Jose Mourinho bo morda že ta teden nekdanji trener Chelseaja. Foto: EPA
Jose Mourinho bo morda že ta teden nekdanji trener Chelseaja. Foto: EPA

52-letni Portugalec je bil prisiljen drugi polčas tekme gledati s tribun tako kot preostali navijači, potem ko je ob polčasu skupaj s pomočnikom Silvinom Louro šel do sodnika Jona Mossa in mu naložil nekaj krepkih ter povedal svoje o sojenju na tekmi. Zaradi neprimernega vedenja in kletvic je bil Mourinho kaznovan že na tekmi, njegov primer pa se je znašel tudi pri disciplinski komisiji FA, ki je Mourinha še dodatno kaznovala.

Mourinho bo prisiljen izpustiti eno od ligaških tekem, najbrž že sobotno tekmo proti Stoku, če se ne bo pritožil. Trener Londončanov si je kazen prislužil že zaradi kritiziranja sodnikov po tekmi s Southamptonom 3. oktobra. Tekmo je njegova ekipa izgubila z 1:3, po njej pa je Mourinho o sodniku Robertu Madleyju dejal, da si ni upal zapiskati najstrožje kazni za njegovo ekipo in da je sodnike strah, da bi kar koli dosodili v korist Londončanov.

Za nameček je Mourinho pod plazom kritik tudi zaradi ravnanja z zdaj že nekdanjo klubsko zdravnico Evo Carneiro, ki se je odločila sprožiti pravna sredstva proti po njenem mnenju neupravičenem ravnanju Mourinha. Proti portugalskemu trenerju je vložila zasebno tožbo, odločila pa se je tudi za tožbo proti klubu s Stamford Bridgea zaradi predčasnega konca sodelovanja.

Vse to ne bi toliko odmevalo, če bi bil Chelsea uspešen na zelenici, a Londončane trese huda rezultatska kriza, ki ji ni videti konca. Trenutno so šele na 15. mestu v Premier ligi, za vodilnim Manchester Cityjem pa zaostajajo 14 točk.

Mourinho se je tako po poročanju angleških medijev znašel v nemilosti pri lastniku kluba in ruskemu mogotcu Romanu Abramoviču, njegov majavi stolček pa bi se lahko dokončno prevrnil že ta teden.