Javier Hernandez je dve minuti pred koncem dosegel edini zadetek v 180 minutah madridskega četrtfinala. Foto: EPA
Javier Hernandez je dve minuti pred koncem dosegel edini zadetek v 180 minutah madridskega četrtfinala. Foto: EPA
Arda Turan
Arda Turan je bil zelo strogo izključen v 76. minuti. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je imel v prvem polčasu dve priložnosti, obakrat se je izkazal Jan Oblak. Foto: EPA
Nogometaši Juventusa se veselijo prve uvrstitve v polfinale Lige prvakov po letu 2003. Pred 12 leti je stara dama na finalu na Old Traffordu izgubila proti Milanu po streljanju enajstmetrovk. Foto: EPA

Trener kraljevega kluba Carlo Ancelotti ni mogel računati na Luko Modrića, Garetha Bala in Karima Benzemaja. Manjkal je tudi kaznovani bočni branilec Marcelo.

Gostitelji so imeli tudi na povratni tekmi premoč (streli 23:6, v okvir vrat 8:2, posest 64:36 %). Colchonerose je v igri držal Oblak, ki pa ni imel možnosti v 88. minuti, ko je edini zadetek v tem četrtfinalu dosegel Javier Hernandez.
Taktična bitka v uvodne pol ure
Začetek srečanja je minil v taktični bitki na sredini igrišča. Pravih priložnosti ni bilo. V 27. minuti je James Rodriguez s prostega strela z 20 metrov z desne strani meril prek vrat. Dve minuti zatem je Jesus Gamez skušal z močnim strelom z 22 metrov, Iker Casilas pa je bil na mestu.
Oblak dvakrat preprečil zadetek Ronalda
V 31. minuti je po akciji Jamesa do strela z glavo prišel Javier Hernandez, a ni bil natančen. V naslednji minuti se je Ronaldo odločil za močan strel s 30 metrov, žoga je pred Oblakom odskočila, slovenski vratar pa jo je uspel odbiti. V zadnjih minutah prvega polčasa je Real stopnjeval pritisk. Največjo priložnost je imel v 44. minuti, ko je Tiago izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom, Daniel Carvajal je sijajno zaposlil Ronalda. Portugalec je streljal z desne strani z devetih metrov, Oblak pa je stekel z vrat in sijajno zaprl kot.
Arda Turan prejel drugi rumeni karton
V 49. minuti je Hernandez z leve strani nevarno poskusil z diagonalnim strelom, vendar je meril mimo vrat. V 76. minuti je Arda Turan dobil drugi rumeni karton, potem ko je z iztegnjenim podplatom štartal na Sergia Ramosa, a ga je le oplazil. Branilec Reala je padel kot pokošen, sodnik Felix Brych pa je Turana izključil.

Sijajna akcija tria James-Ronaldo-"Chicarito"
Real je še močneje pritisnil. V 80. minuti se je znova izkazal Oblak, ko je dobil dvoboj s Hernandezom. Strel Mehičana z desne strani je uspel odbiti, žoga pa je nato zletela mimo vrat. Vse je že kazalo na podaljšek, ko je dve minuti pred koncem James Rodriguez v kazenskem prostoru sijajno našel Ronalda, Portugalec je žogo podal pred vrata do Chicharita, ki je z desetih metrov z desnico zatresel mrežo.

Stara dama z obrambno taktiko v polfinale
Na obračunu Monaca in Juventusa ni bilo zadetkov, italijanski prvaki pa so obdržali prednost s prve tekme, ki so jo v Torinu dobili z 1:0. V prvem polčasu so bili dejavnejši gostitelji. V 6. minuti je Geoffrey Kondogbia meril desno od vratnice. Veliko srečo je imel Giorgio Chiellini, ki je zaradi igranja z roko že v 1. minuti dobil rumeni karton, nato pa je sredi prvega dela pokosil še Jeremyja Toulalana. V 36. minuti sta Arturo Vidal in Chiellini podrla Kondogbiaja v kazenskem prostoru, a sodnik William Collum ni pokazal na belo točko. Ob koncu polčasa je Alvaro Morata lepo podal do Carlosa Teveza, argentinski napadalec pa je žogo poslal mimo desne vratnice.

V drugem polčasu pravih akcij ni bilo, v 93. minuti je Andrea Pirlo s prostega strela s 35 metrov zadel desno vratnico.

Četrtfinale, povratne tekme:
REAL MADRID - Atletico Madrid 1:0 (0:0) 0:0
Hernandez 88.
RK:
Arda Turan 76./Atletico

Real Madrid:
Casillas, Carvajal, Varane, Ramos , Coentrao ( 91./Arbeloa), Pepe , James Rodriguez, Kroos, Isco ( 93./Illarramendi), Ronaldo, Hernandez ( 92./Jese).

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Jesus Gamez, Tiago ( 86./Gimenez), Saul Niguez ( 46./Gabi), Koke, Arda Turan , Griezmann ( 65./Raul Garcia ), Mandžukić.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)




Monaco - JUVENTUS 0:0 0:1

Monaco:
Subašić, Raggi, Abdennour, Kurzawa, Fabinho, Kondogbia , Toulalan (46./Berbatov), Joao Moutinho, Ferreira Carrasco ( 87./Carvalho), Bernardo Silva , Martial (76./Germain).

Juventus:
Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini , Lichtsteiner, Vidal (77./Pereyra), Pirlo, Marchisio, Evra ( 90./Padoin), Morata ( 69./Llorente), Tevez .

Sodnik:
William Collum (Škotska)




Odigrano v torek:
BAYERN -
Porto 6:1 (5:0) 1:3
Thiago 14., Boateng 22., Lewandowski 27., 40., Müller 36., Xabi Alonso 88.; J. Martinez 73.
RK:
Marcano 87./Porto

BARCELONA -
Paris SG 2:0 (2:0) 3:1
Neymar 14., 34.

Žreb polfinala bo v petek ob 12.00 v Nyonu. Prvi tekmi bosta 5. in 6. maja, povratni pa 12. in 13. maja. Finale bo 6. junija v Berlinu.