za nogomet čas ustavil, saj tako turobnega vzdušja v tem delu dežele enostavno nismo vajeni. Vse, kar se je v zadnjem obdobju dogajalo z Nafto, našim najstarejšim klubom, je očitno pustilo svoj pečat. Pred dnevi, ko je tu nastopila mlajša slovenska vrsta, so bile tribune precej bolj polne kot včeraj.

Srečno do treh točk
Drži tudi, da je bila nasproti le Malta, a očitno se pri nas nikdar ne bomo navadili, da se pride v prvi vrsti pogledat in seveda tudi spodbujat igralce v domačih opravah. Za nameček je selektor Tomaž Kavčič ostal še brez šesterice igralcev. Tega ni obešal na veliki zvon, vedel pa je, da je Malta nevarnejša v vlogi gostov kot pa gostiteljice. To se je potrdilo na igrišču. Le sreči se velja zahvaliti za novo zmago in tri točke prednosti pred zasledovalci na lestvici.

Streznitev v pravem trenutku
Kot vse reprezentance si bo tudi ta generacija fantov, ki je v petek najbolj pogrešala poškodovanega Reneja Krhina, prostor pod soncem morala izbojevati sama. Vse, kar se je dalo videti tokrat, se je morda zgodilo celo v pravem času, saj so številni to zasedbo že videli med osmerico na sklepnem turnirju evropskega prvenstva prihodnje leto v Izraelu. Opozorilo je pravočasno. Točke so pomembne za seštevek, kajti le štirje se bodo v jesenske kvalifikacije uvrstili kot drugouvrščeni v svoji skupini.

V torek proti Fincem
Za prvo mesto pa bo v skupini treba preliti še veliko znoja, saj imajo svoje računice še Švedi, Ukrajinci in Finci, ki bodo v torek naslednji nasprotnik na Ptuju. In le z novimi tremi točkami bomo lahko zares začeli razmišljati o tem, da se bo tudi generacija, ki je že bila na zaključku osmerice, prebila vsaj do dodatnih kvalifikacij, kar je do zdaj v kategoriji mladih reprezentanc uspelo le igralcem, ki jim je na zelenici poveljeval Samir Handanovič.

Kavčič uspešno opravlja svoje delo
Vsekakor je to reprezentanca, ki bo v prihodnje zares ponudila kopico fantov v A-selekcijo. Po videnem sinoči bi si vpoklic zaslužil še kdo. Tako ali tako pa je najpomembnejše delo, ki ga opravlja selektor mladih, da pripravi čim več fantov za najboljšo vrsto. In pri tem je Tomaž Kavčič več kot uspešen.

Srečna slovenska zmaga v Lendavi