Dušan Kosič je s Celjem podpisal triletno pogodbo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dušan Kosič je s Celjem podpisal triletno pogodbo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

To pomeni, da se s trenerskega položaja pa poslavlja 38-letni Tomaž Petrovič, ki je moštvo prevzel pred začetkom letošnje sezone, so potrdili na uradni spletni strani kluba.

Vodstvo celjskega prvoligaša si želi, da bi Petrovič, ki je sezono v Celju začel z domala povsem na novo sestavljeno ekipo, ostal vpet v delo kluba, so še sporočili iz kluba.

Zmagovito slovo od Celja
Kosič je s Celjem sklenil triletno pogodbo. Večji del nogometne kariere je igral v slovenski ligi, za klube Svoboda, Beltinci, Vevče, Olimpija, Korotan Prevalje in Rudar Velenje. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 421 prvenstvenih tekem in dosegel 80 golov. Ob tem je igral še v srbski in avstrijski ligi. Za slovensko reprezentanco je med letoma 1992 in 1994 odigral pet uradnih tekem. Leta 2010 je postal trener Krškega, v letih 2010 in 2011 je vodil Olimpijo, zatem še Triglav. Petrovič se je na drugi strani s celjske klopi poslovil zmagovito. Celje je na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom doseglo drugo prvenstveno zmago v letošnji sezoni, ko je s 4:1 je premagalo Ankaran. Državno prvenstvo se bo s tekmami 8. kroga nadaljevalo v petek, 8. septembra, ko Celjane čaka gostovanje v Mariboru. Upravni odbor je ob trenerski menjavi soglasno potrdil prihod novega člana odbora Tomaža Subotiča.

Celje je po sedmih krogih Prve lige Telekom Slovenije na osmem mestu prvenstvene lestvice, z le dvema zmagama. Za vodilnima Olimpijo in Mariborom, ki si delita 17 točk, zaostaja devet točk.