Guillermo Ochoa bo v španskem prvenstvu debitiral čez tri tedne, ko bo Malaga gostila Athletic iz Bilbaa. Foto: EPA
Guillermo Ochoa bo v španskem prvenstvu debitiral čez tri tedne, ko bo Malaga gostila Athletic iz Bilbaa. Foto: EPA

29-letni Ochoa se v Malago seli kot prosti igralec, saj se mu je pogodba z Ajacciom iztekla. Za francoski klub, ki je izpadel v drugo ligo, je branil na 112 tekmah.

V vratih mehiške izbrane vrste je stal že 63-krat. Na svetovnem prvenstvu je bil izjemen predvsem na tekmi proti Braziliji v Fortalezi, ki se je končala brez zadetkov. Obranil je nevarne strele Neymarja, Paulinha in Thiaga Silve. Tudi proti Kamerunu ni prejel zadetka (1:0). Mehičani so bili na pragu četrtfinala, saj so vse do 88. minute vodili proti Nizozemski z 1:0, nato pa prejeli dva zadetka.

Seferović se seli v Frankfurt
Švicarski reprezentant Haris Seferović je zapustil vrste Real Sociedada in se preselil k Eintrachtu iz Frankfurta. Nemci bodo za 22-letnega napadalca plačali tri milijone evrov odškodnine, bo pa to že njihova tretja okrepitev v napadalnih vrstah, saj sta se klubu že pridružila Paragvajec Nelson Valdez in Brazilec Lucas Piazon, ki ga je posodil Chelsea.

Seferović je zbral 13 nastopov za švicarsko reprezentanco, dosegel pa je dva gola, enega izmed njih na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko je odločil dvoboj proti Ekvadorju v sodnikovem dodatku (2:1).